Primeri najpogosteje izdelanih postelj po meri

posted in: Uporabni nasveti | 0

Ker med nami, pohištveniki, ki se pretežno ukvarjamo s svetovanjem na področju izdelave pohištva po meri, izdelava postelje po meri, pomeni različne stvari (postelja z enim ali več predali, postelja s povišanim vzglavjem, visoka postelja, dvižna postelja, itd…), predstavljamo spodaj nekaj najbolj pogostih primerov, za katere se zanimajo interesenti, ko povprašujejo po posteljah po naročilu.

Še pred tem pa povejmo, da se za izdelavo postelje po meri, največkrat interesenti zanimajo v primerih majhnih spalnic, v otroških sobah, v situacijah, ko se opremljajo študentske sobe, garsonjere, apartmaji in podobno.

Največkrat in najpogosteje po postelji po meri, povprašujete interesenti, ki potrebujete dvižno posteljo.

.

Po merah izdelane dvižne postelje so v osnovi mogoče 3:

.

  • zakonska dvižna postelja, pri kateri se dvigne ležišče (in je pod njo dodaten prostor za posteljnino ali večjo garderobo)
  • dvižna postelja, ki se čez dan pospravi v omaro (se dvigne v povsem vertikalni položaj)
  • dvižna postelja, ki vsebuje tudi sedežno garnituro (te v naši ponudbi nimamo)

.

izdelava postelje po meri
Primer dvižne postelje, ki omogoča shranjevanje pod ležišče. Nosilnost letvic in dvižnega mehanizma je v tem primeru okrog 150 kg. Vzglavje je lahko leseno ali oblazinjeno (umetno usnje, različni vzorci).

.

Omarna postelja
Dvižna postelja, ki se lahko čez dan pospravi v omaro (t.i. omarna postelja). Možnost dodatne izdelave garderobnih polic na vsako stran postelje in nad posteljo. Globina postelje je cca. 37 cm.

.

Med ostalimi vrstami postelj, izdelanih po meri, je še največ zanimanja za različne postelje z enim ali več predali iz leve ali desne strani (ali od spredaj), na spodnjih slikah pa lahko vidite nekaj takšnih primerov:

.

postelja z dvema predaloma
Po meri izdelana postelja z enim predalom na vsako stran ležišča. Vzglavje leseno, dodatek: nočni omarici z dvema izvlečnima predaloma.

.

moderna postelja
Po meri izdelana moderna postelja brez predalov in s posteljnim okvirjem do tal. Oblazinjeno vzglavje. Dodana nočna omarica z izvlečnim predalom.

.

Na spodnji sliki si lahko tisti, ki vas zanima izdelava postelje po meri, ogledate nekatere, najpogostejše opcije, ki jih lahko spreminjate (v odvisnosti od vaših potreb in razpoložljivosti prostora). Ne pozabite pa, da boste, v kolikor spreminjate dimenzije osnovnega okvirja, morali med vzmetnicami, poiskati takšno, ki je tudi izdelana po merah okvirja. Zelo široko ponudbo cenovno super ugodnih vzmetnic boste našli na spletni strani Pohištvo123 – vzmetnice.

.

možnosti-posteljnih-okvvirjev-s-predali

.

Na sliki so prikazane opcije, ki jih lahko sami izbirate:

.

  • višina posteljnega okvirja (za višje posteljne okvirje (med 45 in 60 cm) se ponavadi zanima starejša generacija)
  • širina in dolžina posteljnega okvirja
  • možnost povišanih vzdolžnih ali/in prečnih stranic
  • možnost kotne zaščite
  • možnost dodatne osvetlitve
  • možnost oblazinjenja vzglavnega dela
  • možnost samostojnega odločanja o številu in legi podposteljnih predalov

.

Če tudi vas zanima izdelava postelje po meri, se priporočamo čez kontaktne možnosti ali, da si ogledate še spletno stran Spalnice.eu, kjer je zraven postelj po meri, predstavljen še ostali pohištveni program za celovito opremo spalnic.

.