Prostor za likalno desko

Čeprav se za likalne deske, največkrat najde prostor v posebnih sobah v stanovanju, ki jih imajo ljudje namenjene likanju, v vseh hišah, vseeno ni tako.

Likalna deska, šivalni stroji, sesalniki, tudi večji kovčki, čelade in podobno, se v precej stanovanjih, znajdejo pač tam, kjer imajo družine, sploh še kaj prostora za pospravljanje teh reči, to pa je največkrat prostor pod stopnicami, na podstrešju, v kopalnici, v luknjah med omarami in stenami v spalnicah, ipd…

Precej interesentov ob prenovi oz. nakupu dodatne omare v svojih stanovanjih, zato razmišlja ali bi se dalo prostor za likalno desko najti tudi v sami omari.

Na spodnji sliki prikazujemo tak primer:

.

Likalna deska v omari

.

prostor za likalno desko
Likalna deska na sredini dvodelne garderobne omare

.

Omara se nahaja v dnevnem prostoru, postavljena pa je v kotni del stene, ki jo iz druge strani, omejuje vhod v dnevno sobo.

Izdelana je od tal do stropa, na njeni levi strani pa se zaključuje z omarno stranico.

V notranjosti omare, je desni prekat, namenjen garderobi, levi omarni prekat pa je v spodnjem delu razdeljen na širši korpus z večjimi izvlečnimi predali, desni, ožji, pa služi za pospravljanje likalne deske.

Ker so vrata na omari, drsna, je tudi pospravljanje in upravljanje z odloženimi rečmi, v tem delu omare, enostavnejše.

Izvlečnih predalov je 7.
Od teh sta najvišja dva po svoji višini malenkost ožja, ostalih pet je višjih, vsi pa so opremljeni z mehanizmom na mehko odpiranje in zapiranje. Ročaji na predalih so utopni in srebrni.

.

*********

.

Likalna deska v garderobni sobi

.

Druga možnost, za katero se tudi odloči precej gospodinjstev, je, da se prostor za likalno desko, najde v ločeni od spalnice ali drugih prostorov, garderobni sobi. Ta je največkrat (lahko vidite v teh primerih), ločena od ostalih prostorov s preprosto, v celoti ali delno, premično pregrado oz. drsnimi vrati, ki garderobni del zapirajo do stropa.

V notranjosti pa so poljubno oz. po potrebi izdelani različni omarni korpusi ali pa samo prosta obešala za obešanje garderobe. Likalni deski, sesalcu, lestvicam, zbirkam knjig in cd plošč ter podobnemu je tako namenjen prostor v garderobni sobi, sami.

.

garderobni-prostor

.

********

.

Če tudi v vašem stanovanju iščete primeren prostor za likalno desko in ostale gospodinjske pripomočke, se povabimo, da vam naš predlog prenove omare oz. garderobnega prostora, predlagamo tudi mi..

.