Kotna omara z drsnimi vrati, za spalnico

Čeprav ste si lahko naši spremljevalci, nekaj nasvetov in en primer kotne omare, ogledali že v našem Vodniku za izbiro ustreznih garderobnih omar, smo za tokratni prispevek, pripravili predstavitev, kjer je prikazana izdelana večja kotna omara za spalnico, z drsnimi vrati.

Omara je tako, kot večina naših omar, vgradna, vgrajena od tal do stropa ter opremljena s petimi drsnimi vrati.

Daljše zidno krilo vsebuje tri enakomerno široke omarne prekate, ob krajši zidni steni pa se nahajata dva, enako široka, omarna prekata.

Vseh pet omarnih prekatov je na enak način obdelanih v naravnem in temnejšem lesnem vzorcu, ki ga na sredini prekinja dekorni pas iz stekla v svetlo rjavem tonu.

Garderobna kotna omara je postavljena v spalnici.

.

kotna omara za spalnico
5 delna kotna omara za spalnico. Z drsnimi vrati.

.

Kot je značilno za večino naših omar z drsnimi vrati, so le ta, obrobljena s kovinskimi (aluminijastimi), srebrnimi ročaji, iz enakega materiala pa so narejena tudi spodnja in zgornja aluminijasta vodila in tirnica za drsna vrata.

Aluminijaste in srebrne so tudi prečne letvice ob dekornem pasu.

Notranjost:

.

kotna garderobna omara notranjost
Notranjost omare.

.

Notranjost garderobne omare v spalnici, smo posneli za kotni del.

Na sliki se vidi, da je levi omarni prekat prepuščen namestitvi premičnih omarnih polic oz. kasneje tudi klasični obešalni palici.

Sam kotni del omare je povsem v kot izkoriščen z desnim omarnim prekatom.

V tem primeru imajo zato odlagalne police in notranji omarni korpus manjšo globino, je pa skrajni levi kot prav tako v spodnjem delu, namenjen obešanju garderobe. Zgornji del je izdelan iz več prečnih fiksnih polic, povsem na vrhu pa je prostor puščen še za pospravljanje kovčkov in različnih škatel.

Desni omarni prekat na desni zidni steni je v celoti zgrajen iz manjših in tesneje postavljenih odlagalnih polic.

Za razliko od levega omarnega korpusa ob levi zidni steni, je ta tudi brez lastnega omarnega dna in omarnega stropa, ima pa fiksno omarno stranico v skrajnem levem omarnem kotu.

Levi omarni krak ob levi zidni steni ima lastno omarno dno.

Vse ostale nasvete, rešitve in primere za garderobne omare v spalnicah, si lahko ogledate tudi na tej povezavi, sicer pa je izključno opremljanju spalnic, namenjena naša spletna stran www.spalnice.eu.

Precej dodatnih primerov kotnih vgradnih omar, smo opisali tudi v prispevku, na tej povezavi.