O vseh prednostih, ki jih prinašajo bele omare

Res, da je mogoče med raznobarvnimi omarami, pri nas izbirati, med kar 40 različnimi barvami lesnih in steklenih vzorcev, a, ker je zanimanja še vedno največ po klasičnih, belih lepoticah, smo za tokratni prispevek, nekaj več besed namenili tistim, ki jih zanimajo predvsem bele omare.

To, da je bela barva izjemno priljubljena, ravno zaradi tega, ker jo je mogoče kombinirati s prav vsemi drugimi barvnimi vzorci, ni potrebno najbrž posebej razlagati.

Obenem bela posvetli prostore, jih naredi zračne in jih vizualno tudi poveča, navsezadnje pa se na beli iz čisto praktičnih razlogov, še najmanj vidi prostorski prah, razi in praske. Zato vizualno bela omara, dlje časa deluje tudi novo in sveže.

Med primeri belih omar, ki so predstavljeni spodaj, smo izbrali takšne, ki jih vse po vrsti, krasijo najrazličnejše, posebnosti in specifičnosti.

.

Bela omara za kraljevsko spalnico

.

bele omare
Primer bele omarne, vgradne lepotice v spalnici.

.

Prva slika (zgoraj), prikazuje vgradno omaro, ki jo lahko vidite tudi na prvi strani, v galeriji nekaterih izmed predstavljenih vgradnih omar. Sama omara ni v celoti bela, je pa njen sredinski del na frontah drsnih vrat, ravno dovolj širok, da poudari svetlost in prostornost spalnice.

Le v ožjem pasu po vrhu in pri dnu, je za polnilo uporabljeno, steklo, svetlo rjave barve. Bela po sredini, ni steklo, temveč navadni beli iveral, ki se pogosto tudi iz cenovnega vidika, namešča na omare, tako na frontah, kot na omarnih stranicah.

Drsna vrata so, kot velja za večino naših omar, trodelna, obrobljena z aluminijem in opremljena z vodili za mehko zapiranje.

.

Bela ureditev mansarde

.

bela omara v mansardi
Bela omara v mansardi

.

Zgornja slika prikazuje opremljanje mansarde z belo omaro.
Tudi v tem primeru gre za dve drsni omarni fronti iz navadnega belega iverala.

Skoraj kvadratast omarni korpus se nato pod poševnim stropom, zaključuje z belo barvo z navadnimi vratnimi krili z ročaji.

Razmeroma majhna, prosta vertikala na desni, je izkoriščena za montažo dodatnih odprtih polic.
Ravno prav za knjižne zbirke in ostale priročne reči.

Opremljanju mansard z omarami, je namenjena dodatna vsebina, na povezavi.

.

Bela ureditev stopnišča

.

Lepo, praktično in funkcionalno izrabo prostora pod poševnim stropom, prikazuje tudi vgradna omara s klasičnimi, krilnimi belimi frontami, na spodnji sliki.

V tem primeru gre spet za povsem po merah razpoložljivega prostora, postavljeno omaro, ki se zapira z navadnimi krilnimi vrati (na potisk), hkrati pa je njena notranjost namenjena pospravljanju predvsem obuval.

Ker so police izvlečne, sklanjanja za obuvali pod stopnicami, v tem primeru, ni.
Ostale ideje in primere omar pod stopnicami, boste našli na povezavi.

.

police pod stopnicami
Omara v belem, pod stopniščem.

.

Bela kombinacija stekla in ogledal

.

Za belo steklo se ponavadi odločimo na omarah v predsobah, predprostorih, na hodnikih in v spalnicah. Fantastično ga lahko kombiniramo z lesnimi vzorci, temnejši hodniki pa bodo z belo, pridobili svojo svežino in optično povečan izgled prostora.

Belo steklo se tudi lepo kombinira z ogledali.
Tega na hodnikih in predpostorih namestimo kot ločene obešalne stene, ali pa preprosto eno izmed vratnih kril omare, zapolnimo z ogledalom. Na ta način bomo zraven optične povečave, prihranili prostor tudi na kateri izmed zidnih sten ozkega in dolgega hodnika.

Zraven hodnikov in predprostorov je druga najpogostejša uporaba belih omar v steklu (in v kombinaciji z ogledali), prisotna v spalnicah.

Primer bele omare v spalnici, je predstavljen na spodnji sliki:

.

bela omara z ogledalom
Trodelna bela omara z ogledalom na sredinski fronti. Spalnica.

.

Na srečo je bela tudi najcenejša

.

Še najbolj pogost motiv za izbiro bele, je seveda cena. Navaden bel, matiran iveral, lahko uporabimo za raznovrstne vgradne omare tako v bivanjskih prostorih, kjer nam je zunanji izgled, zelo pomemben, kot za prostore, kjer bolj iščemo praktično in funkcionalno omaro za spravilo reči. Pred zunanjim vtisom.

V teh primerih (npr. kleti, shrambe, kurilnice, garaže, skladišča, privatni pisarniški prostori,….) vas nemalokrat pred samim izgledom, zanima predvsem cena. Sorodno tej vsebini, so v prispevku z naslovom Za tiste, ki iščejo predvsem cenovno ugodne vgradne omare, še dodatno opisane značilnosti in prednosti belih omar, sicer pa si tak primer, res enostavne, trodelne vgradne omare z drsnimi vrati, lahko ogledate tudi na spodnji sliki:

.

Enostavna in cenovno ugodna omara.

.

Hvala za spremljanje.
Se beremo kmalu.