Primer manjše omarice za eterična olja s steklenimi drsnimi vrati

Eterična olja za dišeč in čist dom, nam bodo spremenila življenje! Uporabljamo jih lahko za odišavljanje in za razkuževanja doma, za izdelavo naravne kozmetike, za masažo in še za mnoge druge namene. A kadar imamo na zalogi večjo količino eteričnih olj, jih moramo tudi pravilno shraniti. Najbolj primerna je omarica za eterična olja, ki naj bo manjša in s steklenimi drsnimi vrati. V takšni omarici bodo naša eterična olja na varnem, hkrati pa bomo lahko izdelke videli skozi steklo. 

Omarica za eterična olja s steklenimi drsnimi vrati

Ključno za obstojnost in življenjsko dobo eteričnih olj, je njihovo pravilno shranjevanje. Najbolj pomembno je, da eteričnih olj nikoli ne hranimo v plastični embalaži, pač pa jih prelijemo v temne stekleničke.

Kadar olja hranimo v svetlih stekleničkah, jih moramo obvarovati pred močno svetlobo, UV žarki in pred vročino.

Najboljša rešitev je omarica za eterična olja, na katero namestimo steklena drsna vrata.

Steklo na vratcih je lahko različne kvalitete in barve, lahko je peskano, kaljeno ali zatemnjeno.

Za zaščito občutljivih olj, je najbolj primerno debelejše in temno steklo.

Če je omarica postavljena v prostoru, ki je namenjen prodaji eteričnih olj, lahko na steklo tudi vgraviramo različne motive. Motiv je lahko tudi  razpoznavni znak naše znamke ali trgovine..

Priporočamo še: Primer opremljanja manjšega salona.

Prednosti steklenih drsnih vrat na omarici

Eterična olja in druge izdelke, seveda lahko hranimo tudi v navadni omarici, a steklo vendarle doda poseben čar. Izdelki v takšni vitrini so vedno dobro vidni, pa naj bo to za lastno uporabo, ali za prodajo.
Kadar je omarica nameščena v prostorih, ki je namenjena prodaji, je še toliko bolj pomembno, da so izdelki kupci vidni, a kljub temu v nedostopni za dotikanje. Steklo je tudi enostavno za čiščenje in na njem ni možnosti večjih poškodb.
V nekaterih primerih moramo imeti tudi možnost, da drsna vrata na omarici zaklenemo.
Pri hrambi eteričnih olj je izredno pomembno, da ne pridejo v roke našim najmlajšim ali domačim živalim.
Če se zgodi, da otrok zaužije eterično olje, moramo takoj poiskati zdravniško pomoč! (a)