Moderne vgradne omare – kje smo Slovenci v primerjavi s ponudbo iz tujine?

posted in: Aktualno | 0

Tokrat smo, za razliko od večine naših prispevkov na blogu, preverjali kakšna je ponudba vgradnih omar na svetovnih trgih in kje se v primerjavi z njo, nahajamo Slovenci. Zanimale pa so nas predvsem moderne vgradne omare.

.

Moderne vgradne omare
petih top ponudnikov iz tujine

.

Prva spletna stran, ki nam je padla v oči, je spletna stran Houzz.

Ta stran je znana po tem, da na njej združuje najrazličnejše notranje opremljevalce in pohištvenike, arhitekte ter dekorerje iz celega sveta, pri čemer ti predstavljajo svoja dela in ideje, ki so jih zasnovali in, ki so (nekatera) tudi že realizirana pri njihovih strankah.

Ponudba modernih vgradnih omar in idej na Houzz-u je res ogromna, stran pa se, kljub temu, da omare, ki jo je potrebno še vgraditi, ne morete ravno kupiti na spletu iz tujine, sigurno splača pogledati, če ne za nakup, pa vsaj za kakšno dodatno idejo, ki je na naših straneh ne najdete.

.

moderne vgradne omare
Houzz

.

Druga spletna stran, ki je tudi svetovno zelo poznana in, ki predstavlja moderne vgradne omare, je spletna stran Decoist.

Tudi v tem primeru gre v bistvu za on line, angleški spletni magazin, ki predstavlja vrhunske pohištvene rešitve v besedi in sliki iz najrazličnejših področij, predvsem pa v njihovih idejah prednjačijo kopalnice, spalnice, jedilnice, opremljanje apartmajev in pa vse bolj popularni DIY (do it yourself) pohištveni in dizajnerski projekti.

Za razliko od Houzza, je Decoist, bolj usmerjen v blogovsko predstavitev, medtem, ko imajo pri Houzz-u, v spletno stran, integrirano tudi on line trgovino (ki sicer, kot že rečeno, v primeru modernih vgradnih omar, ne bo prišla tako zelo v poštev, ker je pač pri vgradnji vgradne omare, potrebno še vedno računati na kakovostno montažo, servis in garancijo,…).

.

moderne vgradne omare decoist
Decoist

.

Tretja, klasična in vsem poznana, spletna stran z modernimi vgradnimi omarami, ki prihaja iz tujine, je spletna stran enega izmed največjih svetovnih on line trgovcev, EBay.

Ker gre za trgovca z najrazličnejšimi produkti, ki gredo dobro v prodajo, je kar logično, da boste med ponudbo njihovih sicer modernih in zelo lepih, vgradnih omar, našli v večji meri, omare, ki so samostoječe, z omarnimi stranicami in tudi lastnim omarnim stropom, manj pa spet vgradne omare, kjer gre za klasično vgradno omaro, ki se jo v določen prostor vgradi (razlog je spet v potrebni montaži in vgradnji pooblaščenega mojstra).

Za očitne razlike med enimi in drugimi, si pri nas, oglejte galerijo vgradnih omar, na prvi strani.

.

moderne vgradne omare ebay
Ebay

.

Naslednji v vrsti je spet angleški blog, dizajnerske in pohištvene trgovine Dwell.

Ta trgovina se bolj osredotoča na vse moderne dizajnerske pohištvene kose od dekorja do posameznih pohištvenih elementov, v njihovem blogu pa boste pogosto naleteli na idejo za moderno vgradno omaro, predvsem v povezavi s ponudbo iz njihove spletne trgovine.

Cene so sicer, ustrezno modernim dizajnerskim idejam, tudi razmeroma visoke za naš, slovenski trg.

.

moderne vgradne omare dwell
Dwell

.

Zadnja v našem pregledu je California Closets

Ta na svoji spletni strani izstopa predvsem z idejami in izdelavo modernih, tako imenovanih “walk in” omar – to so takšne, ki omogočajo, da se v njih tudi sprehajamo in so v bistvu ločeni garderobni prostori v obliki raznovrstno oblikovanih in opremljenih, ločenih garderobnih sob.

Če se imate željo tudi sami prepričati o tem, da Slovenci tudi na področju garderobnih sob, ne zaostajamo za tujino, si najprej poglejte njihove ideje, nato pa še realizirane projekte pri nas.

.

moderne garderobne sobe