Vgradne omare in drsna vrata iz stekla

posted in: Aktualno, Drsna vrata | 0

V več naših objavah ste že najbrž opazili, da fronte vgradnih omar (v večini primerov so to drsna vrata), izdelujemo iz različnih možnosti. Najbolj uporabljana in cenovno ugodna je izvedba vgradne omare z drsnimi vrati iz navadnega, belega, matiranega iverala (z vodili in okovji iz jekla oz. pločevine). Sicer pa precej strank zanimajo tudi vgradne omare z drsnimi vrati iz stekla.

Zato je tokratna (prva “po dopustniška”) objava namenjena tistim, ki se zanimate za vgradne omare in obenem želite na njej imeti drsna vrata iz stekla.

Na splošno o drsnih vratih in program notranjih drsnih vrat, predstavljamo na spletni strani, ki jo namenjamo izključno drsnim vratom (povezava tukaj), sicer pa lahko v našem programu stekel, ki jih je mogoče izbrati za drsna vrata na vgradno omaro, izbirate med naslednjimi stekli:

.

Barve za izbiro stekel na drsnih vratih vgradnih omar:

.

vgradne omare drsna vrata iz stekla
Možne barve stekel za drsna vrata na vgradnih omarah.

.

Najpogostejša vprašanja, ki jih postavljate v zvezi z vgradnimi omarami in steklenimi drsnimi vrati

.

Ali morajo steklena drsna vrata biti v eni barvi oz. ali je mogoče na enih vratih izbrati več barv?

.

Enako kot velja za lesna polnila drsnih vrat, velja tudi za steklena, da jih je mogoče kombinirati med seboj.

Lahko se npr. odločite za eno barvo steklenih drsnih vrat v rdeči, druga vrata pa v rumeni. Tudi eno samo krilo drsnih vrat lahko kombinirate z več barvami. V tem primeru se npr. odločite za rdeče steklo v zgornjem delu enega krila, rumeno pa v spodnjem delu. Obe stekli sta med seboj ločeni z lično aluminijasto, prečno letvijo.

Steklo na drsnih vratih lahko uporabite tudi samo kot dekor in dodatek k lesnemu polnilu. Zelo pogosto je v uporabi izdelava steklenega dekoriranega vzorca na sredini drsnih vrat, medtem, ko je spodaj in na vrhu vrat, še vedno uporabljeno lesno polnilo.

Primer na spodnji sliki:

.

vgradna omara v poslovnem prostoru
Vgradna omara s sredinskim steklenim dekorirnim pasom in prečnimi aluminijastimi letvicami.

.

Ali so steklena drsna vrata varna?

.

Vso steklo na drsnih vratih mora biti kaljeno in proti lomno – to je zaščiteno proti lomu na način, da se v primeru zloma ne raztrešči po prostoru, ampak se (podobno kot pri avtomobilskih steklih), na steklu naredi mreža v obliki pajčevine (zlomljeno steklo ostane sprijeto skupaj).

.

Ali in kako vse je mogoče dodatno obdelati stekla na drsnih vratih vgradnih omar?

.

Steklo velja za hladen in moderen material. Da mu razbijemo njegovo hladnost, predlagamo uporabo toplejših barv (iz palete na prvi sliki zgoraj). Med ostale možnosti štejemo možnost dodatnega graviranja stekla, peskanje stekla ali uporabo fototapet na steklih.

Poseben estetski in moderen izgled vgradne omare z drsnimi vrati iz stekla, dosežemo z dodatno (zunanjo) osvetlitvijo z usmerjeno (led) svetlobo.

Slika spodaj:

.

zaprta garderobna soba
Dodatno osvetljena steklena drsna vrata na vgradni omari iz belega, motnega stekla.

.

Kakšna je cena steklenih drsnih vrat na vgradni omari, v primerjavi z lesenimi drsnimi vrati?

.

Steklo je dražji material od lesa. Ker kot polnilo za lesena drsna vrata, uporabljamo enak material, kot za notranjost in korpus omare, lahko informativno ceno za vgradno omaro iz lesa, obračunamo na podlagi porabe materiala na kvadratni meter drsnih vrat.

Pri steklu je drugače. Steklo nam dobavljajo različni dobavitelji, zato se cena vgradne omare z drsnimi vrati iz stekla, ne more podati vnaprej glede na porabljen kvadratni meter.

Za izračun informativne cene vgradne omare z drsnimi vrati iz stekla, moramo zato točno vnaprej vedeti, koliko stekla bo uporabljeno in ali gre za kakšno dodatno obdelavo stekla (graviranje, peskanje,…).

.

omara za v kot
Vgradna omara z drsnimi vrati, delno iz ogledal.

.

Kaj priporočate namesto stekla?

.

Stranke, ki želijo imeti drsna vrata iz stekla, dobijo informativni izračun narejen za takšna vrata. Drugim priporočamo razmislek o uporabi ogledal (ki jih je prav tako mogoče dobiti v različnih niansah) ali o uporabi lesnega polnila v visokem sijaju.

.

V katerih prostorih se največkrat uporabljajo vgradne omare z drsnimi vrati iz stekla?

.

Največkrat se za takšne omare odločajo stranke pri opremljanju predprostorov in hodnikov, pri montaži vgradne omare v dnevni sobi, pri izdelavi ločene garderobne sobe in tudi v omarah v spalnicah.

Tak primer boste našli tudi na prvi sliki v članku, kjer smo predstavljali vgradne omare za različne prostorske zahteve (na povezavi).

.

vgradna omara zid stranica
Dvodelna vgradna omara od tal do stropa. Belo, mlečno steklo. Na eni strani omarna stranica.

.

p.s.: če se zanimate za vgradno omaro z drsnimi vrati iz stekla, do katere bo mogoče dostopati tudi iz notranje strani (na drugi strani stekla), naši svetovalci predhodno pokažejo vsa stekla, zato ker so določena stekla, na različnih straneh, različne barve.