Pohištvo po meri za manjši poslovni prostor

V spodnjem primeru je prikazano pohištvo po meri za manjši poslovni prostor.

Nov poslovni prostor, ki ga bo stranka uporabljala za lepotni salon, meri skupaj cca. 20. kvadratnih metrov, je kvadrataste oblike, delovni del pa leži nasproti vhodnim vratom v salon. Strop je poševen in se od zunanje zidne stene hiše, spušča desno proti zunanji zidni steni prizidka, v katerem se poslovni prostor tudi nahaja.

.

*********

.

Prazen prostor, pred montažo po meri izdelanih, dveh omar, dodatnega predalnika in delovne mize, je prikazan na prvi sliki, spodaj:

.

prazen-poslovni-prostor
Prazen prostor pred montažo omar in delovne mize. Na sliki je levo zgoraj puščena še inštalacija za naknadno montažo klimatske naprave. Klima naprava je predvidena za vmesno ogrevanje poslovnega prostora (za delovanje, ko se zunanja temperatura zraka spusti do – 15 stopinj).

.

.

Omara in predalnik

.

Večja omara, ki je namenjena delovnim pripomočkom, lakom, gelom in podobnim drobnarijam, je postavljena tik ob hrbtno steno, razdeljena je na spodnji in zgodnji del, pri čemer je stranka imela željo, da se spodnji del zapira z drsnimi vrati z lesnim polnilom, v zgornjem delu pa so steklena drsna vrata, ki so na dveh krilih, zapolnjena s prozornim steklom. Z namenom, da stranke, ki pridejo v salon na urejanje nohtov, že brez odpiranja omare, vidijo ponudbo različnih barv in lakov.

Omara, izdelana po merah zidne stene, je tako razdeljena na zgornji in spodnji del, pri čemer sta desna dva prekata v zgornjem delu, v notranjosti opremljena s stopničastimi poličkami in služita kot razstavna vitrina za raznobarvne lake.

.

montaza-omare-spodnji-del
Montaža spodnjega dela omare.

.

Levo od zaključka spodnjega dela omare, ostaja cca. 40 cm prostora za vgradnjo manjšega predalnika z odpiranjem na dotik. Nad njim bo kasneje postavljen hladilnik s steklenimi vrati ter nad njim še aparat za kavo.

.

pohistvo-po-meri-za-manjsi-poslovni-prostor
Montaža zgornjega dela omar in pogled na razporeditev polic v spodnjem delu.

.

Zaradi zakonskih obveznosti, ki jih zahteva kozmetična dejavnost, bo kasneje v delovni pult spodnjega dela omare, vgrajen še zunanji vgradni umivalnik, zidna stena pa bo ravno zaradi vode in umivalnika, oblečena v belo stekleno površino.

Zunanji del omar v spodnjem delu tvorijo, z navadnim belim iveralom, zapolnjena drsna vrata, zgornji del omare pa sestavlja bež stekleno, drsno vratno krilo na levi ter dvoje drsnih vrat s prozornim, kaljenim steklom.

.

omara-po-meri
Pogled na omari z montiranimi ličnicami.

.

.

Izkoristek poslovnega prostora od spodnjega dela omare pa do leve zidne stene, je prikazan na spodnji sliki. V višini cca. 30 cm je izdelan manjši predalnik, ki se odpira na dotik (push), nad njega pa bo kasneje postavljen zunanji hladilnik za sokove ter nad njim še kavni avtomat.

Širina odprtine je cca. 40 cm.

.

manjsi-predalnik
Po meri izdelan predalnik med zidno steno in omarno stranico spodnje omare.

.

.

Delovna miza

.

Delovna miza (za dva) je postavljena pred omarni del.

Sestavljena je iz podaljšane delovne ploskve z izrezanimi utori za montažo podmiznih ventilatorjev ter z utori za napeljavo električnih kablov za UV lučke. Do tretjine višine mize, izdelana pregradna podmizna ploskev služi zakrivanju električne inštalacije, ki bo potekala po notranji strani mize.

Levi del mize ima (samo za namen prikaza v tem prispevku) začasno postavljeno naslonsko poličko, bosta pa kasneje na obeh delovnih mestih, obe naslonski polički oblečeni v umetno usnje.

Strankam, ki sedijo na sprednji strani mize, je za odlaganje telefonov in kavico, dodatno izdelana polkrožna odlagalna polička na sredini.

.

delovna-miza
Pogled na delovno mizo iz sprednje strani.

 

.

Iz notranje strani mize, je v sredini, kot ločnica dveh delovnih mest, izdelan predalnik s štirimi, navadnimi izvlečnimi predali s srebrnimi ročaji. V zgornjem delu je med obema naslonskima policama postavljen še dodaten poličnik za aparature za brušenje nohtov.

.

delovna-miza-sprednja-stran
Pogled na delovno mizo iz notranje strani.

.

Montaža električnih naprav (štiri UV lučk, dveh miznih ventilatorjev in dveh strojev za brušenje nohtov) sledi kasneje. Električna napeljava zanje, poteka, kot že rečeno, po notranji strani delovne mize.

 

Delovni, pisarniški, barski in drugi stoli ter sedala za stranke

 

V predstavljenem poslovnem prostoru je predvidenih več sedal in stolov.

Na notranji strani delovne mize, bosta postavljena dva delovna stola, specifično značilna za dejavnost manikure (podobne stole uporabljajo frizerski saloni (t.i. stoli jahači), na zunanji strani bosta po en stol za stranke, z naslonjalom, ter en klasičen barski stol ob oknu ter ob steni, v kotnem delu poslovnega prostora, pred delovno mizo in stoli, gledano iz vhodne smeri v prostor, manjša sedežna garnitura.

.

**********
.

Če tudi vas zanima pohištvo po meri za manjši poslovni prostor (opremljamo pa tudi večje poslovne prostore), se priporočamo, da se nam oglasite čez kontaktne možnosti.

Priporočamo še:

 

.

.