Pogled ekipe vgradneomare.eu na izobraževanje v digitalnem marketingu

V tej objavi razkrivamo kako se ekipa, ki sodelujemo na spletni strani vgradneomare.eu, sama izobražuje na področju digitalnega marketinga in kako skrbimo zato, da smo, kljub hitro razvijajoči se panogi digitalnega trženja, vseeno, vsaj “solidno” v koraku s sodobnimi digitalnimi pristopi in trženjem na internetu.

V članku, v nadaljevanju, boste spoznali katere tečaje za digitalni marketing sami najpogosteje spremljamo in od katerih digitalno marketinških tečajev, smo odnesli največ. V nadaljevanju boste videli tudi katera izobraževanja za digitalni marketing odsvetujemo in se jih izogibamo, kako ocenjujemo vpliv obiskovanja in udeležbe na različnih tečajih, na naše prodajne rezultate.

Na koncu pa predstavljamo tudi tečaje, ki jih nameravamo obiskovati tudi v prihodnosti.

Katere tečaje in izobraževanja za digitalni marketing spremljamo, jim sledimo in jih obiskujemo

Glede na vrsto našega spletnega nastopa in izbrani tip digitalnega marketinga, ki ga gojimo v naši ekipi, so v ospredju naše ekipe tečaji za digitalni marketing, ki obravnavajo predvsem vsebinski marketing, spletno optimizacijo in nastop na družabnem omrežju LinkedIN.

Glede na to, da je naša ekipša majhna in, da digitalni marketing, že vse od obstoja naše spletne strani, ne izvajamo preko plačljivih spletnih kanalov (npr. oglaševanje na Facebook-u ali na Google-u), nas, kot ekipo, zdaleč najbolj pritegujejo izobraževanja za digitalni marketing, na katerih imamo možnosti pridobivati konkretna znanja o tem kako izboljševati naš SEO nastop in vsebine, na način, da bodo te, dosegale še višje konverzije ter pritegovale še več obiskovalcev na našo spletno stran.

Kakšnih tečajev za digitalni marketing se IZOGIBAMO

Skoraj polnih 10 let delujemo v ekipi vgradneomare.eu, pretežno na področju organskega spletnega nastopa, kar pomeni, da za svojo spletno vidnost (na Googlu) ne plačujemo plačljivih oglasov, zato se vseh 10 let spletnega trženja, izogibamo obiskov tečajev, ki ponujajo znanja za plačljivo spletno oglaševanje.

Pri tem ne gre zato, da ne bi verjeli v plačljivo oglaševanje na Googlu ali na drugih spletnih platformah, temveč gre bolj zato, da so naši začetki spletne prodaje z vgradneomare.eu, nastajali preko organskih obiskovalcev naše spletne strani, posledično pa to prakso, ki nam nove kupce prinaša že celotno zadnje desetletje, negujemo in razvijamo naprej.

Najbrž bi se z uporabo plačljivih oglaševalskih, spletnih platform, razvijali in prodajno rasli, naprej še hitreje, a zapišemo, da ne želimo našega (delujočega) organskega nastopa, navkljub morebitni hitrejši rasti, “odklopiti”, predvsem ne zato, ker so cene plačljivega oglaševanja na največjih spletnih platformah, iz leta v leto, višje, obenem pa gre pri vgradnih omarah za produkt, kjer kupci, v večini primerov, pridobivajo ponudbe za svoje vgradne omare, praktično od treh ali štirih ponudnikov.

NAMIG: Po vzoru, po naši oceni, učinkovito vzpostavljene spletne prodaje naših vgradnih omar, že nekaj let, ponujamo marketinško svetovanje tudi ostalim podjetjem za podoben spletni uspeh. Več o tem najdete na povezavi specialist za digitalni marketing.

Kako ocenjujemo vpliv, korist in dodano vrednost izobraževanj za spletno prodajo naših omar

Obisk tečajev za digitalni marketing, še posebej, ker smo pri odločanju o tem, katere tečaje za digitalni marketing, na leto, bomo obiskovali, precej selektivni, ocenjujemo za pozitiven doprinos k naši prodaji in pristop k digitalnemu trženju.

Od nejaterih tečajev, res da, na prvi pogled, ne pridobimo nobenih novih znanj, a nas mnogi med njimi, od katerih ne pričakujemo veliko, nato, pozitivno presenetijo.

Nekateri tečaji služijo bolj za obnovitev obstoječih znanj in bolj kot ne, ponovni opomnik na stvari, na katere se pri digitalnem trženju splača biti najbolj pozoren, so pa tudi tečaji, ki žal na trgu, niso namenjeni ničemer drugemu, kot naknadni prodaji produktov in storitev govornikov na teh tečajih. Z leti smo se naučili takšne tečaje, ignorirati.

Katere marketinške izobraževalne dogodke bomo obiskovali tudi v prihodnosti

Pravijo, da se “konja, ki vleče” ne menja. V tem duhu zato v naši ekipi na vgradneomare.eu, ne nameravamo zamenjati pristopa tudi ne pri tem katere marketinške, izobraževalne tečaje, bomo obiskovali v prihodnosti. V ospredju bodo še vedno tečaji za SEO marketing, vsebinski marketing in bloganje za Google.

Dodatne informacije: