Izdelava spalnice po meri

Čeprav bi lahko spodnji primer, kjer je prikazana izdelava spalnice po meri, objavili tudi na naši spletni strani, ki jo sicer namenjamo izključno spalnicam, primer prikazujemo tudi na tej spletni strani med vgradnimi omarami, ker ima spodnja spalnica, med vsemi pohištvenimi kosi, izdelano tudi vgradno omaro po meri.

Po meri izdelana spalnica na spodnjih slikah, sodi po svojem videzu med moderne in elegantne ter svetle spalnice, pohištveni elementi, ki pa jo sestavljajo pa so:

  • zakonska postelja 180 x 200 cm,
  • štiri delna visoka, vgradna omara,
  • nočni omarici ter
  • dodatna, nizka komoda za pospravljanje spodnjega perila in nogavic.

Poglejmo si slike po vrsti.

.

Izdelava spalnice po meri v slikah

.

Nižja komoda s predali

.

izdelava spalnice po meri
Nizka, moderna komoda v kotu.

.

Na prvi sliki (zgoraj) je naprej prikazana izdelana nizka komoda, ki je postavljena v kot spalnice.

Sestavljena je iz treh, po meri, izdelanih prečnih linij, v katere sta v vsako, nameščena po dva, z mehanizmi za tiho zapiranje, izvlečna predala.

Zgornja dva predala sta po svoji širini enaka, v spodnjih dveh linijah pa se v nasprotni smeri, dopolnjujeta predal s svetlo in temno (stekleno) ličnico.

Material za izdelavo je iveral v visokem sijaju.

.

Izdelava postelje

.

Zaradi prostorskih omejitev je tudi posteljni okvir izdelan po meri in v vnaprej predviden položaj.

.

izdelava postelje po meri
Zakonska postelja (180 x 200), izdelana po meri. Na omaricama bodo montirana stikala za nočne, bralne lučke.

.

Material za izdelavo posteljnega okvirja so prav tako kompaktne in kakovostne iverne plošče, sam posteljni okvir pa je izdelan tako, da je podnožje postelje pomaknjeno za cca. 20 cm v notranjost.

Vzglavni del sestavlja povišana lesna stranica, k postelji pa sodita tudi po meri izdelani lični in moderni nočni omarici z odlagalnima policama.

Za stabilnost celotne konstrukcije je spodnji del izdelan iz mrežasto postavljene lesene konstrukcije, na njo pa je dodatno montirano leseno, podnožje, na katerega bo lahko kasneje nameščeno letveno dno ali pa klasična posteljna deska z ležiščem po izbiri.

Barva posteljnega okvirja, vzglavja ter nočnih omaric, sovpada z barvo nizke garderobne komodice na prvi sliki. Gre za bež barvo iverala, obdelano v visokem sijaju.

Levo od postelje je postavljena štiridelna vgradna omara.

.

Izdelava vgradne omare po meri

.

izdelava vgradne omare po meri
Štiri delna vgradna omara z drsnimi vrati. 

.

Na zgornji sliki je prikazana še izdelana garderobna omara.

Ta je vgradna (od ene do druge zidne stene ter od tal do stropa), opremljena s štirimi drsnimi vrati, ki so v spodnjem in zgornjem delu izdelana v bež barvi iverala, v sredini pa monotonost enakih ličnic, razbija dekorni pas s steklom v vijolični, s čimer pa se omara tudi estetsko ujema z ostalim pohištvom po spalnici.

Dimenzije omare so cca. 3 m v širino, 2,40 m v višino in klasična globina 65 cm. Obrobe (ročaji na drsnih vratih, vodilo na stropu ter tirnica na tleh) so iz aluminija.

Razporeditev notranjosti omare je prikazana na spodnjih dveh slikah:

.

sredinska omarna prekata
Notranjost omare na sredini.

.

Sredinska omarna prekata (zgornja slika) sta sestavljena iz dveh odlagalnih, prečnih polic v zgornjem delu, nato sledita na vsaki strani, po ena klasična, aluminijasta, obešalna palica, v spodnjem delu pa je prostor različno izkoriščen za manjša odlagalna mesta ter izvlečne košarice.

Vsebina stranskih omarnih prekatov je prikazana na spodnji sliki:

.

stranska omarna prekata
Notranjost stranskih omarnih prekatov.

.

Stranska omarna prekata se po organiziranosti svoje notranjosti, razlikujeta.

Levi omarni prekat sestoji iz, na gosto posejanih odlagalnih polic v zgornjem delu (te je mogoče po višini tudi poljubno prestavljati), spodnji del pa tvorita najprej dva izvlečna, brez ročajna predala, pod njima pa ostaja še dovolj prostora za spravilo večje garderobe ali kakšne škatle.

Desni omarni prekat ima v zgornjem delu izvlečno obešalno palico, na sredini, v enaki liniji, kot levi prekat, pa spet dva izvlečna predala.

Tudi pod njima pa se nahaja še dovolj prostora za odlaganje dodatnih reči (torbice,…)

.

*******

.

Izdelava spalnice po meri v večini primerov pomeni izdelavo zgornjih prikazanih elementov, še posebej, če je prostor spalnice zasnovan dokaj klasično.

Sicer pa se za tovrstno izdelavo spalnice ponavadi odločajo družine, katerih spalni prostori so ali majhni, ali recimo v mansardnih prostorih, ali pa v prostorih, kjer je treba postaviti še npr. različne pregradne stene, izkoristiti prostor z visečimi omarami in podobno.

Če tudi vas zanima izdelava spalnice po meri, se, kot vedno, priporočamo čez vse kontaktne možnosti.

Info ponudbe prednostno izdelamo za vse, ki oddajo celotne kontaktne podatke, po možnosti priložijo skice svojih prostorov in tistim, s katerimi se lahko naši svetovalci, prej tudi preko telefona, pogovorijo.

p.s. : Ostale primere opremljanja spalnic boste našli na tej povezavi.