Nekaj primerov dodatkov za notranjost garderobne omare

Nobena skrivnost ni, da je v notranjost garderobnih omar (vgradnih in klasičnih, samostoječih) mogoče danes razporediti najrazličnejše fiksne in pa tudi premične elemente. Pa tudi takšne, ki so odvisno od garderobne omare, namenjene zgolj dekorju in takšne, ki imajo še svoje dodatne funkcionalne in praktične vrednosti.

Čeprav imamo organizaciji notranjosti najrazličnejših primerov garderobnih in drugih omar, namenjene prispevke v tej rubriki, je med vsemi možnostmi organiziranja notranjosti omar, še toliko primerov, da tudi v tem, s slikami, prikažemo še nekatere možnosti, ki si jih lahko omislite za svoje garderobne omare.

.

Osvetlitev garderobne omare v notranjosti

.

Ena najbolj pogostih rešitev za boljšo preglednost v garderobnih omarah (še posebej, če so te postavljene v temnejše in bolj utesnjene prostorske niše) je, da stranke svoje omare, opremijo z dodatno osvetlitvijo iz notranje strani.

Na spodnji sliki je prikazan tak primer:

.

garderobne omare notranjost
Dvodelna garderobna omara z drsnimi vrati iz iverala (s prečnimi dekorirnimi letvicami) ter osvetljeno senzorsko notranjostjo.

.

Zgornja garderobna omara ima na vrhu, tik pod stropom, montirano senzorsko luč, ki se vklopi sama v trenutku, ko odpremo leva drsna vrata. Na enak način deluje tudi osvetlitev desnega omarnega prekata, sicer pa je modelov led svetil s katerimi lahko osvetlimo notranjost omare, več.

Od takšnih, kot je prikazan zgoraj, do takšnih, kjer dobimo osvetljeno notranjost preko osvetlitve, v recimo sami obešalni palici za garderobo, ipd….

.

Zaprti predali

.

Če imamo željo v svojo garderobno omaro, namestiti posebej ločene, notranje predale, je teh, med možnostmi, tudi več.

Notranji predali, namesto polic v omari, so največkrat uporabljeni za spodnje perilo, nogavice in podobne drobnarije, po sestavi pa so lahko poljubno visoki, široki, globoki in še opremljeni z različnimi vrstami mehanizmov (na tiho in mehko, tako imenovano neslišno zapiranje, z ročaji ali brez, z različnimi modeli ročajev, predali izdelani v lesu oz. kovinskimi predali, predali montiranimi tesno skupaj eden ob drugega, predali med seboj nekoliko ločeni, ipd…).

.

predal v garderbni omaro
Klasičen, lesen, nižji predal oz. izvlečna polica. Pod dvema nizkima predaloma sta nameščena še dva višja predala brez ročajev.

.

Odvisno od okusa in želja, so lahko predali v notranjosti tudi opremljeni v različnih barvah, sicer pa se večina strank odloča za notranjo opremljenost garderobne omare, v beli. Lep primer takšne, boste videli na prvi sliki v prispevku o pregradnih stenah.

.

Izvlečne košare, hlačniki, kravatniki, pasniki, ….

.

Med ostalimi dodatki, ki si jih dajo posamezniki vgraditi v svoje omare, so največkrat še vključene izvlečne košare (ki imajo pač to prednost pred predali, da vsebino v njih vidimo, brez, da bi zaradi tega morali odpirati predal), hlačniki, ki so posebej namenjeni obešanju več hlač, vsakih na svoje obešalo ter kravatniki, kjer namesto, da vse kravate obesimo na en obešalnik (in se te čez čas med seboj zavozlajo), vsako lepo odložimo na svoje obešalo (na istem dodatku).

Primer izvlečnih košar, drugačnih predalov od zgornjih in na levi še hlačnika, je prikazan na spodnji sliki:

.

izvlečna košara
Dve izvlečni, mrežasti košari, pod njima dva ožja predala z okroglima, utopnima ročajema ter bel hlačnik v omarnem prekatu na levi (pod dvema, dodatnima, izvlečnima predaloma).

.

Kravatnik, namenjen lepo in pregledno zloženim kravatam, je prikazan na spodnji sliki:

.

kravatnik
Izvlečni kravatnik.

.

Na podoben način kot kravate, si lahko organiziramo zložene pasove:

.

pasnik
Izvlečni pasnik.

.

Ostali dodatki v garderobnih omarah

.

Dodatkov za organiziranje notranjosti garderobne omare, je ogromno, tako, da jih je vse sploh nemogoče predstaviti (v enem zapisu), je pa med zelo priljubljenimi, recimo v garderobnih omarah in garderobnih sobah, ki služijo za pospravljanje še ostalih reči (npr. sesalcev), zanimiv dodatek recimo obešalo za cev sesalnika (slika spodaj).

.

obešalo za cev
Obešalo za cev.

.

Ali pa lepe in lične, preproste izvlečne police (z ročaji ali brez):

.

izvlečna polica
Izvlečna polica s srebrnim, aluminijastim ročajem.

.

Ali, obešalnik za plitko obešanje:

.

obešalnik za plitko obešanje
Izvlečni obešalnik za plitko obešanje. Srebrni.

.

*******

.

Največkrat se notranjost garderobne omare določi po tem, ko stranke pridejo do informativne cene za svojo osnovno omaro, takrat, ko je že dogovorjen ogled prostora in izmera.

Takrat svetovalec predstavi vse možnosti, cenovne razlike in pa tudi iz prakse pove, kateri dodatki so uporabljani pogosteje, kaj je smiselno bolj od česa drugega in takrat je tudi najlažje priti do hitrega izračuna nove cene omare z drugačno opremljenostjo v notranjosti.

Toliko tokrat.

.

p.s.: hvala, da nas spremljate tudi v teh vročih “počitniških dneh” (datum tega zapisa: julij 2016) in upamo, da se bomo spremljali tudi v bodoče.
Lep dopust tudi vsem, ki nam postavljate vprašanja, kar iz plaže 🙂