5 prednosti vgradnih omar, ki vas bodo prepričale

Vgradne omare so odlična rešitev za shranjevanje. Z njihovo pomočjo lahko vsak sicer neurejen prostor zgleda urejeno. Ne glede na to, ali gradite popolnoma nov dom, iščete učinkovite rešitve za shranjevanje ali pa samo želite osvežiti ali prenoviti določene prostore. Namestitev vgrajenega pohištva je nedvomno najboljša pot. V prispevku zapišemo 5 ključnih prednosti vgradnih omar.

Primerne za vsak prostor

Ena prvih in najbolj impresivnih prednosti vgradnih omar je, da so primerne za čisto vsak prostor v hiši ali stanovanju. Medtem ko je najbolj priljubljena lokacija za vgradne omare spalnica in kuhinja, jih brez težav vgradimo tudi v kopalnice, dnevne sobe, domače pisarne in celo hodnike.

V spalnici vgrajena omara ponuja največ prostora za shranjevanje oblačil, čevljev in dodatkov, ne da bi pri tem preveč posegala v površino prostora.

Če si delite spalnico, lahko namesto dveh velikih omar, ki zavzameta veliko prostora, oba kompleta oblačil elegantno spravite v vgradno omaro.

vgradna-omara-shranjevanje

Kuhinji pogosto rečemo srce doma in čeprav imajo lastniki stanovanj radi, da so njihove kuhinje estetsko prijetne, je nujno, da je kuhinja tudi praktična in funkcionalna. Ne glede na to, ali želite prostorno družinsko kuhinjo za zabavanje gostov ali pa je vaš kuhinjski prostor omejen, lahko z vgradnimi omarami pridobite nekaj prostora.

Čeprav so kopalnice običajno najmanj prostorne, to ne pomeni, da prostora ni mogoče uporabiti za shranjevanje vsega, kar potrebujete. Od čistilnih sredstev do otroških kopalnih igrač. Pohištvo po meri je mogoče izdelati tako, da se prilega kopalnici, npr. elegantne omare pod umivalnikom in plitke stenske omare, ki se prilegajo tudi v najtesnejših prostorih.

Rešitev po meri, ki izkoristi ves prostor

Verjetno ena najbolj očitnih prednosti vgradnih omar je, da so narejene po meri. Pohištvo je zasnovano tako, da optimizira postavitev vašega doma in je izmerjeno tako, da se popolnoma prilega. Navsezadnje ni nič hujšega od tega, da kupite omaro, jo stežka privlečete domov in ugotovite, da dejansko ne ustreza.

vgradna-omara-z-ogledali

Ni pomembno ali živite v novogradnji s preprostimi pravokotnimi sobami ali v stari hiši z nerodnimi stenami, poševnimi stropi in neenakomernimi tlemi. Vgrajena omara bo v vsakem primeru poskrbela, da se vaše pohištvo popolnoma prilega. S tem tudi omogočite največ prostora za shranjevanje.

Največ prostora za shranjevanje

Z uporabo vaše obstoječe postavitve vgradne omare ponujajo največji možni prostor za shranjevanje. Večina vgradnih omar zavzame celoten prostor od tal do stropa in ponuja maksimalno višino. Oblačila lahko obesite po celotni dolžini, spodaj pa namestite košarico ali škatlo za čevlje.

Podobno tudi vgradne omare ponujajo največjo globino. S samostoječo garderobno omaro boste imeli vedno imeli vrzel med hrbtno stranjo garderobe in steno. Večina vgrajenih enot pa dejansko nima zadnje plošče, kar omogoča optimalno globino za shranjevanje večjih kosov.

Materiali in korpus po vaših željah

Še ena prednost vgradnih omar je, da lahko izberete skoraj kateri koli slog, ki ustreza vašim željam notranje opreme. Ker ste praktično del procesa oblikovanja lahko izberete vse, od glavnega materiala do ročajev in korpusa. Izberete lahko tako, da bo ta kos pohištva ustrezen za vaš obstoječi slog in da se omara stilsko npr. ne bo „tepla“ s tepihi, ob katerih bo nameščena.

vgradna-omara-otroska-soba

Za sodoben dom se odločite za barvito obdelavo v visokem sijaju z elegantnimi ročaji iz nerjavečega jekla. Če imate raje bolj tradicionalen videz, lahko izberete lesena panelna vrata z okrašenimi detajli.

Če želite, da bo vaša garderoba funkcionalna, se lahko celo odločite, da bodo po celotni dolžini nameščena ogledala. To bo tudi dalo iluzijo, da je prostor večji, kot je v resnici.

Stroškovna učinkovitost

Končna prednost namestitve pohištva po meri v vašem domu je, da je to stroškovno učinkovita rešitev za shranjevanje, ki bo prestala preizkus časa. Za prosto stoječe pohištvo, ki sicer na začetku stane manj, je veliko manj verjetno, da bo trajalo tako dolgo kot trdna enota vgrajenega pohištva. Poleg tega, ko se naveličate videza vgradnih omar, lahko korpus preprosto spremenite tako, da sprednje plošče zamenjate z novimi.

Poleg tega je lahko pohištvo po meri dejansko vredna naložba, če želite svoj dom prodati. Potencialni kupci bodo npr. videli, kako je mogoče prostor učinkovito uporabiti. Prav tako pa jim ne bo treba skrbeti, da bi svoje obstoječe kose prilagajali dimenzijam vaše nepremičnine.