Primeri opremljanja predsob z vgradnimi omarami

Tisti, ki spremljajo to našo, pred kratkim, na novo odprto spletno stran, ki jo namenjamo predstavitvi zgolj prodajnega programa vgradnih omar, vedo, da smo vgradne omare za posamezne prostorske ambiente, med vsemi objavljenimi prispevki, opisali v prispevku vgradne omare v spalnicah in vgradne omare v dnevnih sobah. Oba prispevka na povezavah.

Ker so ravno predprostori, predsobe in hodniki, prostori, kjer se zraven omenjenih ambientov, vgrajuje največ vgradnih omar, tokrat nekaj več primerov, prikazujemo za vgradne omare za predsobo.

nakup vgradne omare za predsobo
Vgradnja omare, ogledala in poličnika po meri. Na hodniku.

Predsobe in predprostori so na splošno prostori, ki lastnike stanovanj in hiš, najprej in najbolj pogosto pozdravljajo. V njih se srečamo večkrat na dan, nemalokrat kar cela družina naenkrat.

Še bolj pestro je v njih v času obiskov, družinskih zabav in slavij. Takrat so ti prostori “poseljeni” še bolj na gosto 🙂

Opremljanja predprostora se lotimo glede na dimenzije prostora, s pogledom na dotok naravne svetlobe in s pogledom na vratne izhode iz predsob v druge prostore.

nakup vgradne omare za predsobo
Opremljanje ozkega hodnika z vgradnimi omarami in ogledali.

Po večini boste ozke in dolge hodnike ter predsobe našli v blokovskih stanovanjih. V njih se nemalokrat pojavi potreba, da vanje vgradimo ožje vgradne omare (ožje od povprečnih 60 centimetrov).

Pri vgradnji omar v predprostore moramo biti pozorni tudi na to, da z omarami ne bomo zatemnili prostora. Kar se nam sicer lahko zgodi ob uporabi temnejših materialov, velikih omar in pretirani uporabi preveč kosov pohištva za predsobo.

Če pogledamo iz čisto praktičnega vidika, potem v predsobo najpogosteje sodijo:

  • vgradna, samostoječa ali drugače, dimenzijam prostora, prilagojena garderobna omara
  • regalnik z izvlečnimi predali za copate ali čevlje
  • omarica za čevlje
  • obešalna stena z ogledalom ali brez

Seveda v odvisnosti od velikosti in razpoložljivosti prostora, nekateri vanje dobijo še več kosov pohištva (predvsem še kakšno dodatno omaro v katero bomo pospravljali na primer zimsko garderobo, večje škatle z novoletnimi okraski, likalne deske, šivalne stroje, orodje in podobno).

nakup vgradne omare za predsobo
Primer opremljanja širšega predprostora v belem.

Širše predsobe ožjih vgradnih in tudi klasičnih omar, ne potrebujejo. V njih se lahko odločamo za klasično globino omar, drsna vrata vgradnih omar lahko celo postavimo nekoliko v ospredje in tako prostoru za omaro, damo na voljo več širine, da vanje dobimo tudi težje zimske plašče in smučarske kombinezone.

Pa tudi za kakšno čelado, potovalne kovčke in podobno se v tem primeru v takšnih omarah, najde prostor.

Kar se tiče barv, že iz cenovnega vidika in tudi zaradi ohranitve osvetljenosti prostora, radi v predsobah posežemo po beli barvi (slika zgoraj).

Bela se poda z vsemi. Mogoče jo je hitro nadomestiti z rezervnimi policami ali ličnicami predalov, lepo se kombinira z drugimi barvnimi odtenki in tudi materiali (steklom, aluminijem, inoxom,…) Tudi, če so vaša tla predsobe v keramiki, se bela omara dobesedno zlije s skoraj vsako barvo le teh.

Predsobe pogosto zmotijo naprave, aparature in kablovje, ki se iz predsob nadaljuje po hišah in stanovanjih. Internetna omrežja, kabelske povezave, alarmne naprave, sodobna žična napeljava za varna vhodna vrata, cevi radiatorjev, električne omarice, stacionarne telefonske linije in še in še.

Vse to, ne sicer v vsaki, predsobi, najde svoj prostor.

omara v predsobi
Omara za čevlje in obešalna stena.

Zato ponudba klasičnih pohištvenih sestavov, ki jih lahko dobimo v vseh večjih trgovskih pohištvenih centrov, marsikoga ne prepriča in zadovolji.

Če pa smo ob tem še malenkost zahtevni in si želimo unikatne rešitve, pa masovno prodajan pohištveni sestav za predsobo, tako ali tako ne pride v poštev.

Če vam je kateri izmed izdelanih primerkov ureditve predsob všeč, potem vabljeni, da se slišimo. Prepričani smo, da bomo zanimivo rešitev našli tudi za vaš predprostor.

p.s.: ne pozabite – še več pohištvenih rešitev in idej najdete tudi na naši partnerski strani, kjer se zraven nas, predstavlja še več mizarjev. Vabljeni tudi tja.