Vgradne omare s posteljo

Tisti, ki se zanimajo za vgradne omare s posteljo, lahko na trgu po meri izdelanih vgradnih omar in tudi po naročilu izdelanih postelj, praviloma izbirajo med tremi različnimi variantami:

  • nakup ločene vgradne omare in postelje po meri
  • nakup postelje, ki se pospravi v vgradno omaro
  • opremljanje celotne spalnice z vgradno omaro, posteljo in tudi drugimi kosi pohištva

V nadaljevanju je predstavljenih nekaj primerov izdelanih variant za vsa tri, različna zanimanja.

.

Primer ločene vgradne omare in postelj v spalnici

.

Prvi predstavljen primer boste našli že v prispevku, kjer sem predstavljal primer priprave informativne ponudbe za spalnico po naročilu.

.

vgradne omare s posteljo
Vgradne omare s posteljo.

.

Na sliki gre za primer ločene vgradnje vgradne omare in dveh enojnih postelj. V bistvu je tak primer pri opremljanju spalnic še najpogostejši zato, ker omogoča individualno izdelavo in vgradnjo omare ter individualno in po meri izdelano izdelavo ene ali dve postelj. V tem primeru gre za opremljanje s klasičnimi (tipskimi posteljnimi okvirji in za vgradnjo omare vzdolž zadnje stene spalnice).

V takem primeru lahko tudi povsem samostojno izberete model in tip posteljnih okvirjev (npr. zakonske postelje so predstavljene na povezavi).

.

Primer ločenih vgradnih omar in postelj, a v istem stilu

.

V objavi prispevka z naslovom Garderobne sobe, boste sicer spet našli nekaj primerov npr. ločenih vgradnih omar in ločenih postelj, a boste opazili, da je stil celotnega opremljanja prostora, v teh primerih enak. Takšni primeri so zanimivi za družine, ki jih ponavadi zanima celovita ureditev spalnega ambienta. V določenem stilu. Ne nujno samo za spalnico, ampak tudi za sobe za goste, hotelske sobe, otroške sobe, urejanje apartmajev in podobno.

Da ne skačete iz enega prispevka v drugega, slika primera moderne ureditve spalnice z vgradno omaro s posteljo, tudi spodaj:

.

moderne vgradne omarre s posteljo
Moderne vgradne omare s posteljo. Vključena komoda po naročilu ter izdelava nočnih omaric po naročilu.

.

Na sliki zgoraj je v celoten ambient moderne spalnice, vključena tudi moderna komoda ter na vsaki strani postelje, dve nočni omarici (s steklenimi ličnicami v enakih barvah, kot jih najdemo na drsnih vratih vgradne, garderobne omare).

Če celovito rešitev vgradne omare s posteljo iščete za otroški ambient, vas povabim, da zavijete na našo stran otroškesobe.com, kjer se trudimo predstavljati primere in nasvete samo v povezavi z opremljanjem ambientov otroških sob.

.

Vgradne omare s posteljo v enem

.

Tretji primer možnosti, ko nekoga zanima izdelava vgradne omare s posteljo, je primer, kadar želimo v nekem prostoru isti del izkoristiti za omaro in posteljo v enem. To je ponavadi zanimivo za kakšna manjša stanovanja, sobe za goste, garsonjere in mansardne rešitve in pravzaprav vsepovsod, kjer želimo prostor, ki ga drugače zaseda posteljni okvir, čez dan uporabljati v druge namene.

Tudi o tem tipu pohištvenih rešitev sem že napisal prispevek in sicer z naslovom Vgradne postelje. Za lažjo predstavo, predstavljam primer takšne postelje, tudi na sliki spodaj.

.

vgradne-postelje-v-omaro
Vgradne postelje z omaro.

.

V takšnih primerih gre za vgradnjo dvižnega posteljnega okvirja, ki ga obdaja po naročilu izdelana vgradna omara. S poljubnim številom in razporeditvijo predalov.

Kot rečeno, je glavna prednost takšne vgradne omare s posteljo v tem, da bomo prostor pod posteljnim okvirjem uporabljali tudi tekom delovnega dne, ko je posteljni okvir pospravljen v omaro.

Za izdelavo informativne ponudbe za vaš prostorski izziv, se seveda priporočamo.

Oziroma, vas vabimo, da nas spremljate še naprej.