Garderobna omara z drsnimi vrati (v dnevno jedilniškem prostoru)

V spodnjem primeru, je tokrat na našem blogu, prikazana izdelana večja garderobna omara z drsnimi vrati. Izdelali smo jo za stranko Rogina Helena iz Ptuja, vgradna garderobna omara pa se nahaja v dnevno jedilniškem prostoru od enega do drugega zidu ter od tal do stropa.

.

Načrtovanje garderobne omare – tehnični skici

.

Na prvi sliki spodaj je najprej prikazana skica notranjosti omare še pred njeno izdelavo:

.

skica garderobne omare z drsnimi vrati notranjost
Skica notranjosti.

.

Omara je po svoji širini načrtovana za 374,8 cm prostora, v notranjosti pa enakomerno, s tremi vertikalnimi stranicami, razdeljena na štiri notranje omarne prekate. Pri čemer je vsak od njih širok 90,46 cm.

Globina odlagalnih polic je predvidena za 50 cm, ker pa so štiridelna drsna vrata pred omaro, postavljena nekoliko vstran od notranjih omarnih korpusov, je skupna globina garderobne omare dobrih 80 cm.

Sredinska omarna prekata sta s klasičnimi obešalnimi palicami predvidena za obešanje garderobe, zato je razdalja med obešalnima palicama in tlemi 147,75 cm.

Nad obema obešalnima palicama je ravno še dovolj prostora za dve odlagalni (prestavljivi) polici ter zgornjo, fiksno omarno stranico.

Nad omarnim stropom za drsnimi vrati je slabih 45 cm nad omarnim stropom, namenjeno odlaganju škatel, kovčkov in prtljage, ki je družina ne bo potrebovala vsakodnevno.

Kompleten vodič za izbiro ustrezne garderobne omare za vas, boste našli na povezavi.

Skica zunanjosti garderobne omare s štirimi drsnimi vrati, je prikazana spodaj:

.

garderobna omara z drsnimi vrati zunanjost skica
Skica zunanjosti.

.

Garderobna omara z drsnimi vrati je predvidena tako, da bosta skrajno levo in desno vratno krilo izdelani iz iveralne plošče v oranžni barvi.

Sredinski drsni vratni krili sta stekleni, v pastelno pink barvi ter s po dvema srebrnima in aluminijastima prečnima letvicama na enakomerno predvidenih višinah. V razmaku dobrih 84 cm med seboj.

Omara je brez lastnega hrbtišča, brez lastnega dna in s spuščenim omarnim stropom, kot je razvidno iz prve skice.

Vsi vidni spoji med omaro in steno se zapolnijo z akrilnim kitom.

.

Garderobna omara z drsnimi vrati – fotografije

.

Izgled dejansko izdelane in postavljene garderobne omare z drsnimi vrati v dnevno jedilniškem prostoru, je prikazan na spodnjih fotografijah:

.

garderobna omara z drsnimi vrati
Fotografija garderobne omare iz desne strani.

.

Pri izdelavi garderobne omare, ni potrebno predhodno nobenih dekorativnih letvic pritrditi na mesta, ker to naredijo naši monterji pri sami montaži, obenem pa ne bo odveč opomniti, da je pri dimenzioniranju omare, potrebno biti še posebej pozoren na proporcionalne razdalje drsnih vrat.

Drsna vrata do širine 60 cm in višine nad 240 rada iztirijo iz spodnjih tirnic, zato mora garderobna omara z drsnimi vrati, upoštevati pravilno razmerje med širino in višino krila posameznih drsnih vrat.

Pri montaži garderobne omare naši monterji ne spajajo in prestavljajo električnih napeljav, luči, vtičnic in stikal. Za ta dela si je potrebno poiskati pooblaščenega in usposobljenega električnega mojstra.

Fotografija garderobne omare z delno odprtimi drsnimi vrati ter pogledom v njeno notranjost, je prikazana spodaj:

.

garderobna omara z drsnimi vrati delno odprta
Garderobna omara z drsnimi vrati – pogled v notranjost.

.

Notranjost garderobne omare je izdelana iz navadnega belega iverala, okovje (spodnja tirnica in zgornje vodilo) pa je iz eluksiranega aluminija v srebrni barvi.

Na drsna vrata so nameščeni blažilci za mehko zapiranje.

Vedno, ko je garderobna omara z drsnimi vrati izdelana iz steklenih polnil, je potrebno posebno pozornost že ob sami montaži, nameniti tudi kakovosti nanosa zaščitne lepljene folije, saj je ta že tovarniško lahko v nekaterih primerih, nalepljena manj kakovostno (mehurčki). Če to opazite, ste seveda upravičeni do zamenjave takšnih drsnih vrat.

.

garderobna omara z drsnimi vrati slika spredaj
Garderobna omara z drsnimi vrati. Fotografija od spredaj.

.

Če tudi vas zanima garderobna omara z drsnimi vrati v dnevnem ali kateremkoli drugem prostoru, se priporočamo za izdelavo informativne ponudbe čez kontaktne možnosti.

Še več primerov in nasvetov za garderobne omare in druge, z drsnimi vrati, po merah prostorov, izdelane rešitve za dnevne sobe, boste našli na tej povezavi.