Vgradna omara za otroško sobo

Prikazom primerov vgradnih omar, ki so vgrajene v otroških in mladinskih sobah, je namenjena ta povezava, obenem pa sta temeljito opremljanju otroških in mladinskih sob, na naših spletnih straneh, namenjeni še dve povezavi (mladinske sobe tukaj) in celotna spletna stran otroškesobe.com.

Za tiste, ki vam ni do “skakanja” med posameznimi stranmi in našimi zapisi, je v nadaljevanju prikazan še en primer, kjer smo vgradno omaro vgrajevali v otroški prostor.

Prostorska niša, ki je omogočala prostor za vgradnjo omare v otroški sobi, se nahaja tik ob oknu.
Globina prostora je klasičnih 65 cm, po širini pa prostor omogoča vgradnjo omare, širine cca 120 cm (slika spodaj):

.

vgradna omara za otroško sobo

.

Celotna otroška soba je v celoti bila že uporabna pred samo vgradnjo omare, stene so že prebarvane, fototapetni otroški dekor je že prilepljen na prehodu spodnje modre in zgornje svetlo rumene barve sten.

otroška oblačila spletna trgovina
NASVET STROKOVNJAKA: V kolikor vgradne garderobne omare, za otroške sobe, vgrajujete že za novorojenčke in dojenčke ter manjše otroke, je smiselno, da si notranjost omar, razporedite tako, da bo dostop do otroških osnovnih potrebščin in oblačil, olajšan in kar se da, enostaven. V nekaterih primerih (v odvisnosti od razpoložljivosti prostora), je mogoče vgradno pohištvo za otroško sobo, zasnovati tako, da služi v prvih mesecih, tudi kot komodica za previjanje ali, da se v notranjosti omare, namestijo regalčki in poličke za odlaganje perila, pleničk in vseh potrebščin, ki jih starši potrebujejo na začetku. Kasneje, ko otrok raste, lahko osnovne poličke in komodice, umaknete, ostane pa vam večja, garderobna omara za večjega otroka. Za začetna otroška oblačila, povabljeni k obisku naše spletne trgovine z oblačili za dojenčke.

Naknadno sta starša dobila idejo, da otrok pač z rastjo, potrebuje večjo omaro in, ker je bilo potrebno prostor v otroški sobi, izkoristiti maksimalno učinkovito, sta se odločila za vgradno omaro do stropa.

Na zgornji sliki lahko zelo lepo vidite, da je takšna omara na obeh straneh drsnih vrat, zaključena najprej z naslonsko letvijo. Ta je modre barve in v globino sega okrog 20 cm.

Pri približno 10 cm se od nje naprej nadaljujejeta omarni stranici, na kateri so vpete odlagalne police in obešalne palice.

Hrbtišče, omarno dno in strop so brez omarnih stranic.

.

vgradna omara v otroški sobi
Pogled na zunanjost vgradne omare.

.

Da se omara lepo zlije s stenami otroške sobe, so drsna vrata v zgornjem delu, izdelana iz iverala v rumeni, pastelni barvi, spodnji del drsnih vrat pa je v pastelni modri – tako kot je prebarvan spodnji del stene.

Čisto pod stropom, na vrhu, lahko vidite, da je omara zaključena s srebrnimi vodili, ki segajo povsem do okenske karnise, sicer pa je prostorska niša z naslonsko letvijo, izkoriščena povsem do okenske police na levi.

Vrata so, kot pri večini naših omar, drsna, med obema barvama iveralov pa poteka prečna aluminijasta letvica, ki zakriva stik obeh različno barvnih iveralov.

Na prvi sliki lahko opazite, da je omara v svoji notranjosti razdeljena na dva vertikalna prekata, pri čemer levi, z dvema obešalnima palicama, služi predvsem obešanju garderobe, v desnem pa je na gosto posejanih več odlagalnih (premičnih polic) na katere se odlagajo puloverji in majice.

Vrhnji del omare je odprt v celoti in izdelan brez vmesne verikale, tako, da je prostor primeren za odlaganje večjih reči kot so npr. kovčki, škatle z igračami in podobno.

.

*********

.

Če tudi vas zanima vgradna omara za otroško sobo, si lahko na tej povezavi, ogledate možnosti različnih vgradenj omar in povprašate za informativno ponudbo.