Kako zastaviti kakovostno SEO strategijo (v 3 minutah)

Od tega, kako natančno boste zastavili svojo SEO strategijo, bo odvisno kako hitro boste začeli dosegati svoje SEO rezultate. SEO strategija se lahko pripravlja več mesecev – s čimer gre ogromno časa, lahko pa se pripravi tudi v treh minutah.

3 minutna SEO strategija sicer ne bo tako popolna kot tista SEO strategija, ki se pripravlja več dni ali tednov, a za začetnike pri spletni optimizaciji, ki želite začeti z optimiziranjem svojih strani, čimprej, bo, kot boste videli spodaj, več kot zadoščala.

Po spodaj izvedenem postopku priprave SEO strategije lahko začnete z izvajanjem optimizacije vaših strani, praktično po treh minutah.

Precej SEO optimizatorjev, še posebej tistih, ki s SEO optimizacijo svojih internetnih šele začenja, pri zastavljanju svoje SEO strategije. dostikrat, po nepotrebnem, preveč komplicira.

S čimer izgublja dragocen čas, ki bi ga lahko namesto za sestavljanje SEO načrta, porabili že za samo izvajanje optimizacije svojih strani.

NAMIG: Da bo vaša SEO strategija zajemala vse potrebne aktivnosti, da boste čimprej dosegli dober rezultat na Googlu, upoštevajte, da naj SEO strategija vključuje tako on site optimizacijo, off site optimizacijo in tehnično optimizacijo strani. Kompletna razlaga kaj je SEO in vseh treh vrst SEO optimizacije spletnih strani, je pojasnjena na povezavi.

Spodaj je predstavljeno kako si SEO strategijo sami, brezplačno, izdelate v treh minutah. Po teh treh minutah, pa že lahko začnete z optimizacijo vaših internetnih strani.

Postopek je namenjen tistim lastnikom spletnih strani, ki imate svoje spletne strani že postavljene. In ne tistim, ki šele izdelujete svojo spletno stran.

Da si boste izdelali na hitro zelo dobro SEO strategijo, potrebujete SEO orodje, npr. Ubersuggest.

Pripravo hitrih SEO strategij vam sicer omogoča več, tudi brezplačnih SEO orodij, a spodaj, je prikazano kako vam pri vašem SEO načrtu koristi Ubersuggest. Preglejte različna SEO orodja in med njimi izberite tisto, ki vam najbolj ustreza.

Po uporabi orodja, boste dobili seznam ključnih besed, kot je npr. spodaj:

seo strategija

Po registraciji v Ubersuggest, vam bo ta del vzel eno minuto.

Drugo minuto uporabite zato, da vse najdete ključne besede, zložite skupaj, glede na iste url naslove. To naredite tako, da v tabeli, v kateri ste si potegnili vse podatke iz ubersuggesta, filtrirate po url naslovih.

Ko imate seznam ključnih besed sortiran po url naslovih in pripadajočih ključnih besedah, izberite, izmed vseh url naslovov, tiste ključne besede in url-je, na katerih boste najprej začeli z optimizacijo vaših vsebin na teh url jih.

Poglejte na sliki:

seo strategija fokus na najpomembnejše besede

V tej zadnji, tretji minuti ste za svojo SEO startegijo določili prioritetne url naslove in pripadajoče ključne besede, kjer se boste najprej osredotočili na optimizacijo strani.

Za te, prioritetno izbrane url naslove, optimizirajte SEO naslove, meta opise, H oznake, uredite notranje povezave in dodajte slike. Po potrebi dopolnite tudi tekste s ključnimi besedami za katere optimizirate izbrane url naslove.

Nato novo vsebino promovirajte na socialnih omrežjih, v email marketing kampanjah ter na GMB profilu vaše strani. Čez kak mesec začnite še z off site optimizacijo in gradnjo različnih vrst povratnih povezav.

NAMIG: SEO strategija se največkrat pripravlja za optimizacijio spletnih strani za čimboljše prikaze na iskalniku Google. Ker precej uporabnikov interneta uporablja druge spletne platforme, in ne samo Googla, npr. bing, YouTube itd… prilagodite svojo SEO strategijo vam najbolj ustreznim iskalnikom. Celovita optimizacija za iskalnike (npr. za Bing, YouTube, itd..), je obrazložena na povezavi.

V odvisnosti od težavnosti panoge in intenzivnosti vašega dela, boste z izbranimi ključnimi besedami in pripadajočimi url naslovi, dosegli prvo stran Googla.

Nato url naslove s katerimi ste dosegli želene rezultate v vaši SEO strategiji, prestavite v tabeli med skupino tistih ključnih besed, s katerimi že dosegate SEO rezulate. V aktualno SEO kampanjo pa prestavite nove ključne besede, s katerimi boste želeli doseči nove SEO cilje.

Še več uporabnih člankov in hitrih trikov za SEO optimizacijo vaših spletnih strani, razkrivam na povezavi Kako gradimo in razvijamo spletno stran Vgradneomare.eu.

Dodatni namigi za SEO:

1 – Off site optimizacija

2 – Spletna optimizacija

3 – Spletni marketing na vgradneomare.eu

4 – Kako razvijamo spletno stran Mizarstvo.si

5 – Marketing na Omega3.si

6 – Razvoj spletne strani otroškesobe.com

7 – SEO na magus.si