Opremljanje poslovnih prostorov – Večja pisalna miza in nizka omara po meri

Če so v prispevku, na povezavi Pisarniško pohištvo, prikazani različni primeri izdelav pisarniških omar, vitrin in ostalega, po merah pisarn, izdelanega pohištva, je v povezavi z opremljanjem delovnih in poslovnih prostorov, na spodnjih slikah prikazano še opremljanje poslovnega prostora z večjo pisalno mizo po meri, ki jo bodo v skupni pisarni, hkrati uporabljali štirje zaposleni.

.

Pisalna miza za štiri

.

.

Opremljanje poslovnih prostorov
Skupni pisalni prostor za 4 zaposlene.

.
Pisalna miza je izdelana tako, da jo sestavljajo štiri delovne, mizne ploskve, na sredini pa sta po dve, med seboj ločeni z dodatnima, prečno ležečima krakoma za odlaganje dokumentacije in pa inštalacijo skupaj uporabljanih aparatur (tiskalnik, fotokopirani stroj,..).

Na sredini mize so tudi puščeni štirje utopni utori za napeljavo kablov.

Material, iz katerega je izdelana miza, je iverica v dekorju naravnega, svetlega lesnega tona (za mizne ploskve in mizne stranice), za ličnice predalov pa je uporabljen iveral v nežno rdeči.

Po enakem stilu je dodatno izdelana še nizka pisarniška omara z odprtimi policami, predali ter izvlečnimi policami (skrajno levo), v ozadju slike.

.

pisalna-miza-po-meri
Pogled od zgoraj.

.

Velika pisalna miza je izdelana tako, da so robovi mize na sprednji strani (ob vhodu v delovni prostor) obdelani polkrožno, sicer pa sta pod sprednjima dvema, podaljšanima miznima ploskvama, na desni, montirana po dva izvlečna in brez ročajna predala.

Dodatni štirje predali se nahajajo na vsaki strani delovnih mest, na krajšem miznem kraku.

Tudi zadnja pisalna kraka imata predale montirane v krajši, prečni, mizni del, daljši delovni del pa ima namesto predalov, izdelan dodaten odprt prostor za stacionarna računalnika.

Monitorji in tipkovnice, logično, pridejo na mizo samo.

.

*********

.

Nizka omara od stene do stene

.

Prečno na pisalno mizo poteka večja, od zidu do zidu, izdelana pisarniška omara, ki pa je, kot rečeno že zgoraj, opremljena z različnimi pisarniškimi opcijami.

Na spodnji sliki je prikazan levi krak nizke omare, z izvlečnimi policami v vrhnjem delu.
V spodnjih treh prekatih sta montirana po dva višja izvlečna predala.

.

nizka-pisarniska-omara
Levi del nizke omare ob radiatorju.

.

Desni del nizke omare je prikazan spodaj.

.

nizka-omara
Desni omarni prekat z različno visokimi, brez ročajnimi predali.

.

********

.

Še en primer opremljanja manjšega poslovnega prostora s spodnjo in zgornjo, visečo omaro z drsnimi vrati, je prikazan v prispevku, na povezavi, sodobno pisarniško pohištvo in ideje pa si lahko ogledate tudi v članku Sodobno pisarniško pohištvo za opremljanje pisarn po meri.

.