Notranja ureditev dnevne sobe v primeru majhnega prostora

Ker je iz precej naših, dosedanjih blog zapisov in prikazanih primerov očitno razvidno, da se z vgradnimi omarami in ostalim pohištvom po meri (dnevni regali, postelje, komode, ipd…), v večini primerov, opremljajo povsem različni prostori, smo se za tokratni naš blog zapis odločili podati nekaj nasvetov za tiste, ki jih zanima notranja ureditev dnevne sobe.

.

Kako opremiti in urediti majhne dnevne sobe, da kljub vsemu ne delujejo preveč polne?

.

moderna dnevna sobaLastnikom majhnih prostorov njihovih dnevnih sob, se za talne obloge, zidne stene in po možnosti tudi izbor barve pohištva, v največ primerih, priporoča izbrati svetle in bele barvne tone.

.

Sem spadajo npr. bela, bež, vanilija, svetli javor, beljen hrast in podobne.

.

Svetle in bele odtenke naravnega lesa je mogoče odlično kombinirati s srebrno in zlato, s čimer boste vašo, kljub temu, da je majhna, dnevno sobo uredili v prestižnem in modernem izgledu, hkrati pa se lahko poigrate in namesto klasične, enobarvne bele, izberete belo z naravnimi, lesnimi vzorci (z vidno lesno strukturo) ali z odtenki bele v visokem sijaju oz. belem steklu.

Pri ureditvi majhne dnevne sobe bo odločilno vlogo pri nenatrpanosti prostora, odigrala tudi vaša odločitev za minimalistični stil (namesto velikih komod raje nizki regali, namesto ločene sedežne garniture  (trosed, dvosed, enosed,… raje enostaven počivalnik,…)).

.

Kako se notranja ureditev dnevne sobe poveže z ostalimi prostori na način, da nam ni potrebno nakupiti preveč pohištva?

.

Če je vaš dnevni prostor povezan npr. z jedilnico ali kuhinjo, si lahko namesto ločenega pohištva, omislite dnevne regale, ki se stilsko ujemajo s kuhinjo, hkrati pa funkcionalno in oblikovno, nadaljujejo tudi v dnevni sobi.

Na spodnji sliki je prikazan tak primer dnevnega regala kot podaljška kuhinje:

.

notranja ureditev dnevne sobe

.

Kuhinja na zgornji sliki se nahaja v manjšem stanovanju, kjer je v enem prostoru združen ambient dnevne sobe in kuhinje hkrati. Za prihranek prostora (in denarja) je zato izdelan nizek dnevni regal, ki se funkcionalno nadaljuje kot podaljšek delovnega pulta iz kuhinje.

Za razliko od kuhinjskega dela, je ta v dnevnem delu, nižji, nanj pa bodo kasneje prišli vsi klasični multimedijski aparati in naprave, ki jih sicer poznamo pri praktično vsaki notranji ureditvi dnevne sobe.