Za tiste, ki iščejo kotno vgradno omaro

posted in: Uporabni nasveti | 0

Čeprav so nekateri primeri kotnih vgradnih omar, predstavljeni že v naši galeriji na prvi strani, je v prispevku v nadaljevanju nekaj več napisano za vse tiste, ki jih zanima kotna vgradna omara.

Nekaj ostalih primerov kotnih vgradnih omar boste našli tudi med ostalimi zapisi na blogu, smo pa se potrudili za to objavo, pobrskati med slikami, ki jih v vseh dosedanjih objavah še nismo predstavili.

.

kotna vgradna omara

.

.

O kotnih vgradnih omarah na splošno

.

Najprej nekaj o prednostih rešitve, če bo naš prostor krasila kotna vgradna omara.

Že same po sebi, tudi vzdolžno montirane in postavljene vgradne omare, prihranijo prostor s tem, da jih montiramo od enega do drugega zidu, hkrati pa tudi od tal do stropa.

  • Če na tak način zapolnimo dve steni (se pravi, da omaro postavimo v kot), bo prihranek prostora, dvojen.
  • Če namesto klasičnega odpiranja omarnih vrat (krilno odpiranje), uporabimo odpiranje omare z drsnimi vrati, prihranimo prostor tudi pred omaro.
  • Če na krilna ali drsna vrata namesto lesnega ali steklena polnila, montiramo ogledalo, prihranimo še pri prostoru za iskanje stene za ogledala.

.

Funkcija vodil drsnih vrat

.

Spodnja vodila drsnih vrat kotne vgradne omare služijo zato, da vrata po njih enakomerno drsijo. Vodila so lahko jeklena ali pločevinasta. Je pa njihov izbor povezan tudi z enakimi ročaji na drsnih vratih vgradne omare.

Če bomo izbrali jeklena vodila, tem sovpadajo jekleni ročaji. Če se odločimo za aluminijaste ročaje, bodo takšna tudi vodila.

To je zato, ker določen drsni mehanizem drsnih vrat sestavljajo skupaj tako ročaji drsnih vrat, kot vodila drsnih vrat..

.

Večja kotna vgradna omara v steklu

.

Ker je ena izmed možnosti polnil, tudi steklo, spodnja slika prikazuje večjo kotno vgradno omaro, s steklom.
Vir slike je: webgradnja.hr:

.

steklena-kotna-omara-vgradna

.

.

Takšno omaro lahko postavimo v spalnici ali dnevni sobi.
Drsna vrata na omari imajo na sredini 2 prečni okrasni letvici, zgornja in spodnja polovica vrat pa sta v enakem odtenku.

Krajša zidna stena je dovolj dolga za dvoje drsnih vrat, ob daljšo so nameščena 4 drsna vrata enake širine kot na krajši zidni stranici. Omara ima v notranjosti 6 različno opremljenih omarnih prekatov. Korpus omare je v naravnem lesnem tonu temnejše, rjave barve. Skladno z omaro, je izdelan tudi posteljni okvir v rjavi.

.

Večja kotna vgradna omara z lesnim polnilom
.
.

vecja-kotna-omara-vgradna

.

Zgornja slika prikazuje kotno vgradno omaro z lesnim polnilom. To je na vseh drsnih vratih izdelano iz štirih prekatov (po dva v navadnem, matiranem, belem iveralu in po dva v svetli, lesni barvi ). Med posameznimi vzorci so nameščene aluminijaste prečne letvice.

Omare stranice so v barvi naravnega lesnega polnila na vratih.

.

Kotna vgradna omara z bogato notranjostjo

.

Na naslednji sliki lahko vidite primer kotne vgradne omare, ki ima bogato opremljeno notranjost. Na levem omarnem prekatu je ogromno odlagalnih (premičnih polic), desni (odprti) omarni prekat pa ima na vrhu 3 odlagalne police, v vmesnem delu izvlečne košare, v spodnjem delu pa 3 izvlečne predale.

Omara je v celoti izdelana iz navadne bele iverice, le sredina vratnih polnil je dodatno opremljena z ogledali.

Kotni del omare (na sliki za zaprtimi vrati) je opremljen z navadnimi obešalnimi palicami v spodnjem delu ter izvlečnimi obešalnimi palicami pod vrhom omare.

.

kotna-omara

.

.

Kotna vgradna omara v mansardi

.

Na spodnji sliki je prikazana omara iz primera, ki je predstavljen že na vrhu. Le, da pogled iz druge strani prikaže, da je ta omara vgrajena v mansardi.

Krajši omarni krak sega do loma poševnega stropa, v ravnem delu stropa pa sta za osvetlitev mansarde vgrajene še dve luči.
Po svoji globini je krajši omarni krak tudi nekoliko ožji od daljšega.

.

kotna-omara-mansarda

.

**********

.

Če tudi vas zanima kotna vgradna omara po meri vašega prostora, se priporočamo čez kontaktne možnosti..