Pisarniško pohištvo in omare

V tem prispevku so v prvi vrsti, najprej predstavljene pisarniške omare in pohištvena pisarniška oprema. Ker pa med osnovno pisarniško pohištvo za vsako pisarno, sodijo tudi najrazličnejši pisarniški poličniki, predalniki, komodepisarniške mize, pisarniški regali in ostali pohištveni elementi, izdelani po meri in po naročilu, so med primeri, v nadaljevanju, prikazani tudi drugi pisarniški pohištveni elementi. Nekaj primerov pisarniških omar si lahko ogledate tudi na prvi strani.

.

Klasične, premične pisarniške omare

.

pisarniška omara
Premična, dvokrilna, pisarniška omara s kolesci.

.

Na zgornji sliki je najprej prikazana klasična pisarniška omara, ki je sestavljena iz dveh vertikalnih omarnih prekatov, izdelana v svetlo sivem iveralu ter primerna za raznovrstne pisarniške prostore.

Omarni element je mogoče poljubno prilagoditi po vseh dimenzijah: širini, višini ter globini, samostojno pa mu je mogoče tudi opremiti notranjost same omare.

Ta je v tem primeru zapolnjena z enakomerno razporejenimi odlagalnimi, premičnimi policami, omarna krilna vrata pa se odpirajo in zapirajo na potisk.

Omaro je mogoče prestavljati, kolesca v podnožju pa omogočajo tudi blokado, da je omaro mogoče v določenem delu pisarne, tudi fiksirati.

Po želji je, kot vsem vgradnim in klasičnim omaram, mogoče poljubno izbirati barve zunanjosti vgradne omare ter tudi barve in elemente v notranjosti omare.

Za notranjo organiziranost takšne pisarniške omare, se največkrat uporabijo police, različno število izvlečnih predalnikov, nemalokrat pa vrata pisarniške omare, zaklepamo tudi s ključavnicami.

Dodatno k temu priporočamo še ogled prispevka Sodobno pisarniško pohištvo za opremljanje pisarn po meri.

.

Pisarniške omare z zaklepanjem

.

pisarniška omara na zaklepanje
Pisarniška omara na zaklepanje.

.

Pisarniška omara na zaklepanje, je prikazana na zgornji sliki.

V tem primeru gre za po merah pisarniške zidne stene, izdelano, samostoječo, štiridelno, klasično pisarniško omaro, ki v vseh omarnih prekatih omogoča zaklepanje regalov.

Za obod omare (omarni korpus) je uporabljen temnejši lesni ton, ličnice krilnih vrat po celotni omari pa so izdelane v klasičnem, naravnem in najpogosteje izbranem tonu za večino pisarn, v izgledu hrasta. Če si želite, da je vaše pisarniško pohištvo v barvnem steklu, so možne barve, prikazane na tej povezavi, lesne barvne kombinacije pa so vidne v prispevku, kjer je prikazan primer ureditve razstavnega salona za spalnice.

Vsa krilna vrata pisarniške omare so opremljena s ključavnicami za zaklepanje, ročaji na vratih so utopni in iz aluminija.

Po tipu izdelave, sodi omara, namesto med vgradne, med samostoječe omare, izdelane po naročilu.

Notranjost omare je, podobno kot pri prvi omari, opremljena z odlagalnimi policami, ki jih je mogoče poljubno prestavljati po višini.

Zgornji štirje prekati so namenjeni pospravljanju arhivske dokumentacije in biro opreme, spodnji predali pa vsakodnevno potrebnim, pisarniškim pripomočkom.

.

Vgradne pisarniške omare z drsnimi vrati

.

vgradna pisarniška omara s steklenimi drsnimi vrati
Trodelna, vgradna pisarniška omara s steklenimi drsnimi vrati

.

Na zgornji sliki je prikazana trodelna, pisarniška vgradna omara s steklenimi drsnimi vrati.

Tak tip pisarniških omar ponavadi najdemo v skupnih poslovnih in trgovskih prostorih, pri katerih so pisarne med seboj ločene s steklenimi predelnimi stenami in pregradami. Pogosto pa se za tovrstne pisarniške omare, odločajo tudi tisti, ki svoje poslovne prostore opremljajo v razstavne namene. V teh primerih takšne omare opravljajo tudi funkcijo razstavnih vitrin.

Pisarniška omara na zgornji sliki je sestavljena iz treh omarnih prekatov ter vgrajena povsem od tal do stropa ter od enega do drugega zidu.

Iz notranje pisarniške strani je v celoti pregledna s protilomnim, prozornim in kaljenim steklom, njena notranjost pa je enakomerno razdeljena s premičnimi, odlagalnimi policami, nastavljivimi po višini.

Iz hrbtne strani je omara v celoti zaprta s steklenim hrbtiščem, tako, da tudi iz zunanje strani služi kot razstavna vitrina, obenem pa celotna pisarna zaradi takšne izdelave deluje bolj odprto in svetlo.

.

Odprti pisarniški regali in omare za pisarne

.

pisarniško pohištvo
Pisarniško pohištvo z odprtimi policami, kotno pisalno mizo ter prehodom z drsnimi vrati.

.

V precej primerih opremljanja pisarn, pridejo namesto klasičnih pisarniških omar, ki se zapirajo, v poštev najrazličnejši odprti regalniki ter poličniki, ki jih ponavadi postavimo v hrbtni del delovnih prostorov.

Na zgornji sliki je prikazano takšno opremljanje pisarne.

Hrbtni del razstavnega salona vključuje približno 3 metre širok odprti sistem z možnostjo poljubnega razvrščanja raznovrstnih, odlagalnih polic. Okovje sistema je srebrno in iz aluminija, v spodnjem delu pa je zaprto z omarnimi prekati na zapiranje z drsnimi vrati.

V izgledu celotne pisarne, je v enaki estetiki in v enakih barvnih odtenkih, izdelana tudi kotna pisalna miza, ki iz zunanje strani omogoča hkratni sprejem dveh strank, iz notranje strani pa je dodatno opremljena z dvema regalnikoma s štirimi izvlečnimi predali. Ti se odpirajo s pomočjo mehanizma na mehko in neslišno delovanje.

K celotni opremi pisarne sodijo tudi po merah odprtine prehoda v prostor, namenjen samo zaposlenim, izdelana drsna vrata na levi ter okrasna maska, ki zakriva radiator, na desni.

Podoben odprti polični sistem lahko vidite tudi na spodnji sliki, dodaten primer odprtih poličnikov in regalov, primernih tako za domačo rabo ali kot pisarniško pohištvo, pa boste našli tudi v prispevku, kjer so prikazane odprte police za omare.

.

pisarniški regal
Pisarniški regal

.

Pisarniški večji in odprti regal na zgornji sliki je sestavljen iz treh vertikalnih, omarnih prekatov.

Z aluminijastimi, srebrnimi nosilci je vpet od tal do stropa ter enakomerno razdeljen na tri dele.

Levi in desni del sta pri vrhu sestavljena iz dveh odlagalnih polic iz iverala, pod njiju pa so predvideni klasični obešalni palici za obešanje plaščev in garderobe. V celoti garderobnim omaram je, podobno kot v tem prispevku, namenjena vsebina na povezavi.

Sredinski omarni prekat je zapolnjen s steklenimi odlagalnimi policami, celoten sistem pa omogoča, da se s postavitvijo polic in predalov ter vrsto materialov, igramo pač glede na naše potrebe, želje in okus.

Spodnji del omarnega regalnika je zapolnjen s predali.

V vsakem omarnem prekatu sta dva izvlečna predala, po želji in potrebah pa je tudi te, mogoče razvrščati poljubno po količini, višini in tudi izgledu. Med barvami je mogoče izbirati med več kot 40 barvnimi vzorci, pa tudi tipi odpiranja predalov so lahko, med njimi, različni (mehko zapiranje, klasično, mehansko (ročno) zapiranje in odpiranje, upravljanje s predalom s pomočjo elektrike in raznovrstnih koračnih motorjev,…).

Zgolj kot dodatna informacija naj služi podatek, da so na policah, na zgornji sliki, razstavljena različna vodila za drsna vrata ter nekateri drugi dodatki, ki jih ponavadi potrebujemo pri pisarniškem pohištvu (utopni ročaji, utopne odvodnice kablov, ipd…).

Povsem pri tleh je odprti poličnik podprt z dodatnim aluminijastim podnožjem.

.

Po naročilu izdelane pisarniške mize

.

pisalne mize po meri
Pisarniška miza in nizki omarni regalnik v ozadju.

.

Primer pisarniške mize in omare za fascikle v ozadju, lahko vidite na zgornji sliki.

Pisalna miza je namenjena enemu zaposlenemu, na desni stoji na dveh okroglih aluminijastih nogicah, na levi pa je opremljena s pisarniškim regalom z izvlečnimi predali.

Njena osnovna ploskev je izdelana iz odebeljenega iverala, pod pisalno površino pa je pravokotno na njo, postavljena dodatna aluminijasta pregrada, ki naredi mizo nekoliko bolj zaprto iz zunanje strani.

V ozadju, sodi k opremljanju te pisarne, tudi po meri, izdelana nižja pisarniška omara, ki služi za pospravljanje delovne dokumentacije in se zapira z dvojnimi, s steklenimi ličnicami, okrašenimi, drsnimi vrati.

Skrajno desno se na sliki vidi tudi manjši in nižji, dodaten omarni regalnik z izvlečnima predaloma.
Nekaj podobnih primerov boste našli tudi v prispevku o nizkih regalih za dnevne sobe.

.

Predalniki, regali in komode

.

pisarniško pohištvo
Pisarniška miza s premičnim predalnikom.

.

Predalniki za pisarne se v osnovi delijo na premične predalnike in fiksne predalnike (takšne, ki so izdelani kot sestavni del pisarniške mize ali omare).

Primer premičnega pisarniškega predalnika je prikazan na zgornji sliki.

Predalnik je izdelan povsem po merah razpoložljivega prostora.
Samostojno mu je določena barva, število predalov, način njihovega odpiranja, dimenzije (višina, širina, globina) ter seveda količina.

Podobno kot pri ostalem pisarniškem pohištvu, velja tudi pri tovrstni, tako imenovani dodatni pisarniški opremi, spomniti, da imajo naročniki pri njihovi izdelavi, možnost sami izbirati med več 40 barvami lesnih vzorcev ter ostalimi dodatki, tudi v predalih samih.

Najpogostejši in najbolj klasični predalniki, ki tudi sodijo k največ pisarnam, so predalniki v standardni, matirani, beli iveralni barvi.

.

Izbira pisarniških stolov in ostale opreme za pisarne

.

ergonomski pisarniški stolGlede na to, da k pisarniškemu pohištvu, prištevamo tudi pisarniške stole, komode, pisalne mize in ostale poličnike, ki pa jih, namesto po meri, lahko, v kolikor seveda prostor omogoča, dobimo tudi v tipskih izvedbah (z vnaprej znanimi dimenzijami), je zelo široka ponudba pisarniških stolov, objavljena tudi na spletni strani, na povezavi.

Pri izbiri ustreznih pisarniških stolov za vaše pisarne, je v prvi vrsti ključno, da izberete takšne, ki se celotni opremi pisarne podajo, tako v estetskem kot funkcionalnem smislu, obenem pa, da so, v kolikor precej časa, preživite v pisarnah, le ti ergonomski oz. specifično zasnovani za točno določene namene (npr. računalniški stoli, konferenčni stoli, itd…).

.

Pisarniško pohištvo v celoti

.

Opremljen domači pisarniški prostor in pisarniško pohištvo v celoti, lahko vidite na spodnji sliki:

.

pisarniško pohištvo po naročilu
Pisarniško pohištvo in oprema celotne sobe.

.

Na zgornji sliki je prikazan primer opremljanja pisarne, ki je postavljena v domači prostorski ambient.
Pisarniški delovni prostor je ločen od ostalih bivalnih prostorov, je pa pisarna v celoti opremljena s pisarniškim pohištvom po merah prostora.

Kotna pisalna, pisarniška miza omogoča delovni prostor dvema zaposlenima.

Večja, vgrajena omara, se razprostira po celotni hrbtni steni in delno še po pravokotno na njo, ležeči desni zidni steni.
Omarni zaključek je izdelan s kotnimi, polkrožnimi, odlagalnimi policami.

Osnovni omarni del, takoj pri delovni ploskvi, zapolnjuje nekaj odprtih polic, sredina omare je namenjena pospravljanju sprotne delovne dokumentacije, podobno kot v večini ostalih primerov, pa je zgornji del namenjen za odlaganje in pospravljanje ne vsakodnevno uporabljanih pisarniških pripomočkov in biro opreme.

V spodnjem nizu (od delovne ploskve pisarniške mize navzdol) so omarni prekati namenjeni izvlečnim predalom in tudi dvema regaloma s krilnim odpiranjem vrat (skrajno levo in desno ob steni).

Podobna, enostavna in cenovno razmeroma ugodna, pisarniška pohištvena rešitev, je prikazana tudi na spodnji sliki:

.

kotna pisarniška miza in omara
Kotna pisarniška miza in omara.

.

Tudi v tem primeru, pisarniško pohištvo, sestavljata kotna pisarniška miza po merah razpoložljivega prostora in delno odprt omarni korpus s petimi izvlečnimi predali in odprtimi policami, nad njimi.

Tudi tukaj je za izdelavo uporabljen bel, navaden, matiran iveral, nogice pisarniške mize so iz aluminija, okrogle in srebrne, omarni korpus pa vsebuje standardne izvlečne predale, ki so opremljeni z estetskimi, srebrnimi, utopnimi ročaji.

.

********

.

Če se tudi sami zanimate za pisarniško pohištvo, posamezne pisarniške elemente ali opremljanje pisarne v celoti, se priporočamo čez kontaktne možnosti.

Z veseljem bomo pripravili hitro in neobvezujočo ponudbo za vaš primer.