4 primeri izdelave garderobnih sob po naročilu

Garderobne sobe po meri si ponavadi damo urediti ob bok spalnicam. V recimo kakšno nišo, kot ali kak prostor ob spalnici, ki ga ne moremo uporabiti za nič drugega (ker je nepravilnih oblik, ker ima poševni strop, ipd…).

Obenem, ko ljudje opremljajo garderobne sobe, ponavadi v njih vidijo tudi priložnost in prostor za spravilo reči, ki jih drugače postavijo v kak kot ali v prazne luknje med omarnimi stranicami in zidovi (likalne deske, šivalni stroji, zimska garderoba,…)

V objavi spodaj prikazujemo 4 primere opremljanja garderobnih sob iz prakse. Kot boste opazili, imajo vse določene posebnosti in normalno, ker je oprema garderobne sobe, čisto individualna in specifična reč, vsaka drugačen izgled in rešitev.

.

Najprej prikaz možnosti za poceni garderobne sobe po meri 

.

poceni garderobne sobe po meri
Primer razporeditve korpusov za omaro v kot.

.

Prva slika (zgoraj) sicer ni čisto terenska, ampak naša postavitev na razstavnem prostoru na enem izmed sejmov. Z njo smo želeli prikazati možnosti razporeditve elementov po notranjosti omare, ki je postavljena v kot.

Kot se vidi na sliki, omara res prikazuje precej možnosti. Del omare lahko zapremo z drsnimi vrati, omara ima različne izvlečne predale, klasične obešalne palice v nižjem delu omare, izvlečne obešalne palice v višjem delu, kotne police, dodatno osvetljen s senzorsko lučjo kotni del, ponekod omarna tla, drugod za dno omare služijo kar tla prostora, izvlečne košare, ….

S to postavitvijo smo želeli prikazati različne možnosti, ki si jih lahko (pač po potrebi) omislimo v svoji garderobni sobi.

V praksi večina prostorov za garderobne sobe po meri, ne omogoča toliko površine. Niti ta ni tako pravilno in ravno razporejena.

.

Primer opremljanja manjše garderobne sobe po meri

.

manjša garderobna soba z drsnimi vrati
Opremljanje manjše garderobne sobe.

.

V praksi se ponavadi “zgodi” zgornja slika.

Ob spalnici ali drugem prostoru imamo za kakšnim zidom, na voljo nekaj prostora, ki bi ga bilo pametno izkoristiti, a, ker je specifičen po svojih merah, vanj pač ne gredo klasične omare.

100% izkoristek dobimo samo, če prostor v celoti zapolnimo.

V tem primeru postavimo korpuse omar v notranjost, dostop do predela pa zapremo z drsnimi vrati. In nastane garderobna soba.

Takšna rešitev je dobra tudi iz cenovnega vidika, ker v bistvu dobimo poceni garderobne sobe po meri zato, ker namesto vrat na vsaki omari, zadoščajo ena vrata za vse.

Notranjost pa (odvisno od možnosti ureditve notranjosti iz prve slike), poljubno prilagodimo.

Mimogrede, garderobne sobe izdelujemo tudi preko 3 metrskih višin stropov, čeprav so ti primeri redki.

.

Primer garderobne sobe s samo odprtimi policami

.

poceni garderobne sobe po meri
Primer ureditve garderobnega prostora kjer je bilo pomembno čim večje število obešalnih palic.

.

V nekaterih primerih garderobni prostor potrebujemo zato, da bomo vanj odložili samo večje kose garderobe (plašči, zimska garderoba, delovne obleke, …) Obenem pa tudi prostor, kamor lahko odložimo škatle z delovnimi gradivi, orodjem in podobnim.

Skratka, na zgornji sliki predstavljamO primer postavitve garderobne sobe, ki ni klasičnega omarnega izgleda, ampak omogoča večje število obešalnih palic in nekaj polic zato, da vseh raznovrstnih škatel ne zlagamo ravno na tla.

Palice po notranjosti so iz aluminija, mogoče jih je poljubno prestavljati. V primeru na sliki smo celo med posameznimi palicami pustili prostor, da se lahko uporabnik prosto sprehodi do obešalnih palic v zadnjem delu garderobne sobe.

.

Poceni garderobne sobe po meri za mansarde

.

garderobna soba v mansardi
Garderobna soba v mansardi.

.

V zadnjem primeru, ki ga predstavljamo (slika zgoraj), prikazujemo izkoristek prostora v mansardnem stanovanju. Povsem do stika s poševnim stropom so vgrajena drsna vrata v višini, ki še omogoča normalen dostop v sobo, v notranjosti garderobne sobe pa so po meri, prilagojeni posamezni elementi za sobo.

Na desni, v nižjem delu sobe, so nižji izvlečni predali in nekaj odprtih polic, na levem, višjem delu, smo postavili korpuse z obešalnimi palicami zato, ker stojna višina preprosto omogoča pospravljanje srajc in plaščev v normalnih, stojnih višinah uporabnikov.

Prijeten izbor želimo. Se beremo kmalu.