Spletno trženje strani Vgradneomare.eu [Kaj delamo, kako delamo & kam nas je to delo pripeljalo]

Ker je spletno trženje preko internetne strani Vgradneomare.eu, zastavljeno v okvir celotne strategije trženja na internetu, spletne strani Mizarstvo.si (katerega “hčerinske” spletne strani, so vgradneomare.eu, otroškesobe.com, drsna-vrata.si, itd…), po vzoru objav na nekaterih ostalih “hčerinskih straneh”, tudi tukaj objavljamo nekaj naših razmišljanj za vse, ki se zanimate za spletno trženje, zanima vas pa predvsem prebirati nasvete iz prakse.

V tem zapisu je predstavljeno spletno trženje internetne strani, na kateri se trenutno nahajate, sicer pa so zraven trženja, preko te strani, opisani in prikazani tudi nekateri drugi primeri trženja preko interneta, bodisi naših poslovnih partnerjev, bodisi trženja preko nekaterih naših drugih spletnih strani.

Tisti, ki boste podrobneje “pogledali” v prispevek, boste v članku našli ideje za razvoj svoje spletnega trženja, sicer pa sem se v prispevku potrudil, preko prikazanih primerov, odgovoriti na nekatera najbolj pogosta vprašanja tistih, ki jih spletno trženje, tudi zanima…. (Kakšne vrste marketinških svetovanj za spletno trženje, ponujam sam, poglejte na povezavi).

Kaj boste našli v tem zapisu…

Kaj je spletno trženje

Zapisano po domače, je spletno trženje pojem za preprosto trženje preko interneta – bodisi, da vaše produkte in storitve prodajate preko lastne spletne strani ali pa preko drugih internetnih strani in spletnih platform.

Precej tistih, ki se zanimate za spletno trženje, sklepa, da bo za uspešno internetno prodajo, obvezno potrebovalo, lastno spletno stran – a to, kot boste videli iz nekaterih nasvetov v nadaljevanju, ne drži v vseh primerih.

Navsezadnje lahko, brez lastne izdelane spletne strani, svoje produkte in storitve na internetu, tržite tudi preko internetnih strani, drugih.

Prednosti in slabosti trženja na spletu preko LASTNE spletne strani

Glavna prednost, če se odločite za trženje preko lastne spletne strani je seveda v tem, da ste, ob uspešno zgrajenem poslovnem modelu trženja, neodvisni od marketinških in prodajnih naporov/aktivnosti drugih spletnih strani, posledično pa seveda tempo in dinamiko marketinških in prodajnih spletnih aktivnosti na internetu, diktirate sami.

Hkrati vam spletno trženje preko lastne spletne strani, omogoča, da kadarkoli v prihodnosti svojo strategijo trženja na internetu v celoti spremenite, dopolnite ali celo opustite, brez pretiranih stroškov (če odmislite stroške, ki ste jih vložili v razvoj dotedanjega načina spletnega trženja).

Slabost spletnega trženja preko lastne spletne strani je čas, ki je potreben za razvoj uspešnega modela trženja. In pa marketinška sredstva, ki jih boste potrebovali v promocijske namene, z namenom, da vaše marketinške aktivnosti, začnejo prinašati tudi prodajne rezultate.

Prednosti in slabosti spletnega trženja preko internetnih strani DRUGIH

Prednost spletnega trženja preko spletnih strani drugih, je predvsem v prihranku časa, ki je potreben za to, da razvijete in do učinkovite, stabilne in predvsem konsistentne spletne prodaje, pripeljete lastno trženje preko interneta.

Slabost, v kolikor se odločate za spletno trženje preko drugih, je v tem, da pravzaprav gradite soodvisen odnos s ponudnikom tržne priložnosti in pravzaprav nikoli niste povsem neodvisni pri trženju.

PRIPOROČILO: Ali se odločiti za lastno spletno trženje ali spletno trženje preko spletnih strani drugih, naj bo stvar tehtnega premisleka in nato TUDI izdelave strategije trženja. Ponavadi se za trženje na internetu, preko drugih, odločate podjetja, ki se vam mudi vzpostaviti nove, spletne kanale trženja – hitre odločitve pa niso v vseh primerih, vedno tudi najboljše odločitve. Nekatere marketinške strategije za učinkovito spletno trženje čez Google, podobno kot to počnemo tukaj, na Vgradneomare.eu, najdete na povezavi.

Kako poteka spletno trženje Vgradneomare.eu

Spletna stran Vgradneomare.eu, je pravzaprav, ena izmed naših prvih postavljenih spletnih strani (iz leta 2013).

Spletno trženje vgradnih omar, izdelanih po naročilu, na tej strani, temelji predvsem na bloganju (aktualni nasveti o vgradnih omarah) – to je objavljanju SEO optimiziranih blog zapisov, povezanih z vgradnimi omarami in optimiziranih za dolgorepe in generične ključne besede, ki jih uporabniki Googla, vtipkujejo v iskalnik za potrebe iskanja informacij in ponudnikov vgradnih omar.

Plačljivih metod spletnega oglaševanja, za internetno stran Vgradneomare.eu, ne uporabljamo. Občasno se z objavo pojavimo tudi na družabnem omrežju Facebook. Email marketinga za spletno stran vgradneomare.eu ne uporabljamo.

POJASNILO: Iz zgoraj prebranega lahko razberete, da ima spletno trženje strani vgradneomare.eu še ogromno rezerv, a pri tem pripišem, da aktivno na spletni strani, tako kot smo na njej delali v času njenega postavljanja in prvih let spletne promocije, ne delamo več. V glavnem se na spletni strani izvaja spletna optimizacija, katere prvenstveni del predstavlja občasna offsite SEO optimizacija, onsite SEO optimizacija pa je prisotna nekajkrat na leto.

Kam nas je pripeljalo naše delo na Vgradneomare.eu & dobre prakse za trženje na spletu

Od postavljanja spletne strani Vgradneomare.eu in ostalih, sorodnih mizarskih spletnih strani (iz leta 2013, 2014) je minilo precej časa, hkrati pa se je iz naslova trženja na spletu, preko vseh teh internetnih strani, nabralo tudi nekaj novih poznanstev in predvsem izkušenj dobrih praks, ki jih na področju trženja na spletu, izmenjujemo z nekaterimi našimi poslovnimi partnerji.

Nekatere izmed teh praks, so objavljene spodaj…

Trženje na spletu spletne strani Pohištvo123.si

Pohištvo123.si je spletna trgovina s katero smo prišli v stik, že v časih, ko smo na spletni strani Vgradneomare.eu, sami aktivno še delali na onsite SEO optimizaciji in bloganju.

Od tistega trenutka naprej, z njimi sodelujemo na področju offsite SEO optimizacije, za njihove pohištvene paradne konje (tipsko pohištvo za spalnice, nočne omarice in ostala oprema za spalnice; stojala za oblačila, police, predalniki, vzmetnice, zložljiva letvena dna, zložljiva ležišča,…).

Glede na to, da je naša spletna stran vgradneomare.eu, v prvi vrsti osredotočena na kupce, ki iščejo vgradne omare po naročilu in merah lastnih prostorov, je sinergija s pohištveno trgovino Pohištvo123.si, ki ponuja tipsko pohištvo, vnovčena, vsaj iz naših oči, v celoti, hkrati pa en in drugi prodajni program, drug drugega ne “motita”.

spletno trženje pohištvo123.si

Spletno trženje internetne strani Sanjski-Sopek.si

Na podlagi našega dela v preteklosti (tudi na spletni strani Vgradneomare.eu) smo prišli tudi do sodelovanja za spletno trženje specializirane internetne strani za poroke Sanjski-Šopek.si.

Sodelovanje na področju trženja na internetu z njimi je pripeljalo do tega, da (v tem trenutku) skupaj izvajamo onsite SEO optimizacijo njihove spletne strani za poroko, spletne cvetLičarne in offsite SEO za obe strani.

Ravno izkušnje iz našega, dlje časa, SEO bloganja tukaj na vgradnih omarah, imaJO za posledico, da na Sanjskem Šopku, nastajajo blog zapisi, podobni naši zgodbi, tukaj. Prispevek, kjer je poroka obravnavana v celoti, na Sanjskem Šopku, poglejte na povezavi (na kaj vse pomisliti pri načrtovanju poroke, o obletnici poroke, snemanju, lokaciji, dekoraciji, darilih, civilni poroki, itd….)

spletno trženje sanjski šopek

Spletno trženje za trgovino TopIzbira.si

Do sodelovanja s trgovino TopIzbira.si, na področju spletnega trženja, je prišlo okrog leta 2018, potem, ko so naše vgradneomare.eu in druge spletne strani, bile prepoznane kot referenca na moji osebni spletni strani (MatijaZajšek.com), sicer pa je TopIzbira.si krasna spletna trgovina, ki od večine, sodelujočih z nami, za svoje spletno trženje, proaktivno uporablja še Facebook oglaševanje, Google Ads oglaševanje in druge metode oglaševanja podjetja.

TopIzbira.si hkrati tudi svoje pametne zapestnice in ure, zaščitna stekla za telefone in etuije za mobije, trži tudi na drugih trgih ex yu, pa tudi na Madžarskem in Češkem, tako, da se izkušnje za spletno trženje, skupaj z njimi, dodatno nabirajo še na ostalih trgih.

spletno trzenje topizbira

Spletno oglaševanje na specializiranih portalih

Spletna praksa na vgradneomare.eu, kot na specializirani spletni strani za garderobne omare po naročilu, je pripeljala tudi do navez z drugimi specializiranimi portali, ki sicer delujejo v drugih panogah, a si tržniki na spletu z njimi delimo podobne metode, tehnike, pristope in nekatere taktike spletnega trženja.

Na ta način je naša ekipa na vgradneomare.eu, spoznala ekipo Varčevanje-energije.si, ki deluje v panogi svetovanja za prihranek energije. Njihovo spletno trženje je še bistveno bolj dinamično in agresivno usmerjeno v članke o električnih avtih, toplotnih črpalkah, sončnih elektrarnah, prezračevalnih sistemih, itd…

Primer članka za SEO spletno trženje za električni avto, poglejte na povezavi. V njem je o električnem avtu opisano dobesedno vse: kako se električni avto obnese v praksi, kakšen imajo realen domet električni avtomobili in kakšno razdaljo lahko z električnimi avti prevozimo z 1kW energije, opisane so polnilnice za električne avte, cena polnjenja avtov na elektriko, itd…

spletno trzenje specializirani portali

Ostali primeri sodelovanj na področju spletnega trženja

Da ne prikazujem in opisujem vseh primerov spletnega trženja, ki se je od štarta spletne strani vgradneomare.eu, vzpostavilo (v precej primerih sodelovanje še vedno poteka), zapišem, da je vseh primerov sodelovanja na različnih področjih spletnega trženja, na letni ravni cca. 65.

Od teh 65 letnih sodelovanj, nekatera potekajo 4. in zdaj že, peto leto, zaporedoma, je precej podjetnikov tudi t.i. povratnikov (ki so vmes zaradi drugih prioritet in tudi zaradi učinkovitega spletnega trženja, sodelovanje pavzirali, saj so morali nekatere druge procese (dobava, logistika,…) v svojih spletnih poslovnih modelih, prilagoditi novim rezultatom).

Še posebej v čast mi je, da se je na podlagi aktivnosti za spletno trženje na vgradneomare.eu, sodelovanje vzpostvailo tudi za velika podjetja kot so plezalne stene Kreal, nakit Zlatarna Celje, team building programi ETC Adriatic, apartmaji Trnulja pri Ljubljani in številni drugi.

Kako se odločite katero spletno oglaševanje izbrati za trženje vaše internetne strani

Glede na to, da sami, ne samo na internetni strani Vgradneomare.eu, ampak tudi na vseh ostalih, za spletno oglaševanje, uporabljamo od vseh svojih začetkov, t.i. spletno optimizacijo (v kolikor je SEO optimizacijo, ki je neplačljiva trženjska tehnika do novih obiskovalcev spletne strani, sploh mogoče šteti k metodi spletnega oglaševanja), je logično, da je naš prvi predlog vsem, ki se za spletno trženje, zanimajo, SEO optimizacija spletnih strani. Podrobno o tem kaj je SEO najdete na povezavi.

Kljub temu, da doseganje prvih mest na Googlu, pri marsikaterih spletni strani, zahteva komplet SEO storitve in zna za marsikatero podjetje biti cena za SEO optimizacijo, visoka, sami prednosti SEO optimizacije vidimo (in beležimo iz naslova trženja na tej strani) predvsem v večjem številu obiskovalcev na spletno stran in večjem povpraševanju, po tem, ko aktivno na internetni strani vgradneomare.eu, ne delamo več.

Sicer pa, med ostale možnosti trženja preko spleta, sodijo še:

  • plačljivo Google Ads oglaševanje
  • YouTube oglaševanje
  • plačljivo oglaševanje na družabnih omrežjih (LInkedIn, Facebook, Instagram,…)
  • email marketing, idr….

NAMIG: Kakšen način spletnega oglaševanja boste izbrali sami, je odvisno od vas. Naša praksa dosedanjega dela je pokazala, da imajo ponavadi najboljše izplene pri spletnem trženju tista podjetja, ki imajo zastavljen načrt trženja, merila za spremljanje rezultatov izbranega trženja in pa, ki se izbranega načina spletnega trženja, vsaj nekaj časa, tudi držijo. Najslabše in najdražje, je ponavadi “skakanje” iz enega v drugi kanal trženja.