3 najbolj uporabljane možnosti klubskih mizic pri opremi dnevne sobe (glede na stil)

Klubske mizice, ki so prisotne v vsaki dnevni sobi, so danes praktično stalnica notranje opreme dnevne sobe, saj si nekako ne znamo predstavljati dnevnega prostora brez osrednje mizice (na katero ponudimo prigrizke, odlagamo daljinske upravljalce in odlagamo časopis). Zato smo se za tokraten naš prispevek v blogu, odločili pripraviti nekaj nasvetov za tiste, ki jih zanima klubska mizica za dnevno sobo.

Klubske mizice so v današnjem času opremljanja, tako kot vse ostalo pohištvo, prevzele različne forme in oblike, pa tudi njihov namen se, skozi evolucijsko spremembo uporabe samega dnevnega prostora, spreminja in razvija.

Verjetno eno največjih izbir najrazličnejših klubskih mizic, boste našli na tej povezavi: Pohištvo123, kjer pa v glavnem prednjačijo moderne, premične in predvsem cenovno ugodne klubske mizice.

.

Tipi klubskih mizic glede na stil

.

Stilne klubske mizice

.

Iz nedavne preteklosti so najbrž vsem najbolj poznane, tako imenovane stilne oz. stilske klubske mizice, ki večinoma pritičejo stilnemu pohištvu v dnevni sobi. Za tovrsten izgled klubskih mizic je značilna uporaba prestižnega in visoko sijajno obdelanega lesa, pogosto so pa okrašene z baročnimi ali drugimi štukaturami, ovalne, na lesenih nogicah in v večini primerov, prekrite z močnim in malenkost odebeljenim kaljenim steklom.

V nekaterih primerih omogočajo tudi dodatne predale pod samo mizno površino, sicer pa k tovrstnim klubskim mizicam še najbolj sodi starinski lestenec v dnevni sobi, zlate barve na dekorju dnevnega prostora in bogata in kompaktna sedežna garnitura iz blaga ali pravega usnja.

Stilne klubske mizice izražajo prestiž, za prestižen izgled interierja dnevne sobe pa so značilne zlata, srebrna, črna in na splošno temne barve.

Zelo pogosto se za stilne klubske mizice uporablja tudi izraz starinske klubske mizice. Material značilen za njihovo uporabo pa je največkrat svetli hrast, visoki sijaj lesa, oreh in podobno.

Kogar zanima celovito opremljanje dnevne sobe, bo še več naših nasvetov, našel v rubriki, ki jo namenjamo izkučno opremljanju dnevnih prostorov. Na povezavi boste sicer največ primerov našli iz našega opremljanja dnevnih prostorov z vgradnimi omarami.

.

Steklene klubske mizice

.

steklena klubska mizica
Krasna, steklena, klubska mizica, primerna predvsem za majhen dnevni prostor.

Steklena klubska mizica bo nedvomno najbolj prav prišla v moderni dnevni sobi.

Iz nekdanjih, strogo oglatih steklenih klubskih mizic, pa smo danes pri opremljanju dnevnih prostorov, bolj priča ovalnim in unikatno izdelanim, steklenim klubskim mizicam.

Kljub temu, da je stekleno klubsko mizico mogoče zelo poljudno umestiti v praktično vsako dnevno sobo, je obenem potrebno vedeti, da se za steklene klubske mizice bolj odločajo gospodinjstva in družine, ki imajo raje modernejši izgled, saj so le te, nemalokrat dodatno opremljene z aluminijem ali inoxom (nosilne noge), sicer pa se pri klasičnih, iz lesa izdelanih klubskih mizicah, steklo največkrat pojavi zgolj kot osnovna, odlagalna površina, na vrhu mizic.

.

Premične klubske mizice na kolesih

.

Predvsem iz naslova nenehnega spreminjanja osnovne funckionalnosti dnevne sobe ter namena uporabe dnevnega prostora, se v vedno več stanovanjih in hišah, pojavljajo rešitve s pohištvom, ki je vsaj delno ali v celoti premično. Če so to v pisarniških prostorih npr. premične pisalne mize (na kolescih) in pisarniški stoli (na kolescih), velja podobno tudi za dnevne sobe, da le te krasijo klubske mizice na kolesih.

Prednost takšnih klubskih mizic je preprosto v tem, da z enostavnim prenosom mizice, osrednji dnevni prostor čez dan spostimo in naredimo prostega za prehode (kar pride še posebej prav pri majhnih dnevnih sobah). Čez noč ali ob večerih pa na sredino dnevne sobe pripeljemo klubsko mizico in nanjo odlagamo večerne prigrizke.

klubska mizica na kolesih
Praktična klubska mizica na kolesih.

Danes so klubske mizice za dnevno sobo, ki omogočajo hiter premik, dobavljive v dejansko vseh izvedbah (iz lesa, kjer je največkrat vključen hrast ali oreh ali bukev,….), za nekoliko bolj prestižen izgled pa jih je nemalo izdelanih kar iz masivnega lesa.

Klubske mizice na kolesih, sicer v osnovi namenjene dnevnim prostorom, boste pogosto našli tudi kot spremljevalno pohištvo v jedilnih prostorih, le s to razliko, da so v jedilnicah in kuhinjah, le te, nekoliko višje, kot je to navada in praksa v dnevnih sobah.

.

Zaključek

.

Če tudi vas zanima klubska mizica za dnevno sobo, bo zraven stila, seveda na odločitev o njenem nakupu, vplivalo še marsikaj. V prvi vrsti za večino opremljevalcev dnevnih sob, to predstavlja cena, kar pa nikakor ne pomeni, da poceni klubske mizice ne morejo biti kakovostne.

Če je cena klubske mizice pomemben faktor pri njenem nakupu, potem verjetno ne bodo prišle v vaš dnevni prostor, v poštev, stilne klubske mizice – bo pa, po vsej verjetnosti vaša klubska mizica za dnevno sobo opremljena iz iverala (za prestižen izgled naj bo črna, s kombinacijo stekla), po možnosti pa še tudi okrogla ali ovalna.

Seveda si je mogoče klubsko mizico omisliti tudi po meri in po naročilu – če vas zanima slednje, se lahko obrnete tudi na nas (kjer bomo še posebej veseli, če bomo smeli predstaviti naš predlog celovite opreme dnevne sobe).