Kako mora biti pripravljen prostor za montažo vgradne omare? – VPRAŠANJA STRANK

Glede na to, da se na nas obračate bodoči kupci vgradnih omar, ki imate svoje prostore, povsem različno pred pripravljene za vgradnjo in montažo vgradne omare, ta prispevek v nadaljevanju, izkoriščamo za to, da pojasnimo nekaj podrobnosti v zvezi s tem, kako naj bo pripravljen prostor pred samo montažo vgradne omare oz., še pred tem, pred samo izmero prostora, v katerem bo vgradna omara kasneje tudi postavljena.

Nekateri interesenti nas za informativno ceno vgradne omare, kličete ali nam pišete, že v času, ko stanovanje še ni niti kupljeno.

V tem primeru, seveda lahko, zgolj s približnimi dimenzijami in željami glede opremljenosti vgradne omare, v njeni notranjosti, približno predvidimo ceno bodoče vgradne omare.

Večina interesentov vas stanovanje oz. prostor, kjer bo vgradna omara stala, že ima, a med temi so tudi takšni, katerih prostor zahteva še končno beljenje sten pred samo vgradnjo, demontažo ali prestavitev električnih stikal, demontažo starega pohištva, pri nekaterih prestavitev ene izmed stranskih zidnih, montažnih sten, pri mnogih, ki pa se zanimajo za vgradno omaro, pa niso tla, dokončno obdelana s talnimi oblogami.kako mora biti pripravljen prostor za montažo vgradne omare

Za izmero prostora v katerem bo vgrajena vgradna omara, je potrebno našim svetovalcem, omogočiti dostop tako, da lahko izmerijo vse tri dimenzije (višina, širina, globina) na vsaj treh različnih mestih (pri tleh, na sredini in pod stropom).

Če na mestu, na katerem bo stala vgradna omara, že stoji obstoječa omara oz. kar drug pohištveni element, je priporočljivo, da prostor pred samo izmero, izpraznite.

Naši svetovalci morajo ob izmeri videti potek morebitnih električnih in radiatorskih inštalacij.

Za okvirno izmero in okvirno info ponudbo o ceni bodoče vgradne omare, zadoščajo sicer okvirne dimenzije in čim bolj natančen opis želja po opremljenosti notranjosti omare (koliko predalov, koliko polic, koliko in kateri ostali dodatki,…) ter vrsta materiala, iz katerega naj bodo narejena drsna vrata (les, steklo, ogledala, kombinacija med njimi,….).

Obenem je za okviren izračun potrebno vedeti kako bo omara v prostoru stala. Naša spletna podstran interesente za izračun cene vgradne omare že usmerja z različnimi možnostmi postavitev omar.

.

Pred samo montažo vgradne omare mora biti prostor za vgradno omaro pripravljen tako, da:

.

  • so talne obloge položene (tirnica za drsna vrata pride na talno oblogo; keramične ploščice, laminat, parket, itison). Tirnica drsnih vrat je, odvisno od vrste talne obloge, v nekaterih primerih lahko privijačena v tla (npr. itison v otroški sobi), v nekaterih primerih pa prilepljena na tla (npr. keramične ploščice).
  • dostop za prinos vseh elementov (omarnih stranic, polic, drsnih vrat, ipd…) mora biti prost in še posebej dovolj velik, da vanj dobimo velike omarne stranice.
  • električna stikala, vtičnice, svetila morajo biti prestavljena na mesta, da ne motijo vgradnje omare, če pa že ostanejo na istih mestih, pa morajo biti ustrezno zaščitena (zaprta), ker več ne bodo v uporabi. Električni prevezi morajo biti predhodno narejeni tako, da ostanejo naprave in stikala še naprej v funkciji tudi, ko npr. omarna stranica zapre neuporabno električno dozo.
  • morebitne keramične obloge pri tleh zidnih sten ali morebitne lesene kotne, okrasne letvice, lahko ostanejo, saj se omara izdela tako, da se elementi prilagodijo tem posebnostim in specifikam.
  • že v času izmere, morajo biti na skici označene posebnosti, kot so okenske police, radiatorske cevi, poševni stropi v primeru mansardne vgradne omare in drugo. To označijo naši svetovalci na sami izmeri in ogledu prostora.