O omarah za hodnike. S krilnim odpiranjem vrat.

Glede na večino preteklih objav, ki smo jih objavili na začetku postavljanja te spletne strani, ste nekateri morda dobili vtis, da se ukvarjamo zgolj z vgradnimi omarami po meri z drsnimi vrati. V bistvu pa vgradne omare izdelujemo tako z drsnimi mehanizmi, kot tiste s klasičnim (krilnim odpiranjem vrat).

Zato v današnji objavi primeri vgradnih omar s klasičnim odpiranjem vrat.

Omara na hodniku

Niso vsi hodniki in predprostori grajeni tako, da imajo zidove popolnoma ravne. Na sliki spodaj primer vgradnje omare s klasičnim odpiranjem vrat ter v zidni zob.

Omaro je bilo potrebno prilagoditi višini od tal do stropa, ter globini (ki je cca. 20 cm manjša od stene v nadaljevanju). Omara ima klasično v vrhnjem delu fiksno horizontalno ločitev in ločeno odpiranje gornjega dela.

omare po naročilu
Vgradnja omare na hodniku.

Naslednji primer prikazuje primer zapolnitve prostora s praktično omaro. Prostorska niša je ravno dovolj majhna, da vanjo ne moremo postaviti nobene tipske omare ali omare z drsnimi vrati. Zato je nastala omara, ki je dolga, visoka in v naravnem izgledu.

omare na hodniku
Visoka in ozka omara na hodniku.

Hodniki, normalno, kot vsi ostali prostori ob vhodih v druge sobe, vsebujejo na svojih stenah stikala in vtičnice. Te včasih ne želimo zaradi novih kosov pohištva, prestavljati. Včasih pa si namesto visokih omar, v hodniku preprosto zaželimo manjše komode ali regala.

Tak primer po meri izdelane omare je na sliki spodaj:

nizka omara
Nizka omara na hodniku.

Izdelana omara po svoji dolžini sega skoraj do podboja vrat in v globino je široka ravno toliko, da ne prekriva vhoda v kopalnico. Hkrati pa kot nizka omara služi kot regalnik in odlagalna polica na prehodu v druge prostore.

Omare in predali za kuhinje

Na sliki spodaj smo izdelali omarni predalnik v že obstoječo kuhinjsko nišo v delovnih prostorih. Omarica je vgrajena malenkost nad hladilnik in od enega do drugega zidu. Služi za spravilo servisa, pribora, kave, sladkorja, keksov in sadja – pač reči, ki se znajdejo v praktično vsaki čajni kuhinji.

omare po naročilu
Priročna in po meri omarica.

Obenem se v njeni notranjosti skrivajo tudi cevi plinske peči, ki smo jih ta način način elegantno zakrili.

V zadnjem primeru prikazujemo še eno rešitev z vgradnjo omare na hodniku. V tem primeru je omara vgrajena pravokotno na vratni podboj. Ima krilno odpiranje vrat, razdeljena je na zgornji in spodnji del ter vgrajena od enega do drugega zidu.

omara hodnik
Omara na hodniku.