Omare za mladinsko sobo

Ker je že tako, da vsako omaro, postavimo v nek prostor, boste tu in tam tisti, ki naše predstavitve pohištva in primere opremljanj, spremljate na naših različnih spletnih straneh, naleteli na podobno tematiko tudi drugod. Omare za mladinsko sobo smo pred kratkim na primer, predstavljali zelo temeljito na strani, ki jo namenjamo otroškim sobam (prispevek z naslovom Mladinske sobe), a boste v prispevku v nadaljevanju videli 3 primere, ki jih v tistem prispevku, nismo prikazali.

.

Vgradne omare za mladinsko sobo

.

omare za mladinsko sobo
Primer vgradne omare za mladinsko sobo.

.

V prvem primeru, na sliki zgoraj, je prikazana montaža vgradne in po meri, izdelane omare od tal do stropa ter od enega zidu do vhoda v mladinsko sobo, v ospredju.

Omaro sestavljajo štirje omarni prekati, od katerih sta na sliki zakrita prekata, zapolnjena z omarnimi obešalnimi palicami, v prvem prekatu (na začetku slike) pa je spodnja polovica prekata polna z izvlečnimi predali na mehko zapiranje. V zgornji del prvega prekata so montirane enostavne odlagalne, premične police.

Kot je že v navadi za večino naših omar, se tudi ta zapira z drsnimi vrati, pri čemer je za fronte uporabljeno barvno modro steklo, po sredini pa je izdelan dekorirni pas v srebrni. Ročaji, vodila in okovja drsnih vrat so aluminijasti.

Na tretjem prekatu (med obema drsnima vratoma) lahko vidite, da večina vgradnih omar, nima lastnega dna (ker za to ni potrebe in tudi cena je manjša). Na željo stranke pa se lahko vgradni omari tako na dnu kot na vrhu dodajo tla in strop.

Drsnim vratom, kot veste, namenjamo stran drsna-vrata.si

.

Nizke, delno vgradne omare za mladinsko sobo

.

Nasprotni primer od vgradnih omar, a še vedno omar, ki so izdelane po meri vsakega prostora posebej, so delno samostoječe in nizke omare (z drsnimi ali klasičnimi, krilnimi vrati).

Na spodnji sliki je prikazan primer opremljanja mladinske sobe z omaro, primerno za postavitev v nizki del mladinske sobe, ki se nahaja v mansardi.

.

nizka omara v mansardi mladinske sobe
Nizke, samostoječe omare za mladinske sobe.

.

Omara na zgornji sliki je delno vgradna, saj se zidu dotika le s stranskimi stranicami, medtem, ko je njen vrh odprt in služi kot polica za odlaganje igrač. Omaro, kot je prikazana na zgornji sliki, imenujemo delno vgradna omara, saj za razliko od popolnoma vgradne omare, vsebuje lasten, omarni strop.

Omara je podobno kot v zgornjem primeru, sestavljena iz več prekatov, pri čemer sta leva dva, zapirajoča z drsnimi vrati, na desni strani ob steni, pa je vgrajen vertikalni omarni korpus s sedem izvlečnimi, različno visokimi, predali.

Za material je uporabljen navaden beli iveral, okovja, ročaji in vodila pa so iz pločevine.

4 omare z različnimi motivi za otroške sobe, smo predstavili tudi v prispevku z naslovom 4 primeri vgradnih omar v otroških sobah.

.

Primer samostoječe omare za mladinsko sobo

.

Tretji primer (slika spodaj) prikazuje mladinsko sobo, opremljeno s samostoječo omaro. Ta je postavljena v kot, eno krilo drsnih vrat pa je opremljeno z ogledalom.

Po meri in po lastnih željah je izdelan tudi stenski odprti regalnik s policami in enostavna pisalna miza ob oknu.

.

samostoječa omara v mladinski sobi
Oprema mladinske sobe s samostoječo omaro.

.

Za več idej, vabljeni k spremljanju, tudi v bodoče.