Spletna optimizacija na orodju WordPress

posted in: SEO optimizacija | 0

Če vas zanima grajenje spletnih strani ste že gotovo slišali za WordPress. V spodnjem članku bomo razložili kaj je WordPress in kako ga uporabljati za optimizacijo spletnih strani. WordPress optimizacija ni zapleten postopek, zato bomo v tem članku prešli čim več informacij o uspešni optimizaciji.

Uporaba WordPress na Termotom.si & Panheat.si

WordPress je najbolj uporabljeno orodje za kreiranje spletnih strani, ki ga uporablja 43% vseh spletnih strani. To orodje je odprtokodno in brezplačno, kar pomeni, da ga lahko uporablja vsak ter ga po želji tudi na svoj način spreminja.

WordPress uporablja tudi spletna stran panheat.si, profesionalna prodajna spletna stran namenjena informiranju in prodaji IR panelov. Strani kot Panheat so nam vedno lahko v zgled kadar sestavljamo svojo originalno spletno stran, saj imajo veliko izkušenj na področju SEO.

Glavna naloga WordPress orodja je omogočanje pisanja spletnih strani brez potrebnega HTML znanja. Glede na to je orodje zelo prilagodljivo in ga lahko uporabljamo za vsako vrsto spletne strani. Glavna prednost WordPressa pred ostalimi orodji z enakim namenom je, da je WordPress odprtokodni in, da veliko ljudi dodaja svoje vtičnike, ki jih lahko uporabite tudi vi.

WordPress ima preko 60 tisoč vtičnikov, vsak od njih pa je namenjen, da lahko vi natančneje urejate svojo spletno stran. Obstaja veliko različnih vrst vtičnikov za WordPress, gradi jih veliko posameznikov, ki jih ponujajo brezplačno, gradijo pa jih tudi večja podjetja, ki za njih računajo določeno ceno.

Kot primer spletne strani, ki uporablja WordPress za grajenje spletne strani lahko pogledamo Termotom.si valovitka, profesionalna spletna stran, ki se fokusira na prodaji valovitk, pvc plošč ter svetlobnih kupol po ugodni ceni. Če opazujeom izgradnjo spletne strani, lahko vidimo kakšen izgled lahko dobimo s profesionalnim ravnanjem s WordPress orodjem.

Yoast vtičnik s primerom Gumitehna.si

wordpress optimizacija

Seveda se vsi vtičniki na WordPressu razlikujejo, obstaja pa veliko vtičnikov namenjenih olajšanju optimizacije spletnih strani na WordPress. Eden izmed teh vtičnikov je Yoast. Yoast ima preko 5 milijomov aktivnih uporabnikov in je s tem najbolj popularen vtičnik za SEO v WordPress. Zato bomo ta vtičnik uporabljali kot primer v tem članku, lahko pa zraven sledite tudi z drugimi vtičniki.

Yoast analiza je del Yoast vtičnika, ki nas bo najbolj zanimal pri visokem uvrščanju na Google iskalniku. Tukaj namreč lahko spremljamo kaj je potrebno, da se z spletno stranjo, ki jo gradimo uvrstimo visoko.

Tudi Yoast vtičnik lahko prikažemo na primeru, tokrak na spletni strani Gumitehna.si pnevmatike. Ta prodajna spletna stran se fokusira na prodaji pnevmatik, kar je zelo poln trg. Zato mora spletna stran najti najboljši način spletne optimizacije ter uporablja Yoast vtičnik na WordPress orodju.

WordPress optimizacija na primeru Pohištvo123.si

Tako preidemo na samo optimizacijo znotraj orodja WordPress. Da začnemo s ustvarjanjem visoko uvrščenega spletnega članka ga samo začnemo pisati. WordPress ta del naredi zelo enostaven, saj nam jasno pove kam naj vpišemo katere podatke. Začnemo seveda s pisanjem vsebine, ki jo vpišemo v glavno polje na sredini WordPressa. Sem vstavljamo tudi druge medije kot so slike in videji.

Na desni strani imamo dodatne in napredne nastavitve s katerimi si pomagamo bolj natančno urejati naš blog. Pod vsebino imamo nekaj praznih polj v katera vpišemo:

  • Ključna beseda – Vpišemo ključno besedo na katero želimo targetirati.
  • SEO naslov – Naslov, ki se bo prikazal na iskalnikih ob vpisanju ključne besede.
  • Meta opis – Kratek opis spletne strani, ki se bo pojavil pod SEO naslovom na spletnih iskalnikih.
  • Slug – Besedna zveza, ki se bo prikazala ob domeni spletne strani.

Vsi ti podatki bodo pomembni za SEO kot vam bo Yoast vtičnik tudi pokazal. SEO analiza se nahaja pod temi polji, kjer boste videli nekaj pravil in ob njih rdeč, oranžen ali zelen krogec. Ta krogec vam pove, če ste pravilo v svojem članku upoštevali.

Ne glede na to, če ciljamo na ključno besedo z manjšim ali večjim iskalnim volumnom je dobro, da so ob koncu optimizacije vsi ti krogeci obarvani zeleno. To je še posebaj pomembno ob pisanju onsite člankov.

Primer onsite optimizacije lahko vidite na spletni strani Pohištvo123.si vzmetnice. Ta spletna stran očitno prodaja vzmetnice in je izjemno dobro optimizirana, razlog za to bi vsaj delno lahko pripisali vtičniku Yoast, ki ga spletna stran uporablja za boljšo optimizacijo.

wordpress optimizacija

Optimizacija spletnih strani

WordPress optimizacija temelji na SEO vtičnikih kot so Yoast, zato si boste hoteli naložiti takšne vtičnike, če ste resni glede spletne optimizacije. Tako se konča osnovna WordPress optimizacija, če pa se želite še poglobiti v temo SEO in uvrščanja svojih spletnih strani na vrh, pa boste morali začeti delovati tudi na področju offsite optimizacije spletnih strani.

Veliko informacij boste izvedeli iz spletne strani kako optimizirati spletno stran SEO-praktik.si na kateri lahko najdete veliko uporabnih SEO člankov, ki vam bodo pomagali s napredno optimizacijo spletnih strani. Imamo pa tudi še več podobnih člankov na naši spletni strani za digitalni marketing.

Če pa vas še bolj podrobno zanima WordPress optimizacija pa vam priporočamo ogled spodnjega videja, ki je namenjen širjenju uporabnih podatkov o SEO v orodju WordPress.

Dodatne informacije: