Še 3 predstavitve izdelanih garderobnih sob po meri

Na temo izdelave garderobnih sob po meri, je na tej strani objavljena (v času tega zapisa), samo ena predstavitev. To je ta, v kateri predstavljamo prve štiri primere garderobnih sob.

Ker pa je primerov v našem prodajnem programu precej več, se tokrat ponovno vračamo k izdelavi garderobnih sob po meri.
In, seveda, napotkom, ki se jih splača upoštevati, če vas zanima izdelava garderobnih sob po meri.

.

Izdelava garderobe sobe na prehodu v spalnico

.

Garderobne sobe ponavadi najpogosteje postavljamo ob bok spalnicam. Najbolj klasična in najbolj pogosta rešitev, kar se tiče izdelave garderobnih sob in njihove postavitve je ta, da garderobno sobo izdelamo na “notranji strani” spalnice, seveda, če prostor v spalnici omogoča, da bomo del spalnice, uporabili kot garderobno sobo.

Zgolj kot idejo ali v razmislek objavljam spodnjo sliko, kjer smo za garderobni prostor in kot garderobno sobo, izkoristili kar prostor pred spalnico.

.

izdelava garderobnih sob po meri
Za garderobno sobo smo izkoristili prostor pred spalnico.

.

V tem primeru (slika zgoraj), se spalnica nahaja v mansardi. Kot velja za veliko spalnic, velja tudi za ta prostor, da je premajhen, da bi v njem vgradili omare. Še manj pa ločeno garderobno sobo.

Zato se je namesto vgradnje v sami spalnci, našel prostor pred spalnico, kjer smo na vsako stran prostora vgradili in izdelali garderobne omare, jih vgradili od tal do stropa ter med njimi pustili prehod do spalnice.

Da ne bi garderobni prostor preveč zatemnjeval spalnice, smo na fronte drsnih vrat vgradne omare, namestili ogledala, prehodna drsna vrata v spalnico, pa opremili z motnim, belim steklom.

Tako tudi pri zaprtih vratih, naravna svetloba iz spalnice, seže v garderobni prostor.

Tega smo zaprli s pomočjo drsnih vrat (o drsnih vratih objavljamo nasvete tukaj).

.

Izdelava prostorne in enostavne garderobne sobe po meri
(po kateri se lahko sprehajamo)

.

izdelava garderobne sobe kjer se lahko sprehajamo
Izdelava garderobne sobe, ki omogoča gibanje v njej.

.

Slika zgoraj prikazuje primer postavitve garderobne sobe v okviru spalnice. Prostor v spalnici je dovolj velik, da lahko del desno od vhoda v spalnico zapremo z drsnimi vrati, ob skrajno hrbtno steno postavimo omarne korpuse, vseeno pa ostaja dovolj prostora, da se lahko po vgradni, garderobni in po meri, izdelani sobi, prosto sprehajamo.

V sprednji del garderobne sobe smo namestili zgolj polici in dve klasični obešalni palici, notranjost garderobne sobe pa je izdelana tako, da vsebuje več izvlečnih predalov, dodatnih polic in dodatnih obešalnih palic.

Če vas mika izdelava takšne garderobne sobe po meri, seveda ne pozabite razmisliti o dodatni osvetlitvi prostora.
Da ne bo v sobi pretemno, ko zapremo vrata vanjo.

V tem primeru izdelave garderobne sobe po meri gre tudi za uporabo klasične (matirane) bele barve na frontah, garderobni korpusi so prav tako beli, le štirje izvlečni predali pa ceno tej garderobni sobi nekoliko podražijo od klasične vgradne omare.

Ker je prostor v notranjosti garderobni sobe nižji, so nižji višini prilagojeni in izdelani notranji korpusi garderobne sobe.

.

Izdelava garderobne sobe po meri, v mansardi

.

izdelava garderobne sobe po meri v mansardi
Izkoristek zatemnjenega prostora v mansardi.

.

Zgornjo sliko smo naredili pri sklopljeni svetlobi v osrednjem delu spalnice (zato je tudi kakovost slike malenkost slabša).

S sliko želimo pokazati kako se lahko izkoristi mansardna prostorska niša, tudi, če jo “moti” poševni strop.

Vodilo je vpeto povsem na strop in sicer do loma poševnine, kar zadošča ravno dovolj za to, da drsna vrata v celoti zaprejo prostor v nišo. V notranjosti je nato v nadaljevanju izdelana garderobna soba po meri, pri čemer je najhitreje na dosegu odprt prekat s klasično obešalno palico za obešanje plaščev in podobnega.

Pač tistega kar ob uporabi garderobne sobe, najprej odložimo ali najkasneje uporabimo, če se iz spalnice šele odpravljamo.

K izdelavi garderobnih sob po meri, se bomo glede na “zalogo” primerov, ki jih imamo na voljo, zagotovo še vrnili. Zaenkrat pa naj bo to dovolj in kot vedno, hvala za spremljanje.