Primera dveh podobnih vgradnih omar za mansardo

Tokrat smo za naš blog in primere predstavitev omar v njem, pripravili prikaz in opis dveh omar, ki sta vgrajeni v mansardno sobo. Omari potekata vzdolž celotne zidne stene, prečno na poševnino. Prva omara za mansardo je izdelana od leve do desne zidne stene v celoti s klasičnimi krilnimi vrati, njena konstrukcija pa je sestavljena iz šestih, enakomerno širokih, omarnih prekatov.

.

omara-za-mansardo

.

Iz slike se lepo vidi, da je na desni strani, pod poševnim stropom, zidna stena malenkost izbočena zaradi oblečenega nosilnega tramu, zato je omara v tistem delu tudi zaključena s prilagojeno pokrivno masko iz iverala.

Material za izdelavo omare je iveral v dveh barvnih odtenkih in niansah.
Ličnice omarnih vrat so iz navadnega, belega, matiranega iverala, obod omare oz. korpus pa je iz odebeljenega iverala v temnejšem vzorcu naravnega lesa.

Omara je izdelana tako, da sta po dva stranska omarna prekata v celotni višini zapolnjena s krilnimi vrati, na sredini pa sta pri tleh, v dveh omarnih prekatih, izdelana po dva izvlečna predala.

Ročaji so srebrni in aluminijasti.

.

**************

.

Drugi primer omare v mansardi, se od prvega razlikuje po tem, da so štirje izvlečni prekati na spodnji omari, montirani v en omarni prekat, eden nad drugega.

V tem primeru ima omara izdelanih 5, in ne šest, omarnih prekatov.

.

omara-mansarda

.

V večini primerov montiranja omar v mansardah, gre za takšne ali drugačne prostorske ovire, ki jih pri ostalih vrstah vgradnih omar, ne srečamo.

V mansardah se največkrat uporabijo naslednje postavitve garderobnih omar:

.

  • omara je postavljena prečno na poševni zid (kot je primer na zgornjih dveh slikah)
  • omara je postavljena vzdolžno s poševnim zidom (v zgornjem primeru bi omara bila montirana pod nizkim delom poševnega stropa, na levi strani)
  • mansardna omara se izogne poševnini (v kolikor ima mansarda tudi ravne strope)
  • kotne omare (del omare sega pod poševni strop, del (ponavadi za obešanje garderobe) pa pod ravni del mansardnega stropa)

.

Podobna rešitev, s poševno rezanimi, klasičnimi, krilnimi vrati, pride pogosto v poštev tudi pri vgradnih omarah, ki jih interesenti naročajo za montažo pod stopnice in stopnišča in pa tudi za vse ostale prostore, ki se nahajajo v mansardnih etažah (npr. kopalnice, dnevne sobe, otroški prostor, itd…)

.

**********

.

Če tudi vas zanima omara za mansardo s klasičnimi ali drsnimi vrati, se tudi mi priporočamo za izdelavo info in neobvezujoče ponudbe. Lahko se nam oglasite čez kontaktne možnosti ali pa nam pišete preko obrazca, kjer izberete najprej postavitev svoje omare.