Primeri nizkih omaric za dnevne sobe

Ker na naši strani že toliko govorimo o vgradnih omarah po naročilu in omarah po meri za najrazličnejše domače in poslovne prostore, je prav, da eno, posebno objavo namenimo tudi predstavitvi nizkih omaric za dnevne sobe. Toliko, da naši obiskovalci ne bodo dobili občutka, da se ukvarjamo samo s proizvodnjo in montažo velikih omar in garderobnih sob, temveč, da se lotimo tudi opremljanja z nizkimi omaricami in komodami.

.

regal-dnevna-soba
Moderni nizki tv regal za dnevno sobo.

.

Nizke omarice sicer ne pridejo prav vedno samo za dnevne sobe. Povpraševanja po njih so tudi za poslovne prostore, v domačih gospodinjstvih pa še posebej v predprostorih in v mansardah.

Nizke omarice za dnevne sobe ponavadi iščemo za to, da imamo kam odložiti multimedijske in televizijske aparate. In tudi sicer, je trend opremljanja dnevnih sob z nizkim pohištvom ter količinsko manj pohištva, prisoten že dalj časa.

Med po naročilu izdelanimi omaricami, posežemo takrat, ko želimo elemente prilagoditi kotnim prostorom dnevne sobe ali pa recimo v primerih, ko mrežna in elektro inštalacija zahteva omaro, prilagojeno vtičnicam in kablom.

Da so nizke omarice za dnevne sobe v mansardah, sploh edina možna in praktična rešitev, pa najbrž ni treba posebej omenjati.

.

nizki-regali
Dvojni dnevni regal.

.

Nizke omarice za dnevne sobe lahko dobimo, kot vse ostalo pohištvo, najprej v dveh inačicah.

Prva so tipske omarice, ki jih najdemo tako rekoč v vsaki srednje veliki pohištveni trgovini.

Prednost takega nakupa so ponavadi širša paleta plačilnih možnosti, ogled v živo in možnost kombninacij z ostalim tipskim pohištvom za dnevne sobe.

Po drugi strani, prednost nas, izdelovalcev pohištva po meri, dopolnjuje možnost prilagoditve omaric prostorom, večja paleta barv ter, ker morajo ponavadi za natančno izmero naši svetovalci priti na dom, tudi možnost celovitega svetovanja za notranjo opremo.

Nizke omarice za dnevne sobe so lahko odprtega tipa (v tem primeru ima omarica samo police), v celoti zaprtega tipa (v tem primeru so police zaprte z vrati s klasičnim krilnim odpiranjem ali z drsnimi vrati) ali pa kombinirane nizke omarice za dnevno sobo (v tem primeru je del omarice odprt in so police vidne, del pa zaprt z vrati s klasičnim ali drsnim zapiranjem).

.

izdelava-nizkih-regalov
Izdelava nizke omarice v delavnici.

.

Omarice lahko imajo po želji tudi izvlečne predale, poljubno izbran dekor ročajev, dodatke kot so steklene hrbtne stene, poljuben izbor barv in seveda poljuben izgled..

Naslednja delitev nizkih omaric se loči glede na tip vgradnje.
Nizke omarice za dnevne sobe so lahko samostoječe ali vgradne.

.

regali-dnevna-soba
Kotni dnevni sestav po meri.

.

Nekatere nizke omarice je potrebno povsem prilagoditi stenam dnevne sobe (na sliki primer prilagoditve kotni zidni steni). Nekatere družine pa zraven nizkih omaric iščejo tudi kombinacijo z višjimi regali in poličniki.

.

**********

.

Če tudi vas zanimajo nizke omarice za dnevno sobo, vas povabimo, da se nam oglasite.

.