4 primeri vgradnih omar v otroških sobah [+ vgradno pohištvo za sodobne, tehnološke naprave – računalnike, tablice, tv boxe,..]

Predstavitev vgradnih omar za otroške sobe bi sicer lahko objavili na strani, ki jo imamo namenjeno samo programu pohištva po meri, za otroške sobe (na povezavi), a, ker boste v nadaljevanju vseeno videli 4 primere samo vgradnih omar, za otroške sobe, smo se odločili, da objavo vseeno naredimo na tej spletni strani.

Obenem do te objave vgradnim omaram v otroških sobah, na tej strani nismo namenili še nobenega prispevka, medtem, ko smo posebne objave naredili že za vgradne omare za spalnice in vgradne omare na hodnikih in predsobah.

.

4 primeri postavljanja vgradnih omar v otroških sobah

.

Opremljanje otroških sob ima svoje specifične posebnosti. Od tega, da si ponavadi želimo v otroških sobah bolj razgibanega pohištva, več živih in manj resnih barv, do tega, da si odvisno od starosti otroka, želimo v opremljanje otroške sobe vključevati tudi že mladostnike same.

Vgradne omare v otroških sobah so tudi zaradi tega, ker so otroške sobe v mansardah in drugih prostorih nepravilnih oblik, grajene drugače, pogosto pa tudi obljepljene s fototapetami in različnimi motivi.

.

Praktična ideja za vgradno omaro, ki bo rasla z otrokom

.

vgradne omare otroške sobe
Vgradne omare otroške sobe – srednji pas v dekorju iz fototapete. Ki ga lahko z rastjo otroka, po potrebi zamenjamo.

.

Na sliki zgoraj lahko vidite primer vgradne omare v otroški sobi punčke, stare 4 leta.
Sama omara je klasična vgradna omara od ene stene do druge in vgrajena od tal do stropa.

Za polnilo dvojnih drsnih vrat, je uporabljen bel, matiran iveral, sredinski pas pa je dekoriran s fototapeto s pravljičnimi motivi (na steklo).

Medtem, ko bo otrok odraščal, bo vgradna omara (ker je narejena po meri) še vedno uporabna in na istem mestu.

Takšni otroški omari, bomo kasneje videz hitro spremenili že samo z menjavo motiva na fototapeti (Mimogrede: različne motive, ki jih lahko damo na vgradne omare, najdete na številnih spletnih straneh. Ena izmed takšnih je npr. Fotolia. Tam so slike že od polovice evra naprej. Takšno sliko predate svetovalcu na izmeri prostora in enostavno bomo vašo omaro opremili z vašim izbranim motivom).

.

Vgradna omara z motivom po celotnih vratih

.

vgradna omara otroški motiv
Otroški motiv po celotni vgradni omari.

.

Na sliki zgoraj je razlika od prvega primera v tem, da je na drsnih vratih vgradne omare, motiv “raztegnjen” po celotnih drsnih vratih. Za vrata ni uporabljeno steklo, ampak v celoti iveral. Omara je prav tako kot zgornja, vgrajena od enega do drugega zidu, se pa razlikuje tudi v tem, da ni vgrajena povsem do stropa.

Zato ima takšna omara svoj omarni strop.
Na tega bo otrok pospravil igrače, ki jih več ne potrebuje ter kovčke in reči, ki jih ne uporablja vsak dan.

Notranjost omare je opremljena klasično.
Globina je 60 centimetrov (z drsnimi vrati vred), omogoča pa normalno pospravljanje otroških oblek (tudi plaščev in debelejših jopic). Notranjost je dodatno opremljena s policami in nekaj predali za pospravljanje spodnjega perila in nogavic.

.

Vgradna omara v barvah, a brez motivov iz fototapet

.

vgradne omare otroška soba
Barvna vgradna omara in dodatni regalnik.

.

Zgornja slika prikazuje primer “zapolnjevanja” celotne stene v otroški sobi s pohištvom, pri čemer zaradi okna na levi, nismo zida v celoti zaprli z vgradno omaro.

Za razliko od zgornjih dveh primerov, omara tudi nima otroških motivov iz fototapet, pač pa so fronte omare sestavljene iz različnih barvnih stekel. Enako popestritev smo uporabili na dodatnem regalniku z izvlečnimi predali na levi. Ena izmed front na sami vgradni omari, služi tudi kot ogledalo.

Kot veste, je barvnih kombinacij tako za steklo kot iveral, čez 40.
Pa tudi ročaji in vodila za drsna vrata so mogoča v večih variantah (pločevina in aluminij).

.

Vgradne omare v otroških sobah v mansardah

.

vgradne omare otroške sobe mansarda
Izkoristek prostora v otroški sobi v mansardi.

.

Slika zgoraj prikazuje eno izmed možnih rešitev, če je naša otroška soba v mansardi.
Za mansarde so značilni poševni stropi in strešna okna.
In zato je razumljivo, da včasih opremljanje mansarde zahteva več kreativnosti pri tem, kako bi tak prostor izkoristili v celoti.

Na primeru zgoraj smo del prostora opremili z nižjo vgradno omaro z drsnimi vrati (vodilo smo postavili na lego do loma poševnega stropa), od tod naprej pa je do vrha stropa vgrajena omara s klasičnim, krilnim odpiranjem vrat.

Čisto na desni, smo predvideli tudi nekaj prostora za odprte police za knjige, cd-je in podobno.

Kot lahko vidite, je sama omara tudi zelo plitka.
Globina, ki je bila na voljo od zidu pa do loma stropnega zidu za okna, je vsega 25 cm.

Uporabljen material v tem primeru je v celoti bel, matiran iveral in aluminijasta vodila.

Kot smo zapisali že na vrhu objave, te, ki se zanimate za celotno opremo otroške sobe po naročilu, vabimo na našo stran, ki jo namenjamo izključno otroškim sobam. Ostale pa vabimo, da povprašate na tej strani, če vas zanima izdelava samo vgradne omare v otroški sobi.

Vgradno pohištvo za računalniške, avdio, video in druge naprave (tablice, tv box-i, igralne konzole,..) v otroških sobah

Številne otroške sobe, še posebej, ko se pojavi potreba, po tem, da osnovno otroško pohištvo (za igrače), zamenja specifično pohištvo in prostor za računalniške naprave (monitorje, televizorje, tv box-e,…), potrebujejo posebno, vgradno pohištvo, s katerim se ne samo prihrani prostor v otroški sobi, ampak tudi izdela pohištvo po meri (ki omogoča napeljavo vseh mogočih električnih in omrežnih povezav), hkrati pa tudi funkcionalno in iz vidika praktičnosti zadostuje tovrstnim napravam (npr. ustrezna velikost odlagalne plošče za igralno konzolo, ustrezne odprtine za set top box napeljavo in inštalacijo, ustrezno (stekleno) zapiranje regala za avdio naprave (da se ne nabira prah), ustrezna stojala za zbirko računalniških igric, itd…)

V kolikor ima tudi vaš otrok/mladostnik potrebo po takšnem, specifičnem/vgradnem pohištvu za svoje avdio, video in televizijske naprave, se priporočamo za pogovor z vami. Z veseljem pripravimo ustrezno pohištveno rešitev in predlog.