Če se zanimate za večje garderobne omare

Ker se je ena izmed naših zadnjih sogovornic, zanimala za večje garderobne omare, smo v našem blogu, tokrat nekaj več besed namenili garderobnim omaram večjih dimenzij.

Za večje garderobne omare se interesenti v glavnem zanimajo v velikih spalnicah vzdolž ene cele zidne stene, od enega do drugega zidu (v tem primeru so omare celo pet ali šest delne), kotno izvedbo omare (kjer ima vsako krilo po dva ali tri omarne prekate), pa tudi v dnevnih sobah.

Redkeje se večja garderobna omara postavi v mansardnih stanovanjih in tudi predsobah, ker je večina starejših hodnikov ožjih in daljših, mansardna stanovanja pa že sama po sebi ne omogočajo postavitev večjega pohištva v enem kosu, ampak je to bolj razgibano (različnih višin in globin).

Priporočamo še: Kompleten vodič za izbiro ustrezne garderobne omare

Spodaj so prikazane nekatere ideje in pa tudi dejanske rešitve z večjimi, vgradnimi, garderobnimi omarami.

.

Velika, kotna vgradna omara
(kataloški primer)

.

Prva slika (spodaj), je kataloška:

.

večje garderobne omare
Slika iz kataloga.

.

Ideja za veliko, kotno, vgradno omaro, prikazuje dva omarna niza, od katerih je vzdolžni, daljši, sestavljen iz štirih omarnih prekatov. Vsa vrata na omari so drsna.

Za eno vratno krilo je kot polnilo uporabljeno ogledalo, za vsa ostala pa iveral v vzorcu temnejšega, naravnega lesa.

Drsna vrata imajo prečno razdeljene fronte s tremi srebrnimi, aluminijastimi prečkami, aluminijasti in srebrni pa sta tudi spodnja tirnica ter zgornje vodilo vrat in ročaji na obeh straneh drsnih vrat.

Notranjost (kolikor se je pač vidi) je klasična garderobna:
odlagalne premične police in klasične obešalne palice za obešanje srajc in hlač.

.

Notranjost velike garderobne omare
(slika iz terena)

.

Spodnja, štiridelna, večja, garderobna omara, prikazuje notranjost omarnih prekatov.

.

velika-garderobna-omara-notranjost
Slika iz terena.

.

To omaro sestavljajo štirje, dokaj razgibani omarni prekati.

Skrajno levi in desni, imata notranjost zelo podobno, le, da sta na levi strani v ožjem delu spodaj, dodatno namesto samo odlagalnih polic, montirana dva izvlečna predala, desni, ozek omarni prekat, pa ju nima.

Drugače imata oba skrajna prekata zgornjo polovico enako (obešalna palica na izvlek).

Sredino omare sestavljata dva omarna prekata, ki sta si tudi precej podobna – le, da ima desni, v spodnjem delu, še dva širša, izvlečna predala.

Vrata na omari, ki so montirana naknadno, so spet drsna.

.

Večje garderobne omare za zaposlene

.

V poslovnih prostorih in pa tudi, ko se pisarne opremljajo z ne samo omarami, ampak tudi ostalim pisarniškim pohištvom, se podjetja predvsem zanimajo za večje garderobne omare, za njihove zaposlene.

Spodnja slika je spet iz terena:

.

vecje-garderobne-omare-za-zaposlene

.

V tem primeru velike omare, gre za kombinirano omaro, ki je v levem delu, namenjena garderobi, v desnem delu (poševnem) pa delovnemu gradivu in dokumentaciji.

K izdelavi omare spada tudi manjši predalnik s petimi izvlečnimi predali, na levi.

Omarni korpus je v tem primeru v črni barvi, polnila drsnih in pa tudi klasičnih, krilnih vrat, na desni omari, pa so v temnejši barvi naravnega lesnega vzorca.

Del omare, ki je namenjen delovnemu gradivu in fasciklom, je opremljen tudi s ključavnicami za zaklepanje.

Notranjost omare (omarni korpus) je v navadni, beli barvi.

.

************

.

Za večje garderobne omare se splača pogledati tudi v večje pohištvene trgovine (Rutar, Ikea, Lesnina….).

V njih boste sicer, v večini primerov, našli omare, ki jih lahko ravno (vzdolž ene ali dveh sten) razporedite v svoj bivalni oz. poslovni prostor. V nekaterih ponujajo tudi večje, kotne garderobne omare.

Pri primerjanju cen upoštevajte, da nekatere trgovine računajo na vašo lastno montažo (Ikea), pri nekaterih pa morate k stroškom šteti še lasten prevoz. Cenovno vseeno znajo biti ugodne, zato se splača pogledati tudi k njim.

Ima pa tovrsten program garderobnih omar v glavnem pomankljivost, da jih ne morete povsem prilagoditi zahtevam vašega prostora (npr. povsem do stropa).

Odličen izbor želimo.