7 najlepših idej za vgradne omare

posted in: Aktualno | 0

Da se ne bomo preveč ponavljali iz članka v članek o tem, kakšne vgradne omare izdelujemo mi in samo prikazovali primere naših vgradnih omar, smo za tokratno objavo, namesto vas, malo pobrskali po internetu in pregledali tuje spletne strani, kje je mogoče dobiti najlepše ideje za vgradne omare.

Sicer pa lahko do njih pridete tudi sami, že, če veste, katere so spletne strani, ki ponujajo super ideje za pohištvo in še posebej za vgradne omare.

Tukaj seznam nekaterih najprepoznavnejših med njimi:

  • Houzz
  • HousetoHome
  • AppartmentTherapy
  • Decoist
  • HGTV
  • Curbly

Preden pokažemo še slikovni izbor najlepših idej, pa zato, ker se nahajamo na naši spletni strani za vgradne omare, zapišemo v vednost, da spodnjih idej, mi ne izdelujemo. Omenjene spletne strani pa spremljamo redno, ker nas, jasno, zanimajo novosti, trendi in praktične rešitve na področju opremljanja z vgradnimi omarami.

.

Moderna spalnica z vgradno omaro
v japonskem stilu

.

Na Houzz-u lahko najdete vgradno omaro za spalnico, ki je narejena v nekoliko japonskem stilu. Svetle in ozke prečne črte na belem steklu spominjajo na stil japonskih predelnih sten, ki so znane po sproščenih, nevtralnih barvah, mirnih tonih in preprostih geometrijskih linijah. Za razliko od evropske arhitekture je za japonsko značilno, da barvnih odtenkov med seboj ne mešajo, pač pa jih uporabljajo v njihovih izvornih odtenkih. Tak, japonski stil, bi v spalnici enkratno dopolnili recimo s kakšnim papirnatim dekorjem iz japonskega origami-ja ali dekorativnim “tokonoma” oltarčkom.

.

najlepše ideje za vgradne omare.

Zlitje omare s steno na drugačen način

.

Na HousetoHome vas bo predvsem očarala rešitev, kjer se vgradna omara ne zlije s prostorom samo z njeno vgraditvijo med dve steni, temveč tudi s fantastično dopolnitvijo fototapetnega dekorja na drsnih vratih omare z nadaljevanjem na hrbtnem zidu stene.

Omara v spodnjem primeru je v naravnem lesu, z obrobami in ročaji v naravnem lesu, temu pa je estetsko usklajena tudi izdelava posteljnega okvirja.

.

Screenshot 2015-02-11 at 12.29.53

.

Totalno cool opremljena mladinska soba

.

Prav tako na HousetoHome boste našli lepotico, vgradno omaro, opremljeno v najstniški ambient otroške sobe. Po isti logiki kot zgoraj, dekorativne fototapete na omari, stenah, hrbtiščih polic in drugod povezujejo prostor v eno.

Odlični ideji za opremljanje najstniških otroških sob, dajemo 5 zvezdic.

.

vgradna omara v otroški sobi

.

Omarne obrobe

.

Na ApartmentTherapy boste našli prekrasen detajl kako lahko še dodatno poudarite vgradnjo pohištvenega elementa v prostor.

Za razliko od klasične vgradnje večine vgradnih omar pri nas, so na sliki spodaj sicer na klasični vgradni omari s fronto z ogledalom, omarne obrobe enake talnim. Sicer pa je priložena spletna stran namenjena nasvetom in idejam za bolj učinkovito in smotrno prenovo notranjih prostorov.

.

vgradna omara z obrobami

.

Skrivnostne in temne

.

Na Decoistu boste našli ekstra moderne in super skrivnostne vgradne lepotice, tako za spalnice kot tudi druge prostore.

Nekatere izmed njih so v celoti vgradne, druge vsebujejo obe omarni stranici. Sicer pa je Decoist prepoznan kot pohištvena spletna stran, ki stavi na moderno in luksuzno. Precej primerov omar pri njih boste našli v igri kombinacij različnih odtenkov iste barve (na primer siva, črna, temno rjava, črno steklo,…), vse skupaj še dodatno poudarjeno v temnejše in skrivnostne ambiente.

.

Screenshot 2015-02-11 at 12.49.24

.

Let’s get practical

.

HGTV je praktičen, spontan, naraven in življenski.

Na sliki spodaj lahko vidite primer opremljanja garderobne sobe, ki resnično potrebuje eno goro predalčnikov, odprtih poličk, regalčkov in obešalnih palic.

Postavljena ob bok spalnici, kljub očitnemu ljubiteljstvu velikega števila barv, deluje toplo in domače. Podobno podobo smo sposobni narediti tudi mi.

.

garderobna soba ob spalnici

.

Kaj pa, če omaro naredimo sami?

.

Čisto za konec, skočimo še na Curbly. Ta slovi po enkratnih in praktičnih DIY (do it yourself) rešitvah in primerih. Ne samo na temo vgradnih omar, temveč tudi za ostalo pohištvo in prostore, predstavljajo inspiracijske in motivacijske pohištvene primere, “makeovers”, hitre nasvete in rešitve in še precej drugih praktičnih reči.

Na spodnji sliki je izsek iz primera “before and after” v povezavi z renoviranji prostorov, katere so zapolnili z vgradnimi omarami.

.

Screenshot 2015-02-11 at 12.58.50
Vir slike: Design Sponge.

.

Kar se tiče naših primerov iz prakse, slik na temo “before and after” nimamo ravno na zalogi, so pa zato praktični primeri po izdelavi, prikazani recimo v prispevku, kjer smo prikazali opremljanje garderobnih sob.

Prepričani smo, da imate v svojem arzenalu idej za vgradne omare, zagotovo sami še svoje favorite.
Veseli bomo, če jih boste delili z nami. Lahko kar preko našega e naslova.