3 kratke, a praktične ideje za ureditev male dnevne sobe

posted in: Uporabni nasveti | 0

Če je vaš dnevni prostor majhen, še to ne pomeni, da ga ne moremo urediti prijetno, praktično in obenem tudi funkcionalno. Kvečjemu je ob opremljanju manjših dnevnih sob zgolj potrebno le nekaj več idej in domišljije, da dnevni prostor postane takšen kot si ga želimo.

.

V majhnih dnevnih sobah, boste pogosto soočeni s tem, kako razporediti osnovno pohištvo za dnevno sobo, sem pa sodi največkrat tv regal, komodica za avdio in video opremo, sedežna garnitura ter klubska osrednja ali dodatna, odlagalna mizica.

Zato smo spodaj ideje za ureditev male dnevne sobe, razdelili predvsem na zgornje tri točke…..

.

Ideja za tv regal

.

V mansardnih dnevnih sobah, ki so male že zaradi tega, ker spuščajoč, poševni strop vzame stojno višino, se je iz prakse pokazalo, da opremljevalci, najraje tv regal umestite v nizek del, pod poševnim stropom. Iz vidika prihranka prostora je slednje tudi najbolj smotrno.

.

Danes je sicer že ogromno tv regalov, samih po sebi, pretežno nizkih, a, če želite prostor v dnevni sobi še bolje izkoristiti, uporabite kotni tv regal. Ki je hkrati nizek, obenem pa postavljen povsem v kot in tako prav nič ne moti osrednjega prostora dnevne sobe.

.

regal za tv
Moderen tv regal, pri katerem, če je dnevna soba, majhna, uporabite samo naslonski del za tv.

.

Ideja za ureditev osrednjega dela dnevne sobe s primerno klubsko mizico

.

Klubske mizice za dnevne sobe, so tako kot vso ostalo, moderno pohištvo, pretežno nizke, so pa zato nekoliko bolj široke. In kot takšne, ponavadi ne dobimo v sredino male dnevne sobe.

.

Namesto široke, osrednje klubske mizice, se zato raje odločite za manjšo klubsko mizico, ki jo lahko namesto na sredino dnevne sobe, postavite ob rob sedežne garniture. Lahko pa tudi ob tv regal.

.

Obenem poskrbite, da ima klubska mizica v spodnjem delu, kolesa. S tem boste, z enim pohištvenim kosom, dosegli dva namena, saj bo klubska mizica služila tudi kot servirni voziček, za primere, ko v dnevni sobi gostite obiske.

.

klubska mizica
Barvita klubska mizica poživi še tako majhno dnevno sobo.

.

Ideja za izbiro ustrezne sedežne garniture
(za malo dnevno sobo)

.

Velika sedežna garnitura v majhen dnevni prostor tako ali tako ne bo sodila, sicer pa boste opazili, da imajo male dnevne sobe, načeloma sedežne elemente ločene na manjše dele. Če trosed ne gre v majhen dnevni prostor, razmislite ali vanj dobite en dvosed in en enosed. Ali tabure namesto enoseda.

Hkrati bodite pozorni, da lahko v majhni dnevni sobi, prostor izkoristite s sedežno garnituro tudi tako, da ta vključuje odlagalne predale pod njo. Ali, za primere, ko potrebujete dodatno ležišče, celo dodatno izvlečno ležišče.

.

Sedežna z dodatnim, izvlečnim ležiščem.

.

Dodatne ideje za ureditev male dnevne sobe, si lahko ogledate na spodnjem videu:

.