Garderobne omare za spalnico in uporaba stekla

Že v ostalih prispevkih, ki jih namenjamo predstavitvi različnih primerov garderobnih omar za spalnice in pa tudi na spletni strani, ki jo imamo v celoti izključno namenjeno predstavitvi programa pohištva po naročilu za spalnice, ste lahko opazili, da se večina garderobnih omar v spalnicah, opremlja v lesnih materialih, v manj primerih pa se za spalnice odločajo stranke za izbor stekla in drugih materialov.

Les deluje že na otip bolj toplo in naravno.
Za razliko od stekla, ki bolj sodi v moderne prostorske ambiente in spalnice ter deluje bolj hladno, les velja za najpogostejši in skoraj standardni material pri izdelavi garderobnih omar za spalnice, kljub vsemu pa je med vsemi primeri omar v spalnicah mogoče najti tudi nekaj takšnih, kjer je uporabljeno steklo.

V spodnjih primerih prikazujemo 3 primere garderobnih omar v spalnicah, ki tako ali drugače, vsebujejo tudi steklo.
Bodisi na steklenih drsnih vratih ali kot ostali omarni elementi v okviru prostora za odlaganje garderobe.

.

garderobna omara spalnica
Tri delna garderobna omara v spalnici (s steklenimi drsnimi vrati). V sredinskem korpusu izvlečna obešalna palica in pet delni brez ročajni predalnik.

.

V prvem primeru je garderobna omara postavljena za vhodna vrata v spalnico, bodoča zakonska postelja bo v spalnico nameščena po montaži same omare.

Omara je sestavljena iz treh omarnih korpusov, pri čemer so za njihovo zapiranje uporabljena drsna vrata, ki so na sredini ločena z malenkost drugačnim barvnim steklenim dekorjem (siva). Za ostali del drsnih vrat garderobne omare je uporabljeno črno steklo.

Notranjost je urejena dokaj klasično za dva uporabnika spalnice.
Medtem, ko je sredinski prekat namenjen skupni uporabi obeh partnerjev, sta levi in desni prekat, namenjena vsakemu partnerju ločeno (z obešalno palico in odlagalnimi policami).

Pri garderobni omari v spalnici, na zgornji sliki, boste opazili, da je za razliko od večine podobnih omar, korpus (notranjost) izdelana v barvnem iveralu.

.

**********

.

Drugi primer uporabe stekla na omari v spalnici, je prikazan spodaj.

.

spalnica omara steklo
Sredinsko polnilo drsnih vrat iz stekla.

.

V tem primeru gre ponovno za tri delno garderobno omaro (za spalni prostor), pri čemer je imela stranka željo po svetlejši garderobni omari in kombiniranju iverala ter stekla.

.

Za steklo je zato uporabljeno rumeno polnilo na sredini drsnih vrat, beli del nad in pod steklenim polnilom, pa je navaden bel iveral.

.

Moderna garderobna omara ima pred drsnimi vrati, na stropu, izdelano dodatno vgradno razsvetljavo, sicer pa po svojem tipu, ta omara sodi med garderobne omare tipa zid/stranica, saj na desni omaro zaključuje lastna omarna, lesena stranica.

Vsi tipi garderobnih omar (za različne prostore) tukaj.

.

**********

.

V tretjem (malenkost starejšem) primeru je v spalnici vgrajena štiridelna garderobna omara.

Ima pa ta, za razliko od klasičnega steklenega polnila, drsna vrata izdelana s polnili iz ogledal (dodatni primeri na povezavi).

.

garderobne omare spalnica

.

K vgradnji garderobne omare v spalnici, v tem primeru, sodi tudi izdelava zakonskega (160 x 200 cm) posteljnega okvirja s polkrožnim lesenim vzglavjem ter manjše komode za spodnje perilo (ki pa je ni na sliki).

Spalnica z uporabo ogledalnih front in belega iverala deluje svetlo, za takšno ali podobno izvedbo pa se pogosto odločijo tudi tisti, ki imajo manjše spalne prostore, ker pač svetlo pohištvo, vizualno prostor poveča in z njim tudi manjše spalnice, delujejo večje.

.

*********

.

Če tudi sami sodite med te, ki iščejo ustrezno rešitev za garderobno omaro v svoji spalnici, se čez kontaktne možnosti, priporočamo za pogovor in predlog naše rešitve.

Za lažjo pomoč pri izbiri, smo pripravili tudi manjši vodič za izbiro ustrezne garderobne omare, na povezavi.