3 najbolj pogosti primeri vgradnih omar v hotelskih sobah

Vsi, ki smo že kadarkoli počitnikovali oz. tako ali drugače preživljali čas v hotelu, se najbrž strinjamo, da so ravno hotelske sobe tiste, ki so zelo pogosto opremljene z vgradnimi omarami in pri marsikom je ravno vgradna omara v hotelski sobi, vzpodbudila idejo, da si podobno pohištveno rešitev, omisli tudi za svoj dom.

V spodnjem prispevku smo zato, bolj za “firbec” kot zares, objavili nekaj krasnih idej hotelskih vgradnih omar (ki pa jih, tako ali drugače), lahko uresničite tudi pri opremljanju svojih preprostorov in hodnikov. Ali pa naj služijo kot ideje, da podoben izgled omare, privoščite tudi svojemu domovanju.

Zelo značilna za hotelske sobe, je seveda najprej vgradna omara, ki je postavljena na prehodu iz vhodnih vrat v spalnico hotelske sobe.

hotelska soba vgradna omara

Takšna hotelska vgradna omara ima ponavadi notranjost zakrito z drsnimi vrati (ki ne motijo ozkega prehoda v spalni del sobe), v spodnjem delu ima en ali dva izvlečna predala ali odlagalni polici, osrednji del pa je namenjen obešalni garderobi. Večina tovrstnih vgradnih omar ima v osrednjem delu omare, nameščen tudi vgradni sef/trezor, v katerega hotelski gostje, odlagamo in shranjujemo svoje dragocenosti (denarnice, potne liste, ipd…). 

V največ primerih je vgradna omara v predsobi hotelske sobe barvno in materialno usklajena s pohištvom v spalnem delu hotelske sobe, saj nemalo hotelskih sob nima od presobe, posebej nameščenih vrat in predprostor deluje zgolj kot podaljšan del sobe.

Druga, zelo značilna umestitev vgradne omare v hotelskih sobah, je vgradna omara v samem spalnem delu sobe, kot je prikazano na spodnji sliki:

hotelska soba vgradnja omare

V primerih, ko je vgradna omara, v hotelski sobi, postavljena v spalnem delu, je odvisno od velikost hotelske spalnice, ponekod vgradna omara izdelana s klasičnimi, krilnimi vrati (kot na sliki zgoraj), ponekod pa znova z drsnimi vrati. Ki so nemalokrat dodatno opremljena z ogledalom.

V nekaterih primerih opremljanja hotelskih sob, so vgradne omare, podaljšan del ostalega pohištva v sobi (pisalne mize, dodatnih komod, regalov ob televiziji in televizijskih iptv napravah ali včasih celo ob nočnih omaricah):

omara hotelska soba

 

Opomba: v zadnjih letih je pri opremljanju hotelskih sob, vedno bolj opaziti, da se vgradne omare in ostali regali v hotelski sobi, ne samo po izgledu, temveč predvsem po praktičnosti uporabe, vse bolj izdelujejo za namene povezanosti številnih tehnologij in ip naprav, ki hotelskim gostom omogočajo, da svoje elektronske naprave (računalnike, tablice in mobilne, pametne telefone), povezujejo s hotelsko opremo (televizorjem). Rešitve opremljanja hotelskih sob s sodobnimi iptv rešitvami, si lahko ogledate na povezavi, na naslovu trendi v hotelskih ip rešitvah.