10 nasvetov, da boste lažje izbrali ponudnika vgradne omare

Glede na to, da je na trgu izdelave vgradnih omar, po eni strani, resnično velika ponudba, po drugi strani pa vgradne omare, prodajamo tudi mi, boste v spodnjih nasvetih sicer zelo težko na nepristranski način ocenili, kdo je primeren, da vam izdela vgradno omaro in kdo ne.

A, ker nam preko maila ali po pogovoru precej strank pove, da so si dali ponudbo vgradne omare, izdelati pri več mizarjih, smo se tokrat v naši hiši odločili, da pripravimo nekaj koristnih napotkov, ki vam bodo pomagali pri odločitvi za ponudnika in izdelovalca vgradne omare.

Kdorkoli že to bo.

.

Informativni izračun izdelave vgradne omare
si dajte izdelati na več koncev

.

Na ta način boste lažje prišli do tega kaj ponujamo različni ponudniki, na koncu koncev pa tudi do pregleda nad cenami različnih ponudnikov. Kljub temu, da je cena zelo pomembna in pri večini izmed strank odločilna pri izbiri ponudnika, boste s primerjavo ponudb, dobili tudi občutek o tem kako smo različni ponudniki odzivni na povpraševanja, kako hitro pripravimo ponudbe in kako temeljiti smo pri odgovorih na vsa vaša vprašanja.

.

Po pridobljenih ponudbah
natančno preverite kaj vključuje cena

.

Ker so vgradne omare, izdelek, ki se izdela v proizvodnji po naročilu in nato tudi montira pri vsakem ponudniku na nekoliko drugačen način, bodite po pridobljenih ponudbah, pozorni na malenkosti med posameznimi ponudbami. Pri nekaterih je v informativni izračun vključeno svetovanje, izmera na domu, dostava in montaža. Drugi ponudniki vam bodo v osnovni ponudbi morda ponudili “golo ceno” brez dodatnih stroškov.

.

Po pridobljenih ponudbah
natančno preverite razlike
med posameznimi produkti

.

Kot je zapisano že višje, so vgradne omare, izdelek narejen po naročilu. Od ponudnika do ponudnika se razlikujejo v vrstah materialov, ki si jih lahko omislimo za svoje omare, v vrstah dodatkov v vgradnih omarah, v vrstah polnil drsnih vrat na vgradnih omarah, v paleti ponujanih barv za lesna polnila vrat in v paleti ponujanih barv za stekla ter ogledala, kakor tudi v vrstah okovij (vodil in ročajev) za drsna vrata, v kolikor iščemo vgradno omaro z drsnimi vrati.

.

Primerjajte plačilne možnosti

.

Pri večini ponudnikov boste pri vgradni omari dobili dodatne popuste na avansna plačila, večina izmed nas ima skoraj v vsakem obdobju leta določeno akcijo in popuste za določen tip vgradne omare, ponudniki pa med seboj omogočamo tudi različne možnosti obročnega plačevanja. Pri nekaterih ponudnikih stroški obročnega plačevanja zajemajo obresti in stroške zavarovanja, drugod vse pokrije ponudnik vgradne omare, sam.

.

Primerjajte reference in priporočila

.

Ker je trg vgradnih omar in pohištva po meri, na splošno, zelo živahen in pester, se vsake toliko časa, tudi na slovenskem trgu znajde kak nov ponudnik (starejši pa prekine z dejavnostjo). Če se ne morete povsem odločiti za izvajalca, vam lahko njegove izkušnje in njegove reference pomagajo do bolj gotove odločitve.

.

Primerjajte možnost izdelave dodatnih pohištvenih kosov v enakem izgledu, kot bo vgradna omara

 

Morda ne potrebujete dodatnega pohištva ravno v trenutku, ko kupujete vgradno omaro, a vseeno je dobro vedeti ali vaš bodoči izdelovalec vgradne omare, omogoča izdelavo tudi sorodnega pohištva v nekem prostorskem ambientu (npr. postelje ali komode v spalnici ali omarice za čevlje v predsobi). Na ta način boste lahko tudi s postopnim nakupom, svoj prostor, kjer stoji vgradna omara, skozi čas, opremili v enakem stilu in estetsko lepo.

.

Preverite čas trajanja zaloge
barv in mehanizmov vgradne omare

.

Različni ponudniki imamo na trgu za izdelavo vgradnih omar na voljo različne mehanizme (npr. mehanizme za predale vgradne omare, vodila za drsna vrata vgradnih omar, ipd…). Ponudba teh mehanizmov se razlikuje po trpežnosti, vrsti materiala iz katerega so narejeni in seveda tudi po izgledu. Zagotovite si, da bo vaša vgradna omara, imela vrsto let, če ne za druge primere, pa vsaj ob servisu, možnost enostavne zamenjave vodil ali izvlečnih mehanizmov, ipd…

.

Preverite čas izdelave vgradne omare

.

Sicer nas večina ponudnikov vgradnih omar, omogoča dostavo in montažo v roku treh delovnih tednov, a vseeno lahko med vso ponudbo naletite tudi na takšno, kjer bi na svojo omaro lahko čakali dva meseca ali več.

.

Preverite garancijske pogoje

.

Vgradne omare imajo različne garancijske roke za polnila drsnih vrat in za notranjost omar, različne pa tudi za drsne mehanizme in okovja. Preverite razlike med njimi.

.

Na odločitev o izbiri vgradne
naj ne vpliva samo cena,
temveč celoten paket storitve

,

Ker je ponudbe vgradnih omar veliko, imamo kupci to srečo, da lahko pri izbiri ponudnika za vgradno omaro, sami odločamo o tem tudi na podlagi odnosa in kakovosti vseh storitev. Bodite pozorni na hitrost odzivnosti ponudnika, na strokovnost svetovalca, spoštovanje rokov še pred samo izvedbo (npr. spoštovanje rokov o datumu in uri izmere) ter seveda tudi na pripravljenost prodajalca, da dejansko sliši, kakšno rešitev prostorskega problema, iščete.

Veseli bomo, če se boste za izdelavo informativne ponudbe, odločili tudi pri nas.

.

koga izbrati za izdelavo vgradne omare
Primer vgradne omare v spalnici.