Izdelava notranjosti vgradne omare za spalnico

V spodnjem primeru je na dveh slikah in z opisom prikazana izdelava notranjosti vgradne omare za spalnico.

Omara je montirana od enega do drugega zidu, obenem pa po višini sega od tal do stropa.

V notranjosti je razdeljena na tri enakomerno široke omarne prekate, sicer pa je bilo potrebno, kot boste videli iz obeh spodnjih slik, na vsaki stranski omarni steni, prilagoditi stranice različnim inštalacijam. Dodatne prilagoditve omar zidnim stenam, so predstavljene na povezavi.

.

izdelava notranjost vgradne omare za spalnico
Notranjost vgradne omare s tremi enakomerno širokimi prekati.

.

Zaradi svoje lege in vgradnje med obe zidni steni, omara ne potrebuje lastnega omarnega dna, pa tudi za strop je v notranjost omare, namenjen kar zidni strop spalnice.

Na željo lastnikov je omara v spalnici tudi brez lastnega hrbtišča.

Predviden prostor za vgradno omaro v spalnici tako na levi kot desni zidni steni, ovirajo pred pripravljene odprtine za različno električno inštalacijo.

Na desni zidni steni potekajo te tik pod vrhom omarnega stropa, na levi zidni steni pa so inštalacijske ovire v spodnjem delu omarnega korpusa.

Ostale inštalacijske ovire se nahajajo v razdalji dovolj pred omaro, da ne bodo kasneje motila niti drsnih vrat, ki bodo omaro zapirala.

.

notranjost vgradne omare v spalnici
Notranjost vgradne omare iz druge strani.

.

Trije omarni prekati so, kot rečeno, široki enakomerno.

Sredinski je namenjen uporabi obeh lastnikov in v spodnjem delu s klasično obešalno palico omogoča obešanje plaščev, obešalnikov z oblekami in hlačami in podobnega, zgornji del pa sestavljata dve odlagalni polici, ki ju je mogoče tudi poljubno prestaviti po višini.

Levi in desni omarni prekat sta identična, le, da je njuna notranjost simetrično obrnjena.

Ob straneh obeh zidnih sten se najprej pri tleh nahaja dodaten obešalni prostor s klasično obešalno palico, nad njim pa sta izdelana po dva izvlečna in brez ročajna predala z mehkim zapiranjem.
Ta sta namenjena pospravljanju nogavic in spodnjega perila.

Ta del je tudi nekoliko ožji in se proti sredinskemu omarnemu korpusu zaključuje z manjšimi in bolj na gosto nasejanimi,  premičnimi odlagalnimi policami.

Zgornja dela obeh omarnih korpusov sta spet namenjena obešanju, kot pa lahko vidite na sliki, pa so vse omarne stranice narejene z rasterji, tako, da lahko kasneje lastnika po potrebi dodajata še več polic ali spreminjata višino obstoječih.

.

*******

.

Dodatne vsebine v zvezi z notranjostjo različnih omar, boste našli, v tej rubirki, sicer pa bomo, kot vedno, veseli, če nam boste izdelavo omare ali predlog za njeno notranjo ureditev, zaupali tudi vi.