Prodaja preko interneta – Kakšne so koristi in kako začeti s spletno prodajo

posted in: SEO optimizacija | 0

Če želimo uspeti kot prodajno podjetje v sodobnem času je očitno, da moramo svoj trg razširiti tudi na splet. Ampak kaj je in kako nam koristi prodaja preko interneta? O tem bomo govorili v spodnjem članku, ki vam bo natančno razložil vse kar morate vedeti za spletno prodajo.

Udobje kupcev s primerom na pohištvo123.si

Pri grajenju spletne trgovine moramo tako kot pri vsaki drugi dejavnosti upoštevati svoje stranke. Njihovo udobje je zelo pomembno in vedeti moramo, da nekateri ljudje raje nakupujejo preko spleta. Tako se izognejo gneči ter porabijo veliko manj časa.

Za udobje kupcev pa bomo morali svojo spletno stran mali prilagoditi. Spletne strani morajo za največje udobje ponujati čim več informacij in ob enem izgledati čim bolj enostavne za uporabo. To dosežemo s pravilnim porazdeljevanjem vsebine po spletni strani.

Ker spletne strani že nekaj časa obstajajo se je med njimi znašla določena formula, ki je najboljša za prikazovanje vsebine. Če jo upoštevamo bo naša spletna stran sestavljena iz naslednjih osnovnih sestavin spletnih strani:

  • Header – Prvi del spletne strani, ki se nahaja na vrhu spletne strani. Namenjen je za pridobivanje pozornosti strank ob vstopu v spletno stran.
  • Footer – Nasprotje headerja, nahaja se na podnu spletne strani in je namenjen prikazovanju informacij ne pa lepemu izgledu.
  • Vsebinsko polje – To je jedro spletne strani, ki je v primeru spletne trgovine običajno napolnjeno s produkti, ki jis spletna stran prodaja.
  • Meni – Vse spletne strani vključujejo menije, ti se lahko nahajajo kjerkoli na spletni strani in so namenjeni potovanju po spletni strani.

Spletna stran pohištvo123.si jedilne mize je spletna stran, ki prodaja preko interneta. Na tej spletni strani lastnik vidno skrbi za udobje svojih strank. Spletna stran je simplistično zgrajena za enostavno uporabo in hkrati vsebuje veliko uporabnih informacij za svoje kupce. Spletna stran je tudi estetsko lepo zgrajena, kar doda odtenek profesionalizma spletni strani, ii še dodatno pomaga pri udobju naročanja jedilne mize od doma.

prodaja preko interneta

Premagovanje konkurence na spletni strani Varčevanje-Energije.si

Ker se sedanjost vrti okoli spleta so vsi ljudje nanj povezani. Zato se s spletnom povezujejo tudi podjetja. Prišlo je namreč do situacije, da je od podjetij pričakovano, da imajo svojo spletno mesto. Če ga nimajo jih bo njihova konkurenca s lahkoto premagala.

To je zaradi večih razlogov, eden je, da je na spletu več reklamacije. Skoraj vsako spletno stran ali spletni portal, ki ga odpremo bo vseboval neko obliko reklam. Podjetja se lahko tudi širijo preko priporočil, ki se na spletu pošiljajo dosti hitreje kot na staromoden način.

Ampak tudi ko bo vaša spletna stran zgrajena boste še vedno morali premagati svoje konkurente. To boste lahko naredili s boljšo SEO optimizacijo na svoji spletni strani. Namen spletne optimizacije je namreč čim višje uvrščanje na spletnih iskalnikih.

Dober primer odlične optimizacije lahko vidite na spletni strani Varčevanje-Energije.si toplotna črpalka, kjer je lastnik spletne strani očitno poskrbel za najboljšo možno optimizacijo. Spletna stran je namreč zelo napredna v SEO in ohranja zelo veliko informacij, ki jih lahko obiskovalec spletne strani pridobi.

Spletna optimizacija je zelo obširna tema, ki si jo boste želeli spoznati če imate v lasti svojo spletno stran. Za več informacij o spletni optimizaciji lahko obiščete spletno stran SEO-Praktik.si kjer vas bodo pričakali različni SEO članki, ki se poglobijo v temo optimizacije spletnih strani.

Komunikacija med strankami in lastnikom kot na Termotom.si

Velikokrat se zgodi, da je s trgovinami nasploh nekaj narobe ali neljubo strankam. Naj bo to napaka v sistemu ali problem s nakupom, v vsakem primeru se to pogosto dogaja. Ampak opazimo lahko, da ljudje oddajajo veliko več povratnih informacij na spletu kot v fizičnem svetu.

To se zgodi zato, ker se ljudje boljše počutijo pritoževati pred ekranom kot pred trgovci. To je zelo dobro za nas kot lastnike spletne trgovine saj bomo vedno pridobivali povratne informacije o našem delu, kar pomeni, da se lahko vedno izboljšujemo.

Naša naloga je samo, da strankam omogočimo enostaven način oddajanja pritožb in zahval. To lahko naredimo s puščanjem kontaktnih informacij na spletni strani preko katerih nas lahko kontaktirajo. Če ima naše podjetje računa na socialnih omrežjih moramo tudi brati komentarje na naših objavah za dodatna mnenja strank.

Termotom.si polikarbonatna kritina je odlična spletna stran, ki prodaja preko interneta pleksi steklo, valovitke, pvc plošče in še druge uporabne materiale po ugodni ceni. Takoj opazimo, da je spletna stran profesionalna in, da so to lahko dosegli samo z pridobitvijo povratnih informacij. To lahko potrdi tudi del spletne strani, ki je namenjen kontaktiranju zaposlenih na spletni strani.

Ta slika ima prazen alt atribut; ime datoteke je prodaja-preko-interneta-2-1024x781.png

Pregled dogodkov na spletni strani Gumitehna.si

Kadar imate svojo spletno stran boste lahko na njej pregledovali vse podatke in aktivnosti. Imeli boste pregled nad vsem kar se dogaja na vaši spletni strani. Ampak zakaj je to dobro?

S popolnim pregledom na spletni strani boste lahko videli, kjer vaše stranke preživijo največ časa in kje običajno spletno stran zapustijo. S temi podatki lahko potem vi svojo stran še izboljšate ter stranke vodite do produktov, ki jih prodajate.

Tako delujejo tudi velike spletne strani kot so Gumitehna.si poliuretanska pena. Gumitehna.si je prodajna spletna stran, ki med drugim prodaja pene za izolacijo, naj bo to zvočna ali toplotna. Spletna stran ima veliko podstrani, na katerih lahko lastniki spletne strani opazujejo aktivnost uporabnikov, kar jim pomaga pri izboljševanju spletne strani.

Digitalni marketing je pomembno področje za vsako podjetje in je dobro za lastnike podjetij, da ga čim bolje preučijo. Samo tako boste lahko uspeli v kateremkoli področju prodaje.