Dnevni regali v moderni dnevni sobi

V tem prispevku smo pripravili zasnovo dnevne sobe v skupnem prostoru, kjer se nahaja tudi hodnik in kuhinja, predvsem za tiste pare in družine, ki jih zanima moderen stil in dnevni regali v moderni dnevni sobi.

Številna moderna stanovanja in hiše so danes grajene in zasnovane tako, da so bivalni prostori, med seboj povezani, večji in, da skupaj tvorijo eno, večjo bivalno enoto. Jedilnica je pogosto povezana s kuhinjo, le ta pa se nahaja v istem prostoru, kjer je tudi dnevna soba in celo prehod na hodnik oz. v predprostor.

Zaradi tega ni malo primerov, ko je pri zanimanju za vgradne omare (po meri), katerim prvenstveno, namenjamo našo spletno stran, izraženo tudi zanimanje in interes za izdelavo pohištva po meri, tudi za ostale prostore (čeprav imamo posebej pohištvenemu programu za spalnice in otroške sobe, namenjeni še dve, ločeni spletni strani).

V spodnjem primeru je tako prikazana zasnova moderne dnevne sobe, v kateri so predvideni, po meri načrtovani dnevni regali, ki bodo postavljeni ob levo zidno steno ter osnovno hrbtišče dnevnega prostora, celotna dnevna soba pa je na desni povezana s prehodom na hodnik in še bolj desno s kuhinjskim prostorom.

.

dnevni regali v dnevni sobi

.

Kot je razvidno iz slike, je moderno stanovanje majhno, a v celoti, v bivalnem delu, povezano, za optimalen izkoristek prostora, pa lahko vidimo, da so omarni elementi in vso pohištvo, vgrajeni do stropa, vgradne omare pa najdemo tudi na hodniku in tudi v sami kuhinji.

.

Dnevni regali ter izbor barv in materialov

.

Za barvno kombinacijo je pohištvo v stanovanju kombinirano v belih tonih v desnem, kuhinjskem delu, medtem, ko je za osnovo za levi, dnevni prostor stanovanja, izbran naraven, lesni in svetel del.

Iz bele, moderne in svetle kuhinje, se svetel ton v dnevnem prostoru nadaljuje le z nizko klubsko mizico in dnevnim nizkim regalom, ki je kadar je v dnevni sobi, uporabljen samostojno, ponavadi izkoriščen kot osnovni tv regal.

Hrbtišče televizijskega dela dnevnega regala je v svetlem, lesnem tonu, zasnovano do stropa dnevne sobe, v svojem levem delu pa se, z do stropa izdelanim omarnim korpusom, čudovito zliva do izhodnih vrat, ki vodijo v ostale prostore.

Celoto dnevnega bivalnega prostora dopolnjuje še dnevni regal, ki lahko služi tudi kot obešalna stena ali kot knjižni regal, postavljen pred izhodna vrata iz dnevne sobe, na levi.

.

Tv regal in knjižna omara

.

dnevni regaliVisok, omarni kotni regal za dnevno sobo, ki je zasnovan do stropa, je v sredini odprt in je namenjen odlaganju klasičnih reči, ki jim največkrat najdemo prostor v dnevni sobi (spominki, glasbene in knjižne zbirke, ipd….), povsem zgornji in povsem spodnji del omarnega korpusa, pa sta zaključena z zaprtima regaloma na klasično, t.i. krilno zapiranje ličnic.

Na sredini dnevne sobe najdemo klasičnega predstavnika moderno zasnovanih dnevnih prostorov, to je nizka mizica za dnevno sobo, ki je zasnovana tako, da je v povsem spodnjem delu, nekoliko zožena, vse okrog nje, pa zapolnjena z lesnim polnilom, v beli barvi.

Takšne klubske mizice za dnevno sobo je mogoče izdelati povsem samostojno ali kot del celotnega pohištva za opremo dnevnih prostorov.

 

Iskanje ustrezne tv omarice (iz vidika možnosti postavitve iptv omrežja in napeljave)

Tv omarice v dnevnih prostorih najpogosteje postavljamo ob najširšo, razpoložljivo zidno steno, v primeru pa, da je dnevna soba razmeroma majhna, pa prostor za televizijo najdemo v kotu dnevnih prostorov, s pomočjo kotnih tv regalov. 

Večina današnjih tv regalov, je za razliko od preteklosti, že zasnovana tako, da zraven televizije, omogoča še namestitev vseh najnujnejših avdio in video naprav in opreme, ki jo danes postavljamo v dnevni prostor (7.1 audio sistem, iptv televizijo, brezžične modemske in internetne ruterje, podajševalnike brezžičnega wifi signala, itd…).

V kolikor iščemo tv element za dnevno sobo, ki jo opremljamo na novo in prvič, ponavadi izbiramo takšno, ki že vsebuje ustrezno možnosti inštalacije omrežja za vse avdio, video in računalniške naprave, ki jim nameravamo imeti v dnevnih prostorih, sicer pa je nekoliko težje najti ustrezno tv omarico, iz vidika iptv napeljave, predvsem ob prenovah dnevnih prostorov. 

V kolikor prenavljate dnevno sobo in potrebujete več informacij sploh o tem kakšno napeljavo in naprave izbrati so svojo televizijo (in avdio ter računalniški sistem) v dnevni sobi, boste več informacij, prejeli na spletni strani s kompletnim vodnikom za iptv – What is internet protocol television – Nevron,  (od tega kaj iptv sploh je, do tega kakšne koristi vse prinaša tako v dom kot tudi poslovne prostore).

.

***********

.

.

Če tudi vas zanimajo dnevni regali v dnevni sobi, vas povabimo, da si ogledate še več ostalih primerov ali, da se nam oglasite čez kontaktne možnosti (kjer vas bomo povezali s svetovalcem, ki se bo z vami pogovoril o vaših željah in potrebah).

.

Nekatere zanimive primere omar po meri ter ostalega pohištva še za ostale bivalne prostore (postelje po meri, regali,…) si lahko ogledate tudi v ostalih naših prispevkih.