4 primeri različnih možnosti garderobnih omar v predsobi

Sam postopek postavljanja ene izmed garderobnih omar v predsobi, smo prikazali v prispevku na tej povezavi, ker pa je možnosti za ureditev predsob z garderobnimi omarami, praktično neskončno, v nadaljevanju tega prispevka, prikazujemo še nekaj dodatnih primerov izdelave omar za predsobe.

.

Ožja garderobna omara

.

Prva slika spodaj, prikazuje ožjo omaro na hodniku, tik za vhodnimi vrati.

.

garderobna omara predsoba
Garderobna omara za ozek hodnik oz. predprostor.

.

Ker je že sam hodnik dolg in ozek, je morala takšna biti tudi ožja garderobna omara.
Ta je tri delna, globoka vsega 40 cm, ob omarni strani pa iz zunanje strani zaključena s polkrožnimi odlagalnimi policami.

Njena oba, stranska omarna prekata sta zaključena z drsnimi vrati s polnilom iz ogledala, sredinski omarni del pa se zapira z drsnimi vrati z lesnim (iveral/bež) polnilom.

Omara je postavljena do stropa, pri čemer se iz strani vidi, da je omarna stranica prilagojena zidnemu, stropnemu zobu.

Obešalna garderoba v notranjosti omare leži vzporedno s hrbtno steno, spodnji del omare pa je zapolnjen s policami za čevlje in ostala obuvala.

.

Garderobna omara ob vhodnih vratih

.

omara v predsobi
Izkoristek prostora za omaro tik ob vratih.

.

Na naslednji sliki (zgoraj), je predstavljena dvodelna vgradna omara, postavljena na levo stran predsobe, tik za vhodnimi vrati (gledano iz vhodne strani).

Prostorska niša je bila za vgradno omaro v tem primeru že predvidena vnaprej, saj za zidom, ki zaključuje omaro, vodi stopnišče v zgornje prostore, sama globina odprtega prostora, pa je idealnih 65 cm.

Omara je ponovno zaprta z drsnimi vrati, s čimer je omogočeno nemoteno rokovanje z omaro in hkrati tudi odpiranje in zapiranje vhodnih vrat. Levo omarno krilo je v ogledalu, desno pa v bež barvi iverala v visokem sijaju.

.

Garderobna omara, poravnana z zidnimi stenami

.

V spodnjem primeru se garderobna, predsobna omara, ne zaključuje zgolj z zidnima omarnima stranicama, temveč se zunanja linija drsnih vrat, nadaljuje še naprej po hodniku.

.

zidna omara v predsobi
Zidna omara s poravnanimi zidnimi stenami v nadaljevanju.

.

Zaradi višine sta lesni, beli polnili, vmes, dvakrat prekinjeni s steklenim (rumenim) barvnim vzorcem, dodatno pa je za obešanje garderobe izdelana tudi preprosta obešalna stena na zidu proti notranjosti stanovanja.

Kot pri vseh tovrstnih omarah, sta za zaključek drsnih vrat, uporabljeni dve (beli) naslonski letvi, ki služita za to, da se vrata enakomerno po višini, prilegajo k stranicam omare.

.

Moderna garderobna omara

.

Na zadnji sliki (spodaj), je prikazana moderna garderobna omara v temnejših tonih in lesnem polnilu naravnega vzorca lesa.

.

dvodelna garderobna omara predsoba

.

Na sredini drsnih vrat je uporabljeno steklo sive barve, na dnu in na vrhu pa so vrata izdelana iz iverne plošče, obdane z dekorjem v vidni lesni strukturi.

V enakem vzorcu je izdelana tudi podlaga za ogledalo na drugi steni.

Garderobna omara je ponovno dvodelna in vgrajena povsem do stropa.

.

*******

.

Če se vam je med pregledom prispevka porodilo kakšno vprašanje, lahko na tej povezavi preverite ali smo na vaše vprašanje že odgovorili, kateremu izmed naših spremljevalcev.
Ali pa nam preko kontaktnih možnosti postavite svoje vprašanje.

p.s.: ne pozabite, da smo za lažjo odločitev za garderobno omaro,  na tej povezavi, pripravili tudi zelo temeljit in obsežen Vodnik za izbiro ustrezne garderobne omare. Vabljeni k ogledu.