4 primeri kako smo zaključili drsne omare

posted in: Uporabni nasveti | 0

V tokratni objavi predstavljamo nekaj primerov zaključkov vgradnih omar z namenom, da vidite, da ni edina možnost postavitve vgradne omare z zaključkom, z omarno ali zidno stranico, ampak lahko namesto tega zaključek omare naredimo tudi drugače.

Kot boste videli na primerih spodaj, se da prostor ob stranicah omar, zaključiti tudi drugače kot s klasično omarno stranico. Kar pride še posebej prav, če res potrebujemo več prostora in iščemo vsak kotiček v sobi za dodatne police za odlaganje.

.

Primer zaključka drsne omare ob vhodu v prostor

.

drsna-omara.

Drsna omara na zgornji sliki prikazuje samo korpus (drsna vrata pridejo na omaro montirana kasneje).

Na sliki gre za najbolj klasičen in najbolj pogost primer zaključevanja drsnih omar za vhodnimi vrati v določen prostor. V teh primerih (omare za vrati na hodnikih, spalnicah, otroških sobah, ipd…) je treba samo biti pozoren, da je za vrati dovolj prostora za klasično globino drsne omare (ta v največ primerih znaša 60 cm z vrati vred), sicer pa je največ prostorskih situacij v takšnih primerih urejenih tako, da se ob zidno steno, enostavno montira naslonska letev (na katero pa se potem pritrdi omarna notranja, vertikalna stranica).

.

Zaključek drsne omare z odprtimi regali

.

vgradna-omara-odprti-regali
Delno odprta in delno zaprta garderobna omara.

.

Zgornja slika prikazuje primer dvojne drsne omare z dodatnim odprtim regalnikom, za vhodnimi vrati v prostor, na levi. Omara vključuje dvoje drsnih vrat, polnilo je bel, navaden iveral, na levi pa so do konca zidne stene, izdelane odlagalne police v dveh vrstah.

Tako zaprti del omare kot odprti del, sta montirana do stropa, le odprti regalnik v spodnjem delu, namesto na tleh, sedi na dvižnih srebrnih, nogicah.

Zaradi lažjega odpiranja vhodnih vrat (na levi) je odprti regalnik tudi malenkost ožji od garderobne omare, na desni.

.

Zaključek drsne omare z obešalno steno

.

drsne omare
Primer drsne omare z vključeno obešalno steno.

.

Nekatere stranke si ob stenah (predvsem tam, kjer prostor ni vnaprej pripravljen za vgradnjo omare od zidu do zidu) želijo vgraditi vgradno omaro, a si hkrati želijo celotno steno v enotnem izgledu.

Problematika primera na sliki zgoraj, je podobna prvi sliki v tem prispevku. Omarno stranico ponovno nismo želeli postaviti povsem do podboja vrat na vhodu.

Namesto tega smo povezali hrbtišče drsne omare z nadaljevanjem z obešalno steno. Tako omara po celotni steni deluje enotno in zapolnjuje celoten zid.

.

Drsna omara z zaključkom iz polic

.

drsna-omara-zakljucek-police

.

Na zgornji sliki je prikazana drsna omara, ki ima namesto dveh ravnih omarnih ali zidnih stranic, na desni zaključek izdelan iz kotnih odlagalnih polic.

Drsna vrata gledajo proti postelji, del med omarno stranico in vhodnimi vrati pa je zapolnjen z večjim številom, po višini, poljubno nastavljivih odlagalnih polic. Barva je svetel, sivkast, naraven lesni ton. Sredina polnila drsnih vrat je zapolnjena z ogledalom.

Korpus omare (notranjost) je izdelan iz navadnega belega iverala, ima pa levi omarni prekat v spodnjem delu montirana dva izvlečna predala, nad njima tri police, nad njimi pa še izvlečno obešalno palico.

.

**********

.

Če tudi sami iščete drsne omare z individualno rešitvijo zaključkov na omarah, se priporočamo čez kontaktne možnosti.

.