Kako z uporabo brezplačnega SEO orodja Detailed SEO extention izboljšati optimizacijo vaše spletne strani

SEO orodij, ki so namenjena lažji in predvsem hitrejši optimizaciji vaših spletnih strani, je nešteto. Nekatera SEO orodja so plačljiva, druga povsem brezplačna, vsem pa je skupno to, da jih je, če jih želite maksimalno vnovčiti za optimizacijo vaših spletnih strani, potrebno znati uporabljati.

Spodaj je podrobneje predstavljeno SEO orodje Detailed SEO extention, ki ga najdete v Google Web Store, na povezavi.

NAMIG: Če raziskujete še ostala brezplačna (in plačljiva) SEO orodja, ki jih je vredno uporabljati pri optimizaciji vaših internetnih strani, obiščite stran Seo orodja SEO-Praktik.si, kjer je (v slovenščini) opisanih čez 30 različnih orodij za SEO optimizacijo. Če vas zanima katera SEO orodja so najbolj popularna in uporabljana med samostojnimi slovenskimi SEO optimizatorji, preberite članek na drugi povezavi.

Kaj je Detailed SEO extention

Detailed SEO extention je brezplačno SEO orodje, ki vam pomaga odkriti kako imajo vaše spletne vsebine, SEO ustrezno optimizirane osnovne elemente on-site SEO optimizacije na vaši spletni strani.

Z Detailed SEO extention boste z nekaj kliki enostavno preverjali ali so vaš SEO naslov, meta opis, H oznake, količina teksta in povezave na spletni strani, ustrezno SEO optimizirane.

Kako namestite Detailed SEO extention

Detailed SEO extention namestite zelo enostavno. S klikom na povezavo (na vrhu tega zapisa) pridete v Google WebStore in po kliku se vam bo odprl gumb “Dodaj v Chrome”.

S klikom na gumb “Dodaj v Chrome” se vam ikona, ki vodi do uporabe orodja, namesti v zgornjo vrstico brskalnika Chrome, v obliki vijolične črke D:

seo orodje detailed seo extention

S klikom na črko D lahko začnete s preverjanjem kako ima (katerakoli) spletna stran ustrezno SEO optimizirane posamezne elemente spletne strani.

V nadaljevanju poglejte na kaj vse vas iz vidika SEO optimizacije opozori Detailed SEO extention…

Kako vam Detailed SEO extention pomaga pri SEO optimizaciji vaših vsebin

Spodaj je podrobneje prikazano (s primeri) kako Detailed SEO extention prikaže ali so ustrezno optimizirani vaši naslovi, meta opisi, h oznake in povezave na spletni strani.

Kako SEO orodje Detailed SEO extention preveri vaš SEO naslov

Na spodnji sliki je prikazan primer preverjanja ustreznosti SEO naslova na spletni strani Optimizacija spletnih strani Seo-Praktik.si:

seo naslov seo-praktik.si
Na sliki je z zeleno označena ustrezna optimizacija naslova na spletni strani Seo-Praktik.si

Detailed SEO extention pokaže, da je naslov (Title) na spletni strani Seo-Praktik.si, optimiziran ustrezno.

Podrobnosti o tem kako ustrezno optimizirati SEO naslov najdete na povezavi Kaj je SEO naslov & kako ga pravilno uporabljati za SEO.

Kako SEO orodje Detailed SEO extention preveri vaš meta opis

Na spodnji sliki je prikazano kako Detailed SEO extention pokaže ali je meta opis na spletni strani ustrezno SEO optimiziran.

Za spletno stran Optimizacija spletnih strani MatijaZajšek.com orodje Detailed SEO extention prikazuje ustrezno optimiziran meta opis (description):

detailed seo extention meta opis optimizacija strani matijazajsek.com
Na sliki je z zeleno označena ustrezna optimizacija meta opisa (description) na spletni strani matijazajšek.com.

Za podrobne informacije o tem kako ustrezno, po SEO pravilih, optimizirati meta opis, obiščite povezavo.

Kako SEO orodje Detailed SEO extention preveri in prikaže H oznake na vaši spletni strani

Detailed SEO extention pokaže ustrezno optimizacijo H oznak v vaši spletni vsebini, s klikom na zavihek Headings.

Na spodnji sliki poglejte prikaz optimizacije H oznak na vsebini Digitalni marketing za začetnike, na spletni strani MatijaZajšek.com:

Prikaz SEO optimiziranih H oznak v vsebini o Digitalnem marketingu za začetnike na matijazajšek.com.

Podrobnosti o tem kaj upoštevati pri SEO optimizaciji H oznak najdete na povezavi.

Kako SEO orodje Detailed SEO extention preveri povezave na vaši strani

Poglejte sliko:

S klikom na zavihek “links” dobite podatke o tem koliko ima posamezna spletna vsebina (v tem primeru vsebina s ponudbo tečajev za digitalni marketing) povezav na ostale spletne vsebine znotraj ISTE spletne domene in koliko ima vsebina povezav na ostale spletne strani. Orodje ponudi tudi podatek o številu unikatnih povezav ter možnost izpisa vseh povezav (za nadaljno optimizacijo).

Podrobnosti o tem kako optimizirati povezave z ustreznim anchor tekstom na povezavah, najdete v članku Kaj je anchor tekst in kako ga ustrezno uporabljati za SEO.

Dodatne informacije in namigi: