Primer ureditve razstavnega salona za spalnice

Sicer, kot veste, predstavitvi programa pohištva za spalnice, namenjamo posebej za to, izdelano spletno stran, spalnice.eu, a, ker v večino spalnic ne sodi samo postelja, kakšna manjša pisalna miza ali komoda, temveč tudi različne omare, tokratni prispevek izkoriščamo za to, da v njem predstavimo vgradne omare, ki so namenjene za spalnice oz. primer razstavnega salona, kjer smo v okviru programa vgradnih omar, predstavljali tudi celotno pohištvo za spalnico.

.

Ureditev spalnice z vgradno omaro

.

vgradna omara spalnica
Vgradna omara na desni.

.

V tej spalnici je vgradna omara postavljena na desno od dvoposteljnega okvirja. Ta je predviden v dimenzijah 180 x 200 cm, z dodatnima dvema izvlečnima predaloma iz sprednje strani ter z oblazinjenim vzglavnim delom. Po meri sta posteljnemu okvirju dodani tudi nočni omarici na vsaki strani.

Ti vsebujeta v spodnjem delu odprt poličnik, v zgornjem pa po en izvlečni predal, dekoriran s steklenimi ličnimi frontami.

Vgradna omara na desni je dvodelna ter sestavljena iz dvoje drsnih, s steklom okrašenih, vrat (motno, belo steklo).

Dekor na hbrtišču posteljnega okvirja je iz umetnega kamna.

.

Pogled proti omari

..

vgradna omara spalnica
Pogled proti odprti omari.

.

Pogled proti odprtemu omarnemu korpusu razkriva, da je omara v svojem levem delu, zapolnjena z odprtimi policami, desni omarni korpus pa je organiziran s pomočjo klasičnih obešalnih palic.

Drsna vrata in celotna omara so vgrajena od tal do stropa ter od leve zidne stranice pa vse do zaključne stranice na desni, na katero je postavljena vzorčna tabla z možnimi barvami za izbiro polnil drsnih vrat.

Za moderen izgled so v strop vgrajene moderne, senzorske luči.

Iz druge strani (pri oknu), je spalnica dopolnjena s po meri izdelano pisalniško mizo z dvema vrstama predalov pod njo:

.

pisalna miza v spalnici
Pisalna miza na nasprotni strani in galerija nad spalnico.

.

Tudi regali na obeh straneh pisalne mize, so oblečeni v motno, belo steklo, delujejo na tih izvlek in vsebujejo dodatne blažilce za mehko zapiranje.

Dekorirna tabla v ospredju zgornje slike prikazuje možnosti v kakšnih barvnih odtenkih je mogoče narediti posamezne fronte različnih pohištvenih elementov in posteljni okvir.

Ker ima vsaka omara v spalnici svoje prostorske zahteve, priporočamo, da si preberete tudi članek 11 primerov možnosti razporeditve omar v notranjosti.
V njem smo predstavili najpogostejše možnosti za opremo notranjosti vgradnih omar.

Vgradnim omaram v spalnicah pa je namenjen tudi ta članek.

Hvala za spremljanje in se beremo kmalu.