Izbor člankov, kjer so na naši strani, opisane podstrešne vgradne omare

Na naši strani lahko tisti, ki se zanimajo za postavitev vgradne omare v mansardah (tudi imenovane podstrešne vgradne omare), primere najdejo v sklopu dveh vsebin:

  • podstrešne vgradne omare kot samostojni pohištveni elementi

prispevek: 5 možnosti izkoristka prostora pod poševnim stropom v mansardi
prispevek: Opremljanje mansard
prispevek: Nekaj primerov ureditve mansard z vgradnimi omarami

  • primeri vgradnih garderobnih sob, ki smo jih vgradili v mansardne prostore

prispevek: 4 primeri izdelave garderobnih sob po naročilu
prispevek: Moderne garderobne sobe
prispevek: Še 3 predstavitve izdelanih garderobnih sob po meri

Kot lahko razberete iz prikazanih in opisanih primerov na zgornjih povezavah, so podstrešne vgradne omare, praktično v vseh primerih, izdelane povsem po naročilu. In to ne samo zaradi estetskih potreb in zahtev naročnikov, ampak še posebej zaradi prostorskih omejitev, ki jih ima vsak podstrešni prostor, svoje.

Obenem stranke, ponavadi podstrešnih prostorov ne opremljajo samo z omaro, ampak gre dostikrat za celotno opremljanje prostora (kar pomeni, da zraven omar izdelamo, vgradimo in montiramo tudi postelje po meri, različne vrste komod in nizkih pohištvenih elementov, samostojnih drsnih vrat, pisalnih miz in ostalega pohištva).

.

podstrešne vgradne omare
Primer enostavne podstrešne vgradne omare z drsnimi vrati. V belem iveralu.

.

.

3 najpogostejši pomisleki
za podstrešne vgradne omare

.

V večini primerov, interesente za podstrešne vgradne omare, zanimajo tri reči:

Kako se bodo odpirala vrata na vgradni omari?

V osnovi se podstrešne vgradne omare razlikujejo samo po načinu izvedbe omare v predelu pod poševnim stropom mansarde. Na prvi povezavi zgoraj (5 možnosti izkoristka prostora pod poševnim stropom v mansardi) se lepo vidi, da je prostor pod poševnino v bistvu lahko odprt, zapolnjen z drsnimi vrati ali pa zapolnjen s prekatom na krilno, klasično odpiranje vrat.

Ali je mogoče izdelati podstrešno vgradno omaro v podobnem stilu, kot ostalo pohištvo?

Druga lastnost, ki je pomembna pri izdelavi podstrešne vgradne omare, je možnost, da njen izgled povežemo z ostalim pohištvom v prostoru, kjer bo omara stala.

Ali ima lahko podstrešna vgradna omara različne globine?

Tretja lastnost, na katero ima največ interesentov za podstrešne vgradne omare, vprašanja, pa se tiče tega, ali je mogoče vgradno omaro v nekem delu po globini zožati ali ne. To pride v poštev recimo v primerih, ko ima podstrešno stanovanje strešna okna. Ali pa, ko bo omara vgrajena za notranja vrata. V tistem delu ponavadi naročniki želijo malenkost ožjo vgradno omaro.

.

omara za vrati

.

Več primerov podstrešnih vgradnih omar boste našli med vsemi našimi prispevki, sicer pa bomo veseli, če se nam boste oglasili čez kontaktne možnosti in vam bomo lahko pripravili tudi našo ponudbo.

Če ste interesent za podstrešne vgradne omare v otroških sobah, ne pozabite zaviti na našo spletno stran za otroške sobe.

Lep dan