Nizke vgradne omare

posted in: Aktualno, Primeri | 0

Za nizke vgradne omare, stranke največkrat povprašujejo v treh primerih:

.

  • ko želijo omaro vgraditi v mansardni prostor (pod poševni strop)
  • ko želijo omaro vgraditi pod stopnišče
  • ko želijo vgraditi omaro, na katero bodo lahko odlagali določene reči ali na njo sedli (npr. omara za čevlje v predsobi).

 

Izdelava nizke vgradne omare, se od ostalih, klasično visokih in višjih vgradnih omar, pogosto razlikuje samo v tem, da so ličnice omarnih prekatov pri njej, pogosteje izdelane iz klasičnih, krilnih vrat, namesto iz drsnih. Sicer pa je odločitev za drsna ali krilna vrata na nizki vgradni omari, prej stvar okusa in želja, kot kakšne posebne tehnične zahteve.

.

Primer klasične nizke vgradne omare z drsnimi vrati
v predsobi

.

nizke vgradne omare
Nizka vgradna omara v predsobi. 3 x steklena drsna vrata.

.

Vgradna omara na zgornji sliki je sestavljena iz treh omarnih prekatov.

Ličnice so zapolnjene s steklenim (bež) polnilom, omarni korpus je izdelan iz navadnega, belega iverala. Omara je na desni strani pomaknjena povsem v kot. Naslonska letev ob steni, služi za to, da se drsna vrata enakomerno in lepo naslonijo na letev in, da ni zgoraj ali spodaj špranje.

Na levi se omara zaključuje z omarno stranico, je pa celotna dimenzija omare, prilagojena globini razpoložljivega prostora med dvema prehodoma. Zato je omara tudi po svoji dolžini izdelana tako, da sega točno do levega podboja, ki vodi v drugi prostor.

Vodila so klasično aluminijasta in srebrna, spodnja tirnica pa je montirana kar na talno oblogo.

.

Primer nizke omare pod oknom

.

nizka-omara-pod-oknom
Dvodelna, po meri izdelana komoda do višine okna.

.

Na zgornji sliki je prikazana izdelava manjše, dvodelne omare do višine okenske police. Tudi ta omara je vgradna in fiksno postavljena v prostor, je pa za razliko od zgornje, izdelana tako, da spodnja tirnica ne teče direktno po talni oblogi, ampak je za nekaj centimetrov dvignjena od tal v notranjost omarnega dela.

Tudi na tej, manjši komodici (v spalnici) so drsna vrata zapolnjena s steklenim, barvnim polnilom, vodila (zgornje vodilo, tirnica, ročaji) pa so ponovno v srebrni barvi in iz aluminija.

V notranjosti nizkih omar se največkrat namestijo navadne, po višini nastavljive, odlagalne police.

.

Nizka omara kot del celotnega pohištva v otroški sobi

.

omare-otroska-soba
Opremljanje celotne otroške sobe po meri.

.

Na zgornji sliki je prikazano opremljanje celotne otroške sobe.

Nizka vgradna omara je v tem primeru izdelana kot del celotne pohištvene opreme za otroško sobo po meri, pri čemer je takoj za vhodnimi vrati v sobo, najprej postavljena, do stropa izdelana, dvodelna, visoka vgradna omara, nizka vgradna omara pa je del večje garderobne omare, na levi.

Ličnice v nizkem delu omare so v svetlejšem vijoličnem odtenku (steklo), bele ličnice pa so prav tako izdelane iz stekla. K celotni opremi otroške sobe je v tem primeru spadala tudi izdelava posteljnega okvirja z nočno omarico.

.

Nizka vgradna omara v dnevni sobi

.

nizka-vgradna-omara-dnevna-soba
Kombinirana, nizka, vgradna omara v predsobi.

.

Omara, na zgornji sliki, je sestavljena iz petih prekatov. Sredinski prekat je namenjen sedmim izvlečnim predalom in je od omarnih prekatov na levo in desno, nekoliko ožji, oba stranska prekata pa sta po širini izdelana enakomerno in z različnima polniloma drsnih vrat.

Dvojna, leva drsna vrata, imajo lesno polnilo v temnejšem, naravnem lesnem vzorcu, dvojna desna, drsna vrata, so v belem steklu.

Nizka omara v dnevni sobi je vgrajena vzdolž celotne stranske zidne stene od notranjega zidu (rdeča stena na desni) do zunanje stene (na levi).

.

Primer nizkih omaric v mansardi

.

nizke-vgradne-omare-mansarda

.

Na zgornji sliki sta prikazani dve rešitvi z nizkimi omaricami pod poševnim stropom v mansardi.

Levi omarni del sestavljajo trije vgrajeni omarni prekati, zaprti z drsnimi vrati, desno od njih pa je nizek prostor do višinskega prehoda v drug del mansarde in do radiatorja, izkoriščen za dva nizka izvlečna predala.

Ta sta izdelana tako, da se lahko reči pospravijo v njih, kot dodatno odlagalno mesto pa deluje tudi površina nad njima.

.

Še nekatere specifične primere nizkih vgradnih omar, si lahko ogledate na spodnjih slikah:

.

nizka-kotna-omara
Nizka, kotna omarica z drsnimi vrati.
nizka-omara-dnevni-prostor-mansarda
Nizka omara v mansardni dnevni sobi.
nizka-viseca-omara
Nizka, viseča omara kot del garderobnega prostora.
nizka-omara-poslovni-prostor
Nizka omara v poslovnem prostoru.

.

***********

.

Če se tudi sami zanimate za nizke vgradne omare, se priporočamo za našo informativno ponudbo, tudi mi.

.