O drsnih vratih na omarah

posted in: Uporabni nasveti | 0

Med obiskovalci naše spletne strani (še posebej pa podstrani, kjer predstavljamo samo drsna vrata), je precej primerov, ko si stranke same (ali s pomočjo mizarja) naredijo notranjost vgradne omare, pri nas pa povprašujejo samo po drsnih vratih, njihovi dostavi in montaži.

Še bolj pogosti so ti primeri pri strankah, ki po več letih obnavljajo svoje pohištvo ali prenavljajo stanovanje. Kar je razumljivo, ker se pač zunanjost vgradne omare, lahko prej poškoduje, obrabi ali pa so se je preprosto naveličali in jo želijo spremeniti.

Zato v tej objavi za tiste, ki jih zanima nakup vgradne omare z drsnimi vrati, prikazujemo vsebino s poudarkom na drsna vrata. Opise notranjosti (prve opise smo objavili tukaj) in rešitve za posamezne prostorske ambiente z vgradnimi omarami, bomo objavili v eni izmed prihodnjih objav.

.

********.

.

Vgradne omare z drsnimi vrati v predsobah

.

vgradna-omara-predsoba
Tri delna omara v predsobi. Na sredini ogledalo.

Če ponavadi prikaz primerov začnemo z vgradnimi omarami v spalnicah in otroških sobah, tokrat začenjamo pri predsobah. Ki, kot lahko razberete iz drugih objav, prednjačijo med pogostimi ambienti, v katere postavljamo vgradne omare..

Predsobe imajo skoraj po večini nekaj značilnosti, ki jih je pametno upoštevati, če vanje postavljamo vgradno omaro. Prostorsko so tako ali tako vse med seboj različne, a potrebe zakaj jih imamo in kaj se bo v njih dogajalo, pa so pri večini izmed nas, podobne.

Ponavadi so ozke in v dolgih hodnikih (npr. v blokovskih stanovanjih). V starejših hišah so pogosto majhne. V vse po vrsti, pa bi radi postavili najmanj eno omaro, kakšno omarico za čevlje in, če gre, še kakšno dodatno komodico ter seveda, ogledalo.

Ni malo predsob, ki so že same po sebi dokaj temne. Ali pa imajo okno na ravno takšnem mestu, da bi s postavitvijo vgradne omare, zaprli dotok naravne svetlobe.

Precej strank za vgradne omare v predsobah izrazi zahtevo po izdelavi vgradne omare nestandardne globine (60cm), ampak ožje.

Na zgornji sliki zato primer dokaj tipične vgradnje omare v predprostor (ki je na srečo še razmeroma širok).

.

************

.

notranjost-vgradna-omara-predsoba
Ozka vgradna omara v predprostoru – notranjost.

Ravno za ozke predsobe in hodnike je glavna prednost vgradne omare z drsnimi vrati, v drsnih vratih samih. To smo tudi že napisali večkrat: z njimi preprosto ne potrebujemo toliko manevrirnega prostora pred omaro, kot, če bi omara imela klasično, krilno odpiranje vrat.

Pri vgrajevanju vgradnih omar zato zaradi zatemnitve prostora skoraj vsak pogovor vključuje tudi iskanje rešitev za dodatno osvetlitev ali prestavljanje električnih stikal in vtičnic.

.

Vgradne omare z drsnimi vrati v spalnicah

.

Da se preveč ne ponavljamo iz prispevka v prispevek, prilepimo link na objavo, kjer smo predstavljali nekaj primerov samo za vgradne omare v spalnicah. In dodamo “svežo” slikco primera..

Tekom prihodnjih objav, imamo namen prikazati še več primerov vgradnih omar za ostale prostorske ambiente, a, ker v tej objavi kažemo primere drsnih vrat, prikazujemo na naslednji sliki drsna vrata na vgradni omari z ogledalom..

.

ogledalo-vgradna-omara
Dvo delna vgradna omara – ogledalo.

.

Tak primer pride prav v prostorih, kjer želimo predsobo vizualno povečati.

Za ta primer ni nujno, da uporabimo klasična, navadna ogledala. Lahko uporabimo motno steklo, barvno steklo, zatemnjena ogledala, fototapete in drugo.

.

**********

.

Kot ste najbrž iz celotne naše spletne strani in ostalih objav na naši strani, že razbrali, imamo primerov slik postavitev vgradnih omar iz terena, res precej.

Zato vas vabimo, da nas spremljate še naprej.

Ali, da se slišimo, če je želja po izdelavi informativne ponudbe tudi iz naše strani.

V vsakem primeru pa, uspešen izbor in dobro počutje.
Karkoli že kupujete ali prenavljate.